^ TOP BACK

Informujemy kierowców zawodowych, że składka członkowska wynosi 30 zł.

Numer rachunku bankowego  KSTD      PKO BP 16 1020 1013 0000 0602 0352 4394

MOZ Nr 3131 Kierowców zawodowych    PKO BP 76 1020 1185 0000 4402 0105 3487 Więcej informacji

Imigranci ekonomiczni nadal atakują ciężarówki w Calais.

List otwarty
To co ma miejsce od dłuższego czasu przy wjeździe do tunelu i na przeprawach promowych  z Francji do W. Brytanii woła o pomstę do nieba. Przy bierności władz francuskich i angielskich są atakowani kierowcy w bardzo brutalny sposób przez imigrantów, niszczone są pojazdy i uszkadzane towary.
Sygnały jakie docierają do polskich władz są również ignorowane i chyba musi dojść do tragedii, żeby ktoś wreszcie zareagował w sposób zdecydowany. Tak jak zachowują się imigranci nie zachowują się ludzie – Tak się zachowuje spłoszone bydło niszcząc wszystko na swojej drodze. Kierowcy są wyzywani, bici, okradani i jak się im nie uda dopilnować pojazdu przekraczając granicę z pasażerem na gapę są traktowani jak przestępcy.
Cały tekst w załączniku.

LIST OTWARTY

Znajdż na stronie

European Transport Workers' Federation

Komisja Krajowa

Sekretariat Transportowców

Solidarność Raben

Mobilis

Tygodnik Solidarność

Serwis Informacyjny Solidarności

Nasz Facebook

Treść zamieszczonych aktów prawnych jest tylko ich zapisem elektronicznym. Jedyne źródło prawa na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stanowią akty prawne ogłaszane i wydawane w Dziennikach Ustaw i Monitorach Polskich a prawo miejscowe i zakładowe publikują właściwe organy tych instytucji.