Sukces Solidarności w T-Mobile Polska S.A.

• czwartek, 20 Października 2022
  • Rozwój Związku
  • Autor: Admin

Solidarność w T-Mobile Polska S.A. od dłuższego czasu prowadziła dialog z Pracodawcą, mocno akcentując zgłaszane przez pracowników potrzeby. – Zwieńczeniem tych rozmów jest ogłoszony przez Prezesa T-Mobile Polska S.A. pakiet doceniania pracowników. Składa się on z procesu podwyżkowego, specjalnego programu motywacyjnego oraz jednorazowej wypłaty doceniającej pracownika. Podwyżki i program motywacyjny wejdą w życie od 1 grudnia br., a nagroda specjalna zostanie wypłacona zespołom jeszcze w październiku – poinformował nas Radek Pyszczek, Przewodniczący „S” w T-Mobile Polska S.A.
Nagroda specjalna w kwocie 3.000 zł brutto przypadnie w udziale uprawnionym pracownikom sprzedaży i obsługi klienta. Pozostali pracownicy mogą otrzymać 2000 zł PLN. Ważnym elementem pakietu jest program motywacyjny dla 600 pracowników firmy. Podwyżka wynagrodzenia zasadniczego dotyczy każdego pracownika sprzedaży i obsługi klienta (jej wysokość uzależniona jest od zajmowanego stanowiska). W biurze przeprowadzony zostanie proces podwyżkowy w oparciu o ściśle określone kryteria.
„S” w T-Mobile Polska S.A. docenia wprowadzone rozwiązania, jak i dotychczas istniejące dodatkowe programy dla pracowników. „Jest jeszcze wiele spraw do omówienia w dialogu społecznym, ale mamy nadzieję, że przy obecnej dobrej woli uda nam się je rozwiązać. Zależy nam na wizerunku firmy jako dobrym pracodawcy – mówi Przewodniczący „S”. Pakiet doceniania pracowników jest unikatową odpowiedzią na trudne otoczenie ekonomiczne, które jest wyzwaniem nie tylko dla firm, ale również dla pracownika.
www.tysol.pl / kk