Skoczów

•

W sobotę, 15 czerwca, na boisku Pod Wałką w Cieszynie odbył się kolejny, doroczny turniej piłki nożnej podbeskidzkiej „Solidarności”. Piętnaście  drużyn, wystawionych przez zakładowe organizacje naszego związku z całego Podbeskidzia, walczyło o Puchar Przewodniczącego Zarządu Regionu. Ostatecznie trafił on do reprezentacji „Solidarności” z czechowickiego Przedsiębiorstwa Górniczego Silesia. (więcej…)

• 1) Przypominamy o obowiązku składania sprawozdań finansowych za 2018 r., do właściwych sobie Urzędów Skarbowych, w nieprzekraczalnym terminie do 30.06.2019 r.
    2) Zgodnie z Art. 251.1 punkt 2 Ustawy o Związkach Zawodowych, organizacja związkowa przedstawia pracodawcy co 6 miesięcy (według stanu na 30 czerwiec i 31 grudnia – w terminie do 10 dnia następującego po tym czasie) informację o liczbie członków (informacja obowiązkowa!).
    3) Przypominamy również o obowiązku składania do 30.06.2019 r. kart informacyjnych dot. zaktualizowanej ilości członków organizacji. Karty informacyjne prosimy składać u pani Agaty Krawczyk. (Karta do pobrania: xls », pdf »)

• W dniu 25 maja br. na terenie kompleksu agroturystycznego Wodna Dolina w Pruchnej odbyły się zawody wędkarskie o Puchar Przewodniczącego Regionu Podbeskidzie NSZZ ,,Solidarność”. Spośród 60 zawodników, reprezentujących 16 organizacji związkowych z terenu Podbeskidzia, najlepszym (z wynikiem 6 kg w kategorii grunt) okazał się Grzegorz Mrzygłód z Aluprof S.A. w Bielsku – Białej. Natomiast najlepszy w kategorii spławik (z wynikiem 3,8 kg) okazał się Mirosław Sudoł z PG Silesia Czechowice Dziedzice.
    Towarzysko w zawodach wzięły udział także dzieci uczestników, dla których organizator przewidział nagrody rzeczowe.
    Przewodniczący Regionu Podbeskidzie Marek Bogusz oraz Przewodniczący Oddziału w Skoczowie Czesław Chrapek wręczyli Puchary najlepszym zawodnikom.

Za pomoc w organizacji turnieju składam podziękowania kolegom z Organizacji Terenowej w Cieszynie.

Michał Marek
    Oddział Cieszyn

• Zarząd Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” podpisał umowę z Zakładem Usługowo – Handlowym MIXPOL w sprawie rabatu paliwowego.
    Wynegocjowano rabat w wysokości 5 groszy na litrze (obejmuje wszystkie rodzaje paliw).

Umowa dotyczy członków naszego związku posiadających legitymację związkową, która jest niezbędna przy zakupie paliwa.

Umowa wchodzi w życie 20 maja 2019 r.

Wykaz stacji, na których obowiązuje rabat zakupowy:
    1)  Bielsko-Biała, ul. Daszyńskiego
    2)  Kęty, ul. Henryka Sienkiewicza
    3)  Łodygowice, ul. Kasztanowa 33
    4)  Łodygowice, ul. Magazynowa 2
    5)  Milówka, ul. Grunwaldzka
    6)  Żywiec, Aleja Jana Pawła II
    7)  Wola, ul. Pszczyńska

Wiceprzewodniczący/Sekretarz ZR
    Andrzej Madyda

• Szanowni Państwo

W dniach 13-14 czerwca 2019 r. odbędzie się szkolenie pt. „Negocjacje – komunikacja w negocjacjach”.
    Zgłoszenia wraz z wpłatą należy składać w Zarządzie Regionu (kontakt: Wiceprzewodniczący ZR Stanisław Sołtysik) do 31 maja br. włącznie.
    Ilość miejsc ograniczona.
    Miejsce szkolenia – Szczyrk, hotel „Zagroń”. Zakwaterowanie od godz. 8.00, rozpoczęcie o godz. 9.00.
    Prowadzący –  Trener  z Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”.

• Uprzejmie informujemy, że w czwartek, 2 maja, wszystkie biura podbeskidzkiej “Solidarności” – zarówno w Zarządzie Regionu jak i w oddziałach terenowych – będą nieczynne.

• W Wielki Piątek, czyli 19 kwietnia br.,

biura Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ “Solidarność” w Bielsku-Białej

oraz biura terenowych Oddziałów NSZZ “S”

będą NIECZYNNE! (więcej…)

• Zarząd Regionu informuje, że organizuje pielgrzymkę Solidarności do Sanktuarium Matki Boskiej Licheńskiej w dniach 27/28.04.2019 r. Wyjazd 27.04. o godz. 6.00 (Jeleśnia) i 7.00 (Bielsko-Biała).

Ilość uczestników jest ograniczona (decyduje kolejność zgłoszeń).
    Zapisy i sprawy organizacyjne pielgrzymki prowadzi Barbara Janoszek – przewodnicząca APTIV Jeleśnia (tel. kontaktowy: 662 524 618).

Informujemy, że w sobotę 27 kwietnia, autokar wyjedzie sprzed siedziby spółki Aptiv w Jeleśni o godz. 6.00, a z Bielska-Białej (zatoka przy stacji BP przy ul. Warszawskiej) o godz. 7.00.
    Zapraszamy!

• W dniu 17.01.2019 r. o godz. 12.00 w siedzibie NSZZ Solidarność O/Skoczów przy ul. Bielskiej 18 odbędzie się zebranie Przewodniczących organizacji związkowych O/Skoczów.

Na zebraniu zostaną m.in. omówione istotne zmiany w dokumentacji podatkowej  organizacji związkowych, stąd prośba o niezawodną obecność.

NSZZ Solidarność O/Skoczów
    Czesław Chrapek

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

43-430 Skoczów, ul. Bielska 18
T: 696 600 333
E: czeslawchrapek@gmail.com

czeslaw-chrapek

Przewodniczący – Czesław Chrapek

Godziny urzędowania
poniedziałek – piątek: 8.00 – 16.00

SPOTKANIA PROSIMY UZGADNIAĆ TELEFONICZNIE

Zapraszamy wszystkich przewodniczących organizacji związkowych NSZZ „S” lub osoby oddelegowane przez przewodniczącego do brania udziału w comiesięcznych spotkaniach, organizowanych w każdy pierwszy czwartek miesiącao godz. 16.00 w siedzibie Oddziału.