Skoczów

• Informujemy członków NSZZ Solidarność oraz pracowników, że w dn. 16.10. 2017 r. o godz. 18.00 w kościele parafialnym pw. Św. Piotra i  Pawła w Skoczowie odbędzie się rocznicowa msza św. bł. ks. Jerzego Popiełuszki.

Serdecznie zapraszamy.

Informujemy również, że w dniu 18.10 2017 r. o godz. 16.00 w siedzibie Oddziału Skoczów (ul. Bielska 18) odbędzie się zebranie przewodniczących.

Zapraszam

Czesław Chrapek

• Zapraszam członków NSZZ SOLIDARNOŚĆ O/Skoczów na zebranie poszerzone o uroczystość obchodów Dnia Solidarności i Wolności.

Program

1. Godz. 16.00- zebranie w O/Skoczów- omówienie szczegółów pielgrzymki do Częstochowy oraz spraw bieżących.
    2. Godz. 17.30- złożenie wiązanki  pod tablicą NSZZ Solidarność,
    3. Godz. 17.45- złożenie wiązanki pod obeliskiem bł. ks. Jerzego Popiełuszki,
    4. Godz. 18.00- uroczysta Msza Św. w Kościele Parafialnym p.w. Piotra i Pawła.

Serdecznie zapraszam

Przewodniczący NSZZ Solidarność

O/Skoczów

Czesław Chrapek

• Przypominamy, że już w sobotę, 26 sierpnia, w Oświęcimiu odbędzie się tradycyjny Związkowy Piknik Rodzinny, organizowany przez podbeskidzka „Solidarność” dla naszych członków i sympatyków oraz ich rodzin. (więcej…)

• Istniejąca od ponad ćwierćwiecza spółka Mokate z Ustronia należy dziś do czołowych w Polsce producentów kawy i herbaty. To marka znana daleko poza granicami naszego kraju. Od niedawna w spółce tej działa „Solidarność” – związek zawodowy, szczycący się niezwykłą, 37-letnią historią i zasłużoną światową sławą. Mokate i „Solidarność” – co wyniknie z takiego związku? Pracownicy wierzą, że same dobre rzeczy… (więcej…)

• piknik_solidarnosc (1)W sobotę, 26 sierpnia, w Oświęcimiu odbędzie się tradycyjny Związkowy Piknik Rodzinny, organizowany przez podbeskidzka „Solidarność” dla naszych członków i sympatyków oraz ich rodzin. Organizatorzy tradycyjnie zapewniają mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych oraz doskonałą zabawę dla wszystkich. Jest też możliwość zapewnienia zbiorowego przewozu osób zainteresowanych na festyn i z powrotem.

Program :

godz. 14.00- KONKURSY, WYŚCIGI, ROZGRYWKI SPORTOWE  DLA DZIECI i MŁODZIEŻY

od godz. 15.00 –  do godz. 18.00 –  STREFA ZABAW DLA DZIECI Z ANIMATORAMI:  STREFA PLASTYCZNA, STREFA MALOWANIA TWARZY, STREFA MALUCHA, SPRAWNOŚCIOWY TOR PRZESZKÓD

godz. 15.30 – UROCZYSTE WRĘCZENIE NAGRÓD ZA KONKURSY – BIEGI, WYŚCIGI, ROZGRYWKI SPORTOWE

godz. 16.00 – POKAZY TANECZNE, AKROBATYKI SPORTOWEJ, SZTUK WALKI, PREZENTACJA GRUPY RQS AIRSOFT ZUMBA, AEROBIK, FITNESS – pokaz oraz nauka tańca, pokaz Grupy Poszukiwawczo- Ratowniczej z OSP Kęty.

godz. 17.00 – KONKURSY RODZINNE, FESTYNOWE

godz. 18.00 – 19.30 KONCERT ZESPOŁÓW AMATORSKICH : ANNA SZEN, zespół LUMINES, Janusz Majcherek – MDK

godz. 19.30 – 20.00 – KONKURSY RODZINNE, FESTYNOWE

godz. 20.00 – 21.30 – KONCERT GWIAZDY zespół folkowo- rockowy TURNIOKI

godz. 21.30 – 24.00 – DYSKOTEKA Z DJem

Ponadto : urządzenia rekreacyjne, zjeżdżalnie, baseny z piłeczkami, overball – wstęp bezpłatny.

Koszt karnetu wynosi 25 zł, w tym: grochówka, kiełbasa, pieczeń wieprzowa grillowana, piwo lub sok.
    Wpłaty należy dokonać na konto ZR – ING BANK  92 1050 1070 1000 0090 3045 4210 najpóźniej do 24 sierpnia 2017 r. lub gotówką do 25 sierpnia 2017 r.
    Będzie możliwość zakupu karnetu w dniu imprezy w Oświęcimiu na stoisku ZR.

• – Robimy wszystko, aby nasz związek był dzisiaj w pełni profesjonalny, bo to otwiera drogę do sukcesu w negocjacjach z równie profesjonalnymi pracodawcami – mówi szef podbeskidzkiej „Solidarności”, Marek Bogusz, w wywiadzie, opublikowanym 28 lipca na łamach „Głosu Ziemi Cieszyńskiej”. Poniżej przedstawiamy pełny tekst tego wywiadu. (więcej…)

• – Związek jest reprezentantem załogi wobec pracodawcy we wszystkich kwestiach, a więc płacowych, socjalnych i bezpieczeństwa pracy. I to reprezentantem bardzo potrzebnym, o czym najlepiej przekonać się tam, gdzie związku nie ma – mówi przewodniczący podbeskidzkiej “Solidarności” marek Bogusz w wywiadzie, który ukaże się w “Głosie Ziemi Cieszyńskiej” w najbliższy piątek, 28 lipca. (więcej…)

• W sobotę, 17 czerwca, na boisku Pod wałką w Cieszynie odbył się kolejny, doroczny turniej piłki nożnej podbeskidzkiej „Solidarności”. Aż 18 drużyn, wystawionych przez zakładowe organizacje naszego związku z całego Podbeskidzia, walczyło o Puchar Przewodniczącego Zarządu Regionu. Ostatecznie trafił on do reprezentacji „Solidarności” z żywieckiej spółki Hutchinson 1. (więcej…)

• Ponad 60 zawodników wzięło udział, w sobotę 10 czerwca 2017 r., w Zawodach Wędkarskich o Puchar Przewodniczącego ZR Podbeskidzie NSZZ “Solidarność” . Zawody odbyły się, przy zmiennej pogodzie, na łowisku Towarzystwa Wędkarskiego “TON” w Goleszowie. Zawody rozegrano w kategoriach: grunt i spławik. Dzieci i młodzież startowała w kategorii dowolnej.

Zwycięzcy poszczególnych kategorii

Kategoria GRUNT

1. Błasiak Łukasz -Aluprof – 5900 pkt
    2. Dutka Jarek – MZK B-B – 4680 pkt
    3. Łątka Piotr – Aluprof – 2950 pkt
    4. Piela Paweł Celma – Indukta – 2590 pkt
    5. Zaręba Józef Aluprof – 1010 pkt
    6. Włodarczyk Henryk – MZK – 780 pkt

Kategoria SPŁAWIK

1. Zwardoń Damian – Aluprof – 12100 pkt
    2. Futoma Paweł – PAGED – 1340pkt
    3. Nowak Janusz – Straż Mieska Cieszyn – 720pkt

Zwycięzcom puchary wręczył Przewodniczący ZR Podbeskidzie Marek Bogusz a młodzież otrzymała nagrody rzeczowe.

NSZZ Solidarność O/Skoczów
    Czesław Chrapek

• Już od piątku, 26 maja, w tygodniku “Gos Ziemi Cieszyńskiej” znaleźć można najnowszy numer “Solidarności Podbeskidzia”, a w nim… (więcej…)

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

43-430 Skoczów, ul. Bielska 18
T: 696 600 333
E: chrapek@solidarnosc.org.pl

czeslaw-chrapek

Przewodniczący – Czesław Chrapek

Godziny urzędowania
poniedziałek – piątek: 8.00 – 16.00
Spotkania prosimy uzgadniać telefonicznie

Zapraszamy wszystkich przewodniczących organizacji związkowych NSZZ „S” lub osoby oddelegowane przez przewodniczącego do brania udziału w comiesięcznych spotkaniach, organizowanych w każdy pierwszy czwartek miesiącao godz. 16.00 w siedzibie Oddziału.