Oświęcim

• W czwartek, 9 listopada, w Oświęcimskim Centrum Kultury odbyła się uroczysta gala niepodległościowa, zorganizowana przez Starostwo Powiatowe w Oświęcimiu i miejscowy Młodzieżowy Dom Kultury. W trakcie tego spotkania ogłoszono wyniki III Powiatowego Konkursu Historycznego „Solidarni” i wręczono nagrody najlepszym jego uczestnikom. (więcej…)

• W sobotę, 26 sierpnia, w Oświęcimiu odbył się tradycyjny Związkowy Piknik Rodzinny, zorganizowany przez podbeskidzką „Solidarność” dla członków i sympatyków naszego związku oraz ich rodzin. (więcej…)

• Przypominamy, że już w sobotę, 26 sierpnia, w Oświęcimiu odbędzie się tradycyjny Związkowy Piknik Rodzinny, organizowany przez podbeskidzka „Solidarność” dla naszych członków i sympatyków oraz ich rodzin. (więcej…)

• piknik_solidarnosc (1)W sobotę, 26 sierpnia, w Oświęcimiu odbędzie się tradycyjny Związkowy Piknik Rodzinny, organizowany przez podbeskidzka „Solidarność” dla naszych członków i sympatyków oraz ich rodzin. Organizatorzy tradycyjnie zapewniają mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych oraz doskonałą zabawę dla wszystkich. Jest też możliwość zapewnienia zbiorowego przewozu osób zainteresowanych na festyn i z powrotem.

Program :

godz. 14.00- KONKURSY, WYŚCIGI, ROZGRYWKI SPORTOWE  DLA DZIECI i MŁODZIEŻY

od godz. 15.00 –  do godz. 18.00 –  STREFA ZABAW DLA DZIECI Z ANIMATORAMI:  STREFA PLASTYCZNA, STREFA MALOWANIA TWARZY, STREFA MALUCHA, SPRAWNOŚCIOWY TOR PRZESZKÓD

godz. 15.30 – UROCZYSTE WRĘCZENIE NAGRÓD ZA KONKURSY – BIEGI, WYŚCIGI, ROZGRYWKI SPORTOWE

godz. 16.00 – POKAZY TANECZNE, AKROBATYKI SPORTOWEJ, SZTUK WALKI, PREZENTACJA GRUPY RQS AIRSOFT ZUMBA, AEROBIK, FITNESS – pokaz oraz nauka tańca, pokaz Grupy Poszukiwawczo- Ratowniczej z OSP Kęty.

godz. 17.00 – KONKURSY RODZINNE, FESTYNOWE

godz. 18.00 – 19.30 KONCERT ZESPOŁÓW AMATORSKICH : ANNA SZEN, zespół LUMINES, Janusz Majcherek – MDK

godz. 19.30 – 20.00 – KONKURSY RODZINNE, FESTYNOWE

godz. 20.00 – 21.30 – KONCERT GWIAZDY zespół folkowo- rockowy TURNIOKI

godz. 21.30 – 24.00 – DYSKOTEKA Z DJem

Ponadto : urządzenia rekreacyjne, zjeżdżalnie, baseny z piłeczkami, overball – wstęp bezpłatny.

Koszt karnetu wynosi 25 zł, w tym: grochówka, kiełbasa, pieczeń wieprzowa grillowana, piwo lub sok.
    Wpłaty należy dokonać na konto ZR – ING BANK  92 1050 1070 1000 0090 3045 4210 najpóźniej do 24 sierpnia 2017 r. lub gotówką do 25 sierpnia 2017 r.
    Będzie możliwość zakupu karnetu w dniu imprezy w Oświęcimiu na stoisku ZR.

• W poniedziałek,3 lipca, w kościele Matki Bożej Bolesnej w Jawiszowicach-os. Brzeszcze odbył się pogrzeb ks. kanonika Franciszka Janczego – zmarłego tragicznie w wieku 74 lat na skutek pożaru, który wybuchł 27 czerwca w mieszkaniu kapłana w Domu Księży Emerytów w Bielsku-Białej. (więcej…)

• W środowym wydaniu “Naszego Dziennika” ukazał się artykuł, poświęcony tragicznie zmarłemu ks. kanonikowi Franciszkowi Janczemu.

Artykuł-ND1

• W nocy 27 czerwca odszedł do Domu Ojca ks. kanonik Franciszek Janczy, wieloletni duszpasterz i przyjaciel podbeskidzkiej „Solidarności”. Miał 73 lata. (więcej…)

• 10 czerwca 2017 r. odbędzie się w Opolu Benefis Jana Pietrzaka (godz. 20.00 – 24.00).
    Zapraszamy członków NSZZ „Solidarność” wraz z rodzinami do udziału w tej artystycznej imprezie.
    Cena biletu – 25 zł.
    Zapisy w Zarządzie Regionu wraz z wpłatą – do 26 maja 2017 r.
    Informujemy, że istnieje możliwość zorganizowania bezpłatnego przewozu uczestników Benefisu pod warunkiem, że ilość chętnych do uczestnictwa wyniesie 50 osób.

• zawody_strzel_2017

Rozpoczęcie zawodów – godz. 12.30
    Miejsce zawodów – Goleszów, ul. Olimpijska 10

Odbędą się dwie konkurencje strzeleckie:
    – Karabinek Kałasznikow
    – Pistolet  CZ75

Każdy z zawodników oddaje 5 strzałów.
    Obowiązuje regulamin strzelnicy.
    Będzie możliwość oddania większej ilości strzałów z różnej broni (poza konkursem).

Zapisy wraz z uiszczeniem wpisowego w wysokości 35 zł od zawodnika proszę zgłaszać do 15 maja 2017 r. w Dziale Księgowości Zarządu Regionu.

Serdecznie zapraszam
    Piotr Gołąb

• Bez tytułuJuż w czwartek, 6 kwietnia, w tygodniku “Kronika Beskidzka”, a także w “Małopolskiej KB” i “Żywieckiej KB”, znaleźć można najnowszy numer “Solidarności Podbeskidzia”, a w nim… (więcej…)

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI