Skoczów

• W dniu 14 września 2019 r. zmarł nagle w wieku 69 lat Przewodniczący Komisji Terenowej NSZZ “Solidarność” O/ Skoczów Wacław Marian Grabowski, wcześniej Członek Komisji Zakładowej w Kuźni Polskiej.

Pogrzeb śp. W.M. Grabowskiego odbędzie się w sobotę – 21 września 2019 r. o godz. 11.00 w Kościele Parafialnym Matki Bożej Różańcowej w Skoczowie przy ul. Harcerskiej 12.

Koordynator O/Skoczów
    NSZZ “Solidarność”
    Czesław Chrapek

• NSZZ Solidarność Oddział Skoczów organizuje w niedzielę 15 września 2019 r. wyjazd na Pielgrzymkę Ludzi Pracy do Częstochowy.

Zapisy do dn. 10 września – Ryszard Dziasek – tel. 663700772 lub Czesław Chrapek – tel. 696600333

Koszty wyjazdu pokrywa Zarząd Regionu NSZZ Solidarność.

Serdecznie zapraszamy

• W dniu 31 sierpnia 2019 roku o godz.18.00 w kościele parafialnym p.w. św. Piotra i Pawła w Skoczowie odprawiona zostanie rocznicowa Msza św. w intencji Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego „Solidarność” oraz pracowników.

Serdecznie zapraszamy

Czesław Chrapek

• Klub SIP organizuje szkolenie dla Zakładowych Społecznych  Inspektorów Pracy w dniach 14-18 października 2019 r. w Szczyrku w hotelu “Zagroń” (ul. Wrzosowa 21).

Zapisy przyjmuje i informacji udziela Koordynator ds. BHP Zarządu Regionu Podbeskidzie  NSZZ “Solidarność”  Piotr Górny – tel. 603 542 598.

Zaproszenie i karta zgłoszenia do pobrania »

• Informujemy, że 16 sierpnia br. w piątek – biura Zarządu Regionu i Oddziałów będą nieczynne.

•

W sobotę, 15 czerwca, na boisku Pod Wałką w Cieszynie odbył się kolejny, doroczny turniej piłki nożnej podbeskidzkiej „Solidarności”. Piętnaście  drużyn, wystawionych przez zakładowe organizacje naszego związku z całego Podbeskidzia, walczyło o Puchar Przewodniczącego Zarządu Regionu. Ostatecznie trafił on do reprezentacji „Solidarności” z czechowickiego Przedsiębiorstwa Górniczego Silesia. (więcej…)

• 1) Przypominamy o obowiązku składania sprawozdań finansowych za 2018 r., do właściwych sobie Urzędów Skarbowych, w nieprzekraczalnym terminie do 30.06.2019 r.
    2) Zgodnie z Art. 251.1 punkt 2 Ustawy o Związkach Zawodowych, organizacja związkowa przedstawia pracodawcy co 6 miesięcy (według stanu na 30 czerwiec i 31 grudnia – w terminie do 10 dnia następującego po tym czasie) informację o liczbie członków (informacja obowiązkowa!).
    3) Przypominamy również o obowiązku składania do 30.06.2019 r. kart informacyjnych dot. zaktualizowanej ilości członków organizacji. Karty informacyjne prosimy składać u pani Agaty Krawczyk. (Karta do pobrania: xls », pdf »)

• W dniu 25 maja br. na terenie kompleksu agroturystycznego Wodna Dolina w Pruchnej odbyły się zawody wędkarskie o Puchar Przewodniczącego Regionu Podbeskidzie NSZZ ,,Solidarność”. Spośród 60 zawodników, reprezentujących 16 organizacji związkowych z terenu Podbeskidzia, najlepszym (z wynikiem 6 kg w kategorii grunt) okazał się Grzegorz Mrzygłód z Aluprof S.A. w Bielsku – Białej. Natomiast najlepszy w kategorii spławik (z wynikiem 3,8 kg) okazał się Mirosław Sudoł z PG Silesia Czechowice Dziedzice.
    Towarzysko w zawodach wzięły udział także dzieci uczestników, dla których organizator przewidział nagrody rzeczowe.
    Przewodniczący Regionu Podbeskidzie Marek Bogusz oraz Przewodniczący Oddziału w Skoczowie Czesław Chrapek wręczyli Puchary najlepszym zawodnikom.

Za pomoc w organizacji turnieju składam podziękowania kolegom z Organizacji Terenowej w Cieszynie.

Michał Marek
    Oddział Cieszyn

• Zarząd Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” podpisał umowę z Zakładem Usługowo – Handlowym MIXPOL w sprawie rabatu paliwowego.
    Wynegocjowano rabat w wysokości 5 groszy na litrze (obejmuje wszystkie rodzaje paliw).

Umowa dotyczy członków naszego związku posiadających legitymację związkową, która jest niezbędna przy zakupie paliwa.

Umowa wchodzi w życie 20 maja 2019 r.

Wykaz stacji, na których obowiązuje rabat zakupowy:
    1)  Bielsko-Biała, ul. Daszyńskiego
    2)  Kęty, ul. Henryka Sienkiewicza
    3)  Łodygowice, ul. Kasztanowa 33
    4)  Łodygowice, ul. Magazynowa 2
    5)  Milówka, ul. Grunwaldzka
    6)  Żywiec, Aleja Jana Pawła II
    7)  Wola, ul. Pszczyńska

Wiceprzewodniczący/Sekretarz ZR
    Andrzej Madyda

• Szanowni Państwo

W dniach 13-14 czerwca 2019 r. odbędzie się szkolenie pt. „Negocjacje – komunikacja w negocjacjach”.
    Zgłoszenia wraz z wpłatą należy składać w Zarządzie Regionu (kontakt: Wiceprzewodniczący ZR Stanisław Sołtysik) do 31 maja br. włącznie.
    Ilość miejsc ograniczona.
    Miejsce szkolenia – Szczyrk, hotel „Zagroń”. Zakwaterowanie od godz. 8.00, rozpoczęcie o godz. 9.00.
    Prowadzący –  Trener  z Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

43-430 Skoczów, ul. Bielska 18
T: 696 600 333
E: czeslawchrapek@gmail.com

czeslaw-chrapek

Przewodniczący – Czesław Chrapek

Godziny urzędowania
poniedziałek – piątek: 8.00 – 16.00

SPOTKANIA PROSIMY UZGADNIAĆ TELEFONICZNIE

Zapraszamy wszystkich przewodniczących organizacji związkowych NSZZ „S” lub osoby oddelegowane przez przewodniczącego do brania udziału w comiesięcznych spotkaniach, organizowanych w każdy pierwszy czwartek miesiącao godz. 16.00 w siedzibie Oddziału.