Skoczów

• We wtorek, 12 grudnia, a więc w przeddzień 36. rocznicy wprowadzenia stanu wojennego w Pałacu Prezydenckim w Warszawie odbyła się uroczystość wręczenia odznaczeń państwowych zasłużonym działaczom opozycji demokratycznej. (więcej…)

• Po kilkunastodniowej wojnie nerwów przedstawiciele zarządu spółki Mokate w Ustroniu rozpoczęli rozmowy ze związkowcami. Ich efektem jest porozumienie o współpracy, podpisane w piątek, 8 grudnia. – Dziękuję wszystkim z całego kraju, którzy wsparli „Solidarność” w Mokate. To dzięki nim do tej spółki powrócił dialog – mówi Marek Bogusz, szef podbeskidzkiej „Solidarności” ogłaszając zawieszenie ogólnopolskiej pikiety przed bramami Mokate, która była zaplanowana na piątek, 15 grudnia. (więcej…)

• Rozwija się akcja poparcia dla związkowców ze spółki Mokate w Ustroniu, którym pracodawca na wszelkie sposoby próbuje utrudnić działalność. Ostatnio swą opinię na temat sytuacji w Mokate ogłosiła Rada Krajowej Sekcji Branży Metalowców NSZZ “Solidarność”. (więcej…)

• Na nic zdały się pojednawcze gesty ze strony „Solidarności” – w spółce Mokate w Ustroniu nadal trwa bezpardonowa walka ze związkowcami. Podejmowane są próby skłócania pracowników, zmuszania ich do występowania ze związku, podpisywania antyzwiązkowych oświadczeń… (więcej…)

• O ostatnich decyzjach Parlamentu i rządu, o początkach wyborów w zakładowych organizacjach związkowych, o sytuacji w zakładach pracy oraz o upamiętnieniu rocznicy stanu wojennego – o tym wszystkim debatowano w trakcie zebrania Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”, które odbyło się w poniedziałek, 27 listopada br. (więcej…)

• W imieniu Burmistrza Miasta Skoczowa oraz własnym zapraszam członków NSZZ “Solidarność” oraz wszystkich pracowników na uroczyste obchody Święta Niepodległości w dniu 11 listopada 2017 r.

Godz. 8.15 – zbiórka w siedzibie o/Skoczów,

Godz. 8.30 – złożenie wiązanek pod tablicą  NSZZ “Solidarność”

Godz. 8.45 – Rynek:

– wciągnięcie flagi na maszt,

– odśpiewanie pieśni patriotycznych,

– przemarsz pod pomnik “Naszym Bohaterom”,

– złożenie wiązanek.
    Godz. 10.00 – Kościół Ewangelicko-Augsburski ŚWIĘTEJ TRÓJCY

– Nabożeństwo w intencji Ojczyzny

Zapraszam

Czesław Chrapek

• Spółka Pearl Stream postanowiła zlikwidować zakład w Bażanowicach koło Cieszyna. Pracę straci 241 z 280 pracowników. O zwolnieniach poinformował portal internetowy OX.pl. W zakładzie nie działa związek zawodowy, więc nie ma kto reprezentować zwalnianych ludzi… (więcej…)

• Informujemy członków NSZZ Solidarność oraz pracowników, że w dn. 16.10. 2017 r. o godz. 18.00 w kościele parafialnym pw. Św. Piotra i  Pawła w Skoczowie odbędzie się rocznicowa msza św. bł. ks. Jerzego Popiełuszki.

Serdecznie zapraszamy.

Informujemy również, że w dniu 18.10 2017 r. o godz. 16.00 w siedzibie Oddziału Skoczów (ul. Bielska 18) odbędzie się zebranie przewodniczących.

Zapraszam

Czesław Chrapek

• Zapraszam członków NSZZ SOLIDARNOŚĆ O/Skoczów na zebranie poszerzone o uroczystość obchodów Dnia Solidarności i Wolności.

Program

1. Godz. 16.00- zebranie w O/Skoczów- omówienie szczegółów pielgrzymki do Częstochowy oraz spraw bieżących.
    2. Godz. 17.30- złożenie wiązanki  pod tablicą NSZZ Solidarność,
    3. Godz. 17.45- złożenie wiązanki pod obeliskiem bł. ks. Jerzego Popiełuszki,
    4. Godz. 18.00- uroczysta Msza Św. w Kościele Parafialnym p.w. Piotra i Pawła.

Serdecznie zapraszam

Przewodniczący NSZZ Solidarność

O/Skoczów

Czesław Chrapek

• Przypominamy, że już w sobotę, 26 sierpnia, w Oświęcimiu odbędzie się tradycyjny Związkowy Piknik Rodzinny, organizowany przez podbeskidzka „Solidarność” dla naszych członków i sympatyków oraz ich rodzin. (więcej…)

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

43-430 Skoczów, ul. Bielska 18
T: 696 600 333
E: chrapek@solidarnosc.org.pl

czeslaw-chrapek

Przewodniczący – Czesław Chrapek

Godziny urzędowania
poniedziałek – piątek: 8.00 – 16.00
Spotkania prosimy uzgadniać telefonicznie

Zapraszamy wszystkich przewodniczących organizacji związkowych NSZZ „S” lub osoby oddelegowane przez przewodniczącego do brania udziału w comiesięcznych spotkaniach, organizowanych w każdy pierwszy czwartek miesiącao godz. 16.00 w siedzibie Oddziału.