Solidarność Podbeskidzie Czas na stażowe emerytury!

Czas na stażowe emerytury!

Komisja Krajowa NSZZ „Solidarność” podjęła decyzję o skorzystaniu z obywatelskiej inicjatywy ustawodawczej w kwestii emerytur stażowych – przypomina o tym ogromny baner, który od kilku dni wisi na frontonie siedziby podbeskidzkiej „Solidarności”.

Symboliczną zapowiedzią rychłej inauguracji podbeskidzkiej akcji zbierania podpisów poparcia dla obywatelskiej inicjatywy ustawodawczej ws. emerytur stażowych było umieszczenie na frontonie siedziby „Solidarności” w Bielsku-Białej gigantycznego baneru promującego akcję „Emerytury za staż”. – Podejmujemy obywatelską inicjatywę ustawodawczą, by Polacy mogli skorzystać z emerytur stażowych. Złożymy w Sejmie projekt ustawy o emeryturach stażowych, poparty podpisami tysięcy obywateli. Apelujemy do wszystkich o poparcie tej inicjatywy. Tylko wspólnym, solidarnym działaniem doprowadzimy do tego, że Polacy po latach uczciwej ciężkiej pracy będą mogli skorzystać z praw emerytalnych! – mówi przewodniczący podbeskidzkiej „Solidarności” Marek Bogusz. Zapowiada, że podpisy będzie można składać w siedzibie podbeskidzkiej „Solidarności” przy ulicy Adama Asnyka 19 w Bielsku-Białej , w terenowych biurach naszego związku oraz w każdej zakładowej komisji NSZZ „Solidarność”.

Więcej na temat inicjatywy ustawodawczej można przeczytać TUTAJ