W Energetyce Cieszyńskiej powstała najmłodsza organizacja zakładowa NSZZ „S” w Regionie

• czwartek, 15 Grudnia 2022
  • Rozwój Związku
  • Autor: Admin

fot. Region Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” / Facebook

W spółce Energetyka Cieszyńska powstała najmłodsza organizacja zakładowa NSZZ „Solidarność” w Regionie Podbeskidzie. Przewodniczącym organizacji został wybrany pan Patrycjusz Panewka.

– Dlaczego stawiamy na Solidarność? To proste: bo chcemy i możemy solidnie działać. Celem organizacji na ten moment jest zadbanie o jak najlepsze warunki dla pracowników w momencie przejścia w struktury Tauron Ciepło. Aby nasze działania były bardziej wymierne apelujemy do pracowników: przyłączcie się do nas i razem miejmy wpływ na politykę naszej firmy. Wsłuchując się w głos załogi, ustalamy teraz termin spotkania z Zarządem, któremu chcemy przedstawić nasze propozycje i postulaty. O wynikach naszych działań i rozmów będziemy Was na bieżąco informować – zachęcał przewodniczący Patrycjusz Panewka.
– Dziękuję za wsparcie i powierzone mi zaufanie członków Komisji Zakładowej, bez Was powstanie „Solidarności” w naszej spółce byłoby niemożliwe! – dziękował.
Szef „Solidarności” w Energetyce Cieszyńskiej zaprasza wszystkich zainteresowanych do kontaktu i współpracy.
Koordynator NSZZ “Solidarność” oddziału Cieszyn, Michał Marek zadeklarował pełne wsparcie dla nowopowstałej organizacji i dla jej działań.
www.solidarnosc.org.pl/bbial