Strażacy z Komendy Powiatowej PSP Ustrzyki Dolne w „Solidarności”

• czwartek, 30 Grudnia 2021
  • Rozwój Związku
  • Autor: Admin

29 grudnia br. w Komendzie Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Ustrzykach Dolnych odbyło się Zebranie Założycielskie nowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność”.

Podczas zebrania dokonano wyboru Przewodniczącego Komisji Zakładowej, którym został kpt. Marcin Szyjduk – Zastępca Dowódcy JRG.
Wybrano również w skład Komisji Zakładowej: Przemysława Chrząszcza, Jarosława Homę, Krystiana Nawrockiego i Leszka Puszkarskiego.
W skład Komisji Rewizyjnej weszli: Tomasz Dacko, Piotr Kaszany, Dariusz Koszałka, Rafał Jasiewicz (Przew. KR).
Delegatami na WZD Międzyregionalnej Sekcji Pożarnictwa NSZZ „Solidarność” Województwa Podkarpackiego zostali: Marcin Szyjduk i Jarosław Homa.

Komendant Powiatowy st. kpt. Emil Szmyd spotkał się krótko z nową Organizacją „Solidarności” oraz gośćmi z Regionu Podkarpacie: Przew. ZR Tadeuszem Majchrowiczem i Zastępcą Krzysztofem Falem oraz Sekcji Międzyregionalnej: Leszkiem Pelcem – Przew. Sekcji wraz z Zastępcami w osobach Andrzeja Skomry i Marcina Puzona, gratulując wybranym władzom, omówił też najważniejsze sprawy Komendy, która działa w specyficznym terenie Bieszczadów, gdzie mniej jest jednostek OSP niż w innych powiatach woj. podkarpackiego i często zdani są na własne skromne siły i możliwości.
Podczas zebrania członków goście omówili najważniejsze tematy dotyczące funkcjonariuszy i pracowników cywilnych PSP oraz Regionu.

Na dzień wyborów Organizacja zrzesza 16 członków i z zapowiedzi nowych władz wynika, że rozwój Organizacji będzie priorytetem do końca obecnej kadencji.

Serdecznie gratulujemy i życzymy wielu sukcesów oraz wszelkiej pomyślności w Nowym 2022 Roku.

Krajowa Sekcja Pożarnictwa NSZZ „Solidarność”