Solidarność Podbeskidzie Lutowy Zarząd NSZZ „Solidarność” w Jeleśni – WIDEO

Lutowy Zarząd NSZZ „Solidarność” w Jeleśni – WIDEO

⏳ W dniach 1️⃣9️⃣ i 2️⃣0️⃣ lutego w Jeleśni odbyło się dwudniowe wyjazdowe posiedzenie Zarządu Region Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”. Gośćmi specjalnymi tego spotkania byli związkowcy z Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” z szefem regionu Jackiem Strączyńskim oraz przewodniczący Komisji Krajowej Piotr Duda.✌️

📌 W programie roboczej części obrad znalazło się m.in. omówienie i przyjęcie #budżetu regionu na 2024 rok, a także dyskusja na temat sytuacji w poszczególnych zakładach pracy i #problemów zakładowych organizacji „Solidarności”.✊

📌 W popołudniowej części posiedzenia wzięli już udział #specjalni goście podbeskidzkich związkowców. 🗣 Zaprosiliśmy Piotra Dudę, by niejako z pierwszej ręki poznać ocenę aktualnej #sytuacji w kraju i plany działań związku na najbliższą #przyszłość. W tej części obrad byli z nami związkowcy z zaprzyjaźnionego regionu częstochowskiego, z którymi nie od dziś ściśle współdziałamy – powiedział #szef podbeskidzkiej „Solidarności” #Marek_Bogusz.✌️

👉 Piotr Duda po kilkugodzinnej #dyskusji z podbeskidzkimi i częstochowskimi związkowcami powiedział: 🗣 Bardzo cenię takie spotkania, bo wówczas najlepiej mogę poznać #problemy nie tylko regionów czy branż, ale także poszczególnych organizacji związkowych. To bardzo #cenne i pouczające dyskusje – stwierdził przewodniczący Komisji Krajowej.✌️

🤝 Spotkanie szefa „Solidarności” ze związkowcami Regionu Podbeskidzie było też okazją do uhonorowania #zasłużonych działaczy.👇

🔥 Edward Kubas, wieloletni przewodniczący „Solidarności” w bielskiej „Apenie”, odebrał #odznakę „Zasłużony dla NSZZ Solidarność” – tytuł ten przyznał mu krajowy zjazd „Solidarności”.🎖👏💐✌️