Związkowcy wyszli na ulice z ulotkami w dłoniach

Pięć tysięcy ulotek w regionie legnickim rozdali działacze NSZZ Solidarność. Związkowcy stanowczo protestują przeciwko polityce rządu.

Na ulicach Legnicy, Lubina, Głogowa, Jawora i Złotoryi w czwartek można było spotkać związkowców z NSZZ „Solidarność”.

– Włączyliśmy się do ogólnokrajowej akcji informacyjnej organizowanej wspólnie z  Ogólnopolskim Porozumieniem Związków Zawodowych oraz Forum Związków Zawodowych. W ten sposób chcemy uświadomić społeczeństwu, o co wspólnie z innymi centralami związkowymi walczymy – mówi Bogdan Orłowski, przewodniczący NSZZ „Solidarność” Zagłębia Miedziowego.

W ulotce nie zabrakło oczywiście postulatu „Solidarności” dotyczącego bezpośrednio naszego regionu.

– Konsekwentnie żądamy zniesienia przez rząd haraczu nałożonego na KGHM Polska Miedź. Chodzi oczywiście o słynny już podatek od niektórych kopalin, czyli miedzi i srebra. On niszczy głównego chlebodawcę w naszym regionie – mówi przewodniczący Orłowski.Akcja ulotkowa Solidarności (6) Akcja ulotkowa Solidarności (4) Akcja ulotkowa Solidarności (2) Akcja ulotkowa Solidarności (1)

Akcja ulotkowa (4) Akcja ulotkowa (3) Akcja ulotkowa (2) Akcja ulotkowa (1)

Plugin by:aAM
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com