X edycja konkursu Pracodawca Przyjazny Pracownikom

X edycja konkursu Pracodawca Przyjazny Pracownikom fot. M.呕egli艅ski
Trwa dziesi膮ta edycja konkursu Pracodawca Przyjazny Pracownikom. Kandydatów zg艂aszaj膮 podstawowe jednostki organizacyjne „Solidarno艣ci”. Akcja organizowana przez NSZZ "Solidarno艣膰" pod patronatem Andrzeja Dudy, Prezydenta RP.

Ankiety zg艂oszeniowe (za艂膮cznik nr 1 do Regulaminu) nale偶y przesy艂a膰 na adres: Komisja Krajowa NSZZ Solidarno艣膰, Wa艂y Piastowskie 24, 80-855 Gda艅sk, z dopiskiem: Certyfikat „Pracodawca Przyjazny Pracownikom” lub poczt膮 elektroniczn膮 na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczy膰, konieczne jest w艂膮czenie w przegl膮darce obs艂ugi JavaScript. w terminie do 15 pa藕dziernika 2017 r.

Zg艂oszenia b臋da rozpatrywane przez Komisj臋 Certyfikacyjn膮 wed艂ug kryteriów okre艣lonych w za艂膮czniku nr 2 do Regulaminu.

Aktualny Regulamin konkursu, który zawiera równie偶 harmonogram prac zwi膮zanych z przyznawaniem Certyfikatu oraz ankiety zg艂oszeniowe dost臋pne s膮 TUTAJ.

Celem konkursu jest promowanie pracodawców, którzy wyró偶niaj膮 si臋 w stosowaniu dobrych praktyk w zakresie przestrzegania przepisów prawa pracy, w szczególno艣ci poprzez stabilno艣膰 zatrudnienia, przestrzeganie zasad bezpiecze艅stwa i higieny pracy oraz prawa do zrzeszania si臋 w zwi膮zki zawodowe. Certyfikatem mo偶na si臋 pos艂ugiwa膰 przez okres trzech lat. Laureaci poprzednich edycji konkursu mog膮 ponownie ubiega膰 si臋 o przyznanie Certyfikatu po wyga艣ni臋ciu tego okresu.

Akcja nadawania tytu艂u Pracodawca Przyjazny Pracownikom zainicjowana zosta艂a przez KK NSZZ „Solidarno艣膰” w 2008 roku. Pierwsz膮 edycj臋 konkursu patronatem honorowym obj膮艂 Prezydent RP Lech Kaczy艅ski. Od tamtej pory konkurs stale odbywa si臋 pod patronatem urz臋duj膮cego prezydenta RP.

Powr贸t na g贸r臋