Żywiec

• Klub SIP organizuje szkolenie dla Zakładowych Społecznych  Inspektorów Pracy w dniach 14-18 października 2019 r. w Szczyrku w hotelu “Zagroń” (ul. Wrzosowa 21).

Zapisy przyjmuje i informacji udziela Koordynator ds. BHP Zarządu Regionu Podbeskidzie  NSZZ “Solidarność”  Piotr Górny – tel. 603 542 598.

Zaproszenie i karta zgłoszenia do pobrania »

• Informujemy, że 16 sierpnia br. w piątek – biura Zarządu Regionu i Oddziałów będą nieczynne.

• W sobotę 7 września odbędzie się tradycyjny doroczny Ogólnopolski Rajd “Solidarności”. Tym razem wszystkie rajdowe trasy prowadzić będą na Wielką Raczę w Beskidzie Żywieckim. Serdecznie zapraszamy! (więcej…)

• 1) Przypominamy o obowiązku składania sprawozdań finansowych za 2018 r., do właściwych sobie Urzędów Skarbowych, w nieprzekraczalnym terminie do 30.06.2019 r.
    2) Zgodnie z Art. 251.1 punkt 2 Ustawy o Związkach Zawodowych, organizacja związkowa przedstawia pracodawcy co 6 miesięcy (według stanu na 30 czerwiec i 31 grudnia – w terminie do 10 dnia następującego po tym czasie) informację o liczbie członków (informacja obowiązkowa!).
    3) Przypominamy również o obowiązku składania do 30.06.2019 r. kart informacyjnych dot. zaktualizowanej ilości członków organizacji. Karty informacyjne prosimy składać u pani Agaty Krawczyk. (Karta do pobrania: xls », pdf »)

• Zarząd Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” podpisał umowę z Zakładem Usługowo – Handlowym MIXPOL w sprawie rabatu paliwowego.
    Wynegocjowano rabat w wysokości 5 groszy na litrze (obejmuje wszystkie rodzaje paliw).

Umowa dotyczy członków naszego związku posiadających legitymację związkową, która jest niezbędna przy zakupie paliwa.

Umowa wchodzi w życie 20 maja 2019 r.

Wykaz stacji, na których obowiązuje rabat zakupowy:
    1)  Bielsko-Biała, ul. Daszyńskiego
    2)  Kęty, ul. Henryka Sienkiewicza
    3)  Łodygowice, ul. Kasztanowa 33
    4)  Łodygowice, ul. Magazynowa 2
    5)  Milówka, ul. Grunwaldzka
    6)  Żywiec, Aleja Jana Pawła II
    7)  Wola, ul. Pszczyńska

Wiceprzewodniczący/Sekretarz ZR
    Andrzej Madyda

• Szanowni Państwo

W dniach 13-14 czerwca 2019 r. odbędzie się szkolenie pt. „Negocjacje – komunikacja w negocjacjach”.
    Zgłoszenia wraz z wpłatą należy składać w Zarządzie Regionu (kontakt: Wiceprzewodniczący ZR Stanisław Sołtysik) do 31 maja br. włącznie.
    Ilość miejsc ograniczona.
    Miejsce szkolenia – Szczyrk, hotel „Zagroń”. Zakwaterowanie od godz. 8.00, rozpoczęcie o godz. 9.00.
    Prowadzący –  Trener  z Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”.

• W środę 1 maja – uroczystość św. Józefa Robotnika – w kościele pw. Niepokalanego Serca Najświętszej Maryi Panny w podżywieckim Wieprzu odbyło się uroczyste wprowadzenie relikwii patrona „Solidarności”, bł. ks. Jerzego Popiełuszki. Zostały one umieszczone w poświęconym tego samego dnia ołtarzu „Solidarności”. (więcej…)

• Uprzejmie informujemy, że w czwartek, 2 maja, wszystkie biura podbeskidzkiej “Solidarności” – zarówno w Zarządzie Regionu jak i w oddziałach terenowych – będą nieczynne.

• 39ac74_ded552e3e5f84a7a94f8db3dc922b050_jpg_srz_p_247_363_75_22_0_50_1_20_0W środę, 1 maja, o godz. 12.00 podczas mszy św., sprawowanej przez ordynariusza diecezji bielsko-żywieckiej biskupa Romana Pindla w kościele pw. Niepokalanego Serca NMP w Wieprzu k. Żywca odbędzie się uroczyste wprowadzenie relikwii Patrona „Solidarności” bł. ks. Jerzego Popiełuszki oraz poświęcenie ołtarza „Solidarności”.

W uroczystości uczestniczyć będzie przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” Piotr Duda.

• W związku z organizacją pielgrzymki „Solidarności” do Sanktuarium Matki Bożej Licheńskiej w dniach 27/28.04.2019 r. informujemy osoby, które zgłosiły się na ten wyjazd, że autokar wyjedzie sprzed siedziby spółki Aptiv w Jeleśni w sobotę 27 kwietnia o godz. 6.00, a z zatoki przy stacji BP przy ul. Warszawskiej w Bielsku-Białej wyruszy o godz. 7.00.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

34-300 Żywiec, Al. Piłsudskiego 56
T: 603 769 965
E: sekr.bbial@solidarnosc.org.pl