Żywiec

• Zarząd Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” podpisał umowę z Zakładem Usługowo – Handlowym MIXPOL w sprawie rabatu paliwowego.
    Wynegocjowano rabat w wysokości 5 groszy na litrze (obejmuje wszystkie rodzaje paliw).

Umowa dotyczy członków naszego związku posiadających legitymację związkową, która jest niezbędna przy zakupie paliwa.

Umowa wchodzi w życie 20 maja 2019 r.

Wykaz stacji, na których obowiązuje rabat zakupowy:
    1)  Bielsko-Biała, ul. Daszyńskiego
    2)  Kęty, ul. Henryka Sienkiewicza
    3)  Łodygowice, ul. Kasztanowa 33
    4)  Łodygowice, ul. Magazynowa 2
    5)  Milówka, ul. Grunwaldzka
    6)  Żywiec, Aleja Jana Pawła II
    7)  Wola, ul. Pszczyńska

Wiceprzewodniczący/Sekretarz ZR
    Andrzej Madyda

• Szanowni Państwo

W dniach 13-14 czerwca 2019 r. odbędzie się szkolenie pt. „Negocjacje – komunikacja w negocjacjach”.
    Zgłoszenia wraz z wpłatą należy składać w Zarządzie Regionu (kontakt: Wiceprzewodniczący ZR Stanisław Sołtysik) do 31 maja br. włącznie.
    Ilość miejsc ograniczona.
    Miejsce szkolenia – Szczyrk, hotel „Zagroń”. Zakwaterowanie od godz. 8.00, rozpoczęcie o godz. 9.00.
    Prowadzący –  Trener  z Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”.

• W środę 1 maja – uroczystość św. Józefa Robotnika – w kościele pw. Niepokalanego Serca Najświętszej Maryi Panny w podżywieckim Wieprzu odbyło się uroczyste wprowadzenie relikwii patrona „Solidarności”, bł. ks. Jerzego Popiełuszki. Zostały one umieszczone w poświęconym tego samego dnia ołtarzu „Solidarności”. (więcej…)

• Uprzejmie informujemy, że w czwartek, 2 maja, wszystkie biura podbeskidzkiej “Solidarności” – zarówno w Zarządzie Regionu jak i w oddziałach terenowych – będą nieczynne.

• 39ac74_ded552e3e5f84a7a94f8db3dc922b050_jpg_srz_p_247_363_75_22_0_50_1_20_0W środę, 1 maja, o godz. 12.00 podczas mszy św., sprawowanej przez ordynariusza diecezji bielsko-żywieckiej biskupa Romana Pindla w kościele pw. Niepokalanego Serca NMP w Wieprzu k. Żywca odbędzie się uroczyste wprowadzenie relikwii Patrona „Solidarności” bł. ks. Jerzego Popiełuszki oraz poświęcenie ołtarza „Solidarności”.

W uroczystości uczestniczyć będzie przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” Piotr Duda.

• W związku z organizacją pielgrzymki „Solidarności” do Sanktuarium Matki Bożej Licheńskiej w dniach 27/28.04.2019 r. informujemy osoby, które zgłosiły się na ten wyjazd, że autokar wyjedzie sprzed siedziby spółki Aptiv w Jeleśni w sobotę 27 kwietnia o godz. 6.00, a z zatoki przy stacji BP przy ul. Warszawskiej w Bielsku-Białej wyruszy o godz. 7.00.

• W Wielki Piątek, czyli 19 kwietnia br.,

biura Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ “Solidarność” w Bielsku-Białej

oraz biura terenowych Oddziałów NSZZ “S”

będą NIECZYNNE! (więcej…)

• Zarząd Regionu informuje, że organizuje pielgrzymkę Solidarności do Sanktuarium Matki Boskiej Licheńskiej w dniach 27/28.04.2019 r. Wyjazd 27.04. o godz. 6.00 (Jeleśnia) i 7.00 (Bielsko-Biała).

Ilość uczestników jest ograniczona (decyduje kolejność zgłoszeń).
    Zapisy i sprawy organizacyjne pielgrzymki prowadzi Barbara Janoszek – przewodnicząca APTIV Jeleśnia (tel. kontaktowy: 662 524 618).

Informujemy, że w sobotę 27 kwietnia, autokar wyjedzie sprzed siedziby spółki Aptiv w Jeleśni o godz. 6.00, a z Bielska-Białej (zatoka przy stacji BP przy ul. Warszawskiej) o godz. 7.00.
    Zapraszamy!

• Jak co roku 1 marca w Narodowym Dniu Pamięci Żołnierzy Wyklętych oddaliśmy hołd żołnierzom antykomunistycznego podziemia pomordowanym przez komunistów. “Solidarność” wzięła udział w uroczystościach, zorganizowanych m.in. w Bielsku-Białej, Żywcu, Szczyrku. (więcej…)

• Od 29 stycznia na bramach żywieckiej spółki Hutchinson 2 wiszą związkowe flagi i transparenty. Jest to kolejny etap walki zakładowej „Solidarności” o podwyżki płac dla załogi tej firmy. (więcej…)

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI