Skoczów

• Przewodniczący Organizacji Związkowych
    Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”

Szanowni Państwo

Zwracamy się o dostarczanie do Regionu Podbeskidzie kart informacyjnych (do pobrania: pdf, xls ) Waszych Organizacji Związkowych w terminie – do 22 stycznia 2021 r. na adres: bbial@solidarnosc.org.pl, pocztą lub osobiście do sekretariatu Zarządu Regionu.

• W dniach 21-23 grudnia (poniedziałek – środa) w Regionie Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” pełnione będą dyżury – w sytuacjach nadzwyczajnych lub pilnych prosimy o kontakt telefoniczny i mailowy lub telefoniczne ustalanie godzin spotkania.

W Wigilię Świąt Bożego Narodzenia oraz w czasie między świętami a Nowym Rokiem biura Zarządu Regionu oraz terenowych oddziałów naszego związku będą nieczynne (członkowie Prezydium ZR pełnić będą pracę zdalną – kontakt telefoniczny poprzez numery 33 812 67 52, 33 812 67 90).

Tradycyjne comiesięczne spotkanie przewodniczących zakładowych organizacji związkowych NSZZ „S” Bielska-Białej i Czechowic-Dziedzic odbędzie się w poniedziałek 4 stycznia 2021 roku o godzinie 11.00 w formie zdalnej.

• W niedzielę 13 grudnia o godz. 10.30 w kościele parafialnym pw. św. Piotra i Pawła w Skoczowie odprawiona zostanie Msza Św. w intencji Ofiar Stanu Wojennego.

Serdecznie zapraszam.

Przewodniczący NSZZ Solidarność O/ Skoczów

Czesław Chrapek

• 40 lat temu powstała „Solidarność”. Przypominamy o heroizmie ludzi w tamtych dniach. O historii, dzięki której nasz świat uwolnił się od radzieckiej okupacji. Zaczęło się od złego traktowania pracowników … a skończyło zmianą ustrojową.

Zobacz materiał filmowy – TUTAJ

• We wtorek, 27 października na skoczowskim Rynku otwarta została plenerowa wystawa „TU rodziła się Solidarność”, przygotowana przez Instytut Pamięci Narodowej z okazji 40. Rocznicy powstania NSZZ „Solidarność”. Wcześniej była ona prezentowana m.in. w Bielsku-Białej oraz – jako część większej całości – w Warszawie. (więcej…)

• W związku z gwałtownym wzrostem zagrożenia epidemicznego od poniedziałku 12 października wszystkie biura Zarządu Regionu Podbeskidzie oraz terenowych Oddziałów naszego związku pracować będą w zaostrzonym reżimie sanitarnym. (więcej…)

• W dniu 26.09.2020 r. w siedzibie NSZZ „Solidarność”  Oddział Skoczów odbyły się wybory do Regionalnej Sekcji Młodych NSZZ „Solidarność” Regionu Podbeskidzie.

W wyborach wzięli udział członkowie organizacji związkowych NSZZ „Solidarność” z Paged-Meble SA w Jasienicy, Summit Autotech Poland (Skoczów, Bażanowice), Grammer Automotive Polska oraz Śląskiego Centrum Reumatologii, Rehabilitacji i Zapobiegania Niepełnosprawności im. Gen. J. Ziętka.

W wyniku wyborów wyłoniono sześcioosobowy Zarząd. Przewodniczącym Regionalnej Sekcji Młodych został Sławomir Janeczko z Grammer Automotive Polska.

NSZZ „Solidarność” O/Skoczów
    Czesław Chrapek

• Honorowa odznaka działacza opozycji antykomunistycznej lub osoby represjonowanej z powodów politycznych.

31 sierpnia (ta data nie jest przypadkowa) prezydent RP Andrzej Duda podpisał ustawę o zmianie ustawy o działaczach opozycji antykomunistycznej oraz osobach represjonowanych z powodów politycznych. Jednym z jej najważniejszych zapisów jest podwyższenie rent i emerytur działaczy opozycji antykomunistycznej do kwoty 2400 zł brutto. (więcej…)

• Szanowni Państwo

Informujemy, że w dniach 14 i 31 sierpnia br. biura Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” w Bielsku-Białej i Oddziałach będą nieczynne.

• Rekordowa liczba 65 wędkarzy wzięła udział w kolejnych Zawodach Wędkarskich o Puchar Przewodniczącego Regionu Podbeskidzie NSZZ  ,,Solidarność”, które odbyły się w sobotę 18 lipca na Łowisku Wypoczynkowym w Kiczycach (powiat cieszyński). (więcej…)

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

43-430 Skoczów, ul. Bielska 18
T: 506 194 582
E: czeslawchrapek@gmail.com

czeslaw-chrapek

Przewodniczący – Czesław Chrapek

Godziny urzędowania
poniedziałek – piątek: 8.00 – 16.00

SPOTKANIA PROSIMY UZGADNIAĆ TELEFONICZNIE

Zapraszamy wszystkich przewodniczących organizacji związkowych NSZZ „S” lub osoby oddelegowane przez przewodniczącego do brania udziału w comiesięcznych spotkaniach, organizowanych w każdy pierwszy czwartek miesiącao godz. 16.00 w siedzibie Oddziału.