Żywiec

• Od soboty 10 lutego na bramach żywieckiej spółki Śrubena Unia pojawiły się związkowe flagi. To znak, że w zakładzie trwa spór zbiorowy. (więcej…)

• Wczoraj na terenie Żywca odbyła się akcja ulotkowa przed zakładami pracy: Ponar, Bolix, Bond oraz piekarnią Ultra Europa Sp. z o. o.
    W akcji uczestniczyli przedstawiciele ZR Podbeskidzie, Działu Rozwoju Związku oraz organizacji związkowych z Hutchinson Zakład 1 i 2 z Żywca.

Ulotka na stornę

• Od czwartku, 4 stycznia, w żywieckiej spółce Hutchinson 2 trwa akcja protestacyjna. Na bramach pojawiły się związkowe flagi i transparenty. Jest to kolejny etap walki „Solidarności” o podwyżki płac dla załogi tej firmy. (więcej…)

• Przygotowania do świąt Narodzenia Pańskiego powoli dobiegają już końca, a świąteczna atmosfera wypełnia radością nasze serca. Zanim zasiądziemy do wigilijnej wieczerzy, a ustrojone w naszej świątyni choinki i żłóbek rozbłysną pełnym blaskiem, pochylmy się nad Słowem, które kieruje do nas Bóg. (więcej…)

• We wtorek, 12 grudnia, a więc w przeddzień 36. rocznicy wprowadzenia stanu wojennego w Pałacu Prezydenckim w Warszawie odbyła się uroczystość wręczenia odznaczeń państwowych zasłużonym działaczom opozycji demokratycznej. (więcej…)

• Główne uroczystości XXXV Ogólnopolskiej Pielgrzymki Ludzi Pracy odbyły się w drugi dzień – niedzielę, 19 września. Najważniejszym punktem była Msza św. odprawiona o godz. 11.00 na jasnogórskim Szczycie z udziałem około 25 tysięcy osób. (więcej…)

• XXXV Ogólnopolska Pielgrzymka Ludzi Pracy odbyła się w dniach 16 i 17 września na Jasnej Górze pod hasłem: „Matka sprawiedliwości społecznej nauczycielką miłosierdzia”. Jej głównym organizatorem w tym roku była „Solidarność” Regionu Podbeskidzie. (więcej…)

• Przypominamy, że już w sobotę, 26 sierpnia, w Oświęcimiu odbędzie się tradycyjny Związkowy Piknik Rodzinny, organizowany przez podbeskidzka „Solidarność” dla naszych członków i sympatyków oraz ich rodzin. (więcej…)

• piknik_solidarnosc (1)W sobotę, 26 sierpnia, w Oświęcimiu odbędzie się tradycyjny Związkowy Piknik Rodzinny, organizowany przez podbeskidzka „Solidarność” dla naszych członków i sympatyków oraz ich rodzin. Organizatorzy tradycyjnie zapewniają mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych oraz doskonałą zabawę dla wszystkich. Jest też możliwość zapewnienia zbiorowego przewozu osób zainteresowanych na festyn i z powrotem.

Program :

godz. 14.00- KONKURSY, WYŚCIGI, ROZGRYWKI SPORTOWE  DLA DZIECI i MŁODZIEŻY

od godz. 15.00 –  do godz. 18.00 –  STREFA ZABAW DLA DZIECI Z ANIMATORAMI:  STREFA PLASTYCZNA, STREFA MALOWANIA TWARZY, STREFA MALUCHA, SPRAWNOŚCIOWY TOR PRZESZKÓD

godz. 15.30 – UROCZYSTE WRĘCZENIE NAGRÓD ZA KONKURSY – BIEGI, WYŚCIGI, ROZGRYWKI SPORTOWE

godz. 16.00 – POKAZY TANECZNE, AKROBATYKI SPORTOWEJ, SZTUK WALKI, PREZENTACJA GRUPY RQS AIRSOFT ZUMBA, AEROBIK, FITNESS – pokaz oraz nauka tańca, pokaz Grupy Poszukiwawczo- Ratowniczej z OSP Kęty.

godz. 17.00 – KONKURSY RODZINNE, FESTYNOWE

godz. 18.00 – 19.30 KONCERT ZESPOŁÓW AMATORSKICH : ANNA SZEN, zespół LUMINES, Janusz Majcherek – MDK

godz. 19.30 – 20.00 – KONKURSY RODZINNE, FESTYNOWE

godz. 20.00 – 21.30 – KONCERT GWIAZDY zespół folkowo- rockowy TURNIOKI

godz. 21.30 – 24.00 – DYSKOTEKA Z DJem

Ponadto : urządzenia rekreacyjne, zjeżdżalnie, baseny z piłeczkami, overball – wstęp bezpłatny.

Koszt karnetu wynosi 25 zł, w tym: grochówka, kiełbasa, pieczeń wieprzowa grillowana, piwo lub sok.
    Wpłaty należy dokonać na konto ZR – ING BANK  92 1050 1070 1000 0090 3045 4210 najpóźniej do 24 sierpnia 2017 r. lub gotówką do 25 sierpnia 2017 r.
    Będzie możliwość zakupu karnetu w dniu imprezy w Oświęcimiu na stoisku ZR.

• Serdecznie zapraszamy na tradycyjną, doroczną pielgrzymkę kierowców do sanktuarium Matki Bożej w Rychwałdzie. Odbędzie się ona w niedzielę, 30 lipca. (więcej…)

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

34-300 Żywiec, Al. Piłsudskiego 56
T: 603 769 965