^ TOP BACK

Informujemy kierowców zawodowych, że składka członkowska wynosi 30 zł.

Numer rachunku bankowego  KSTD      PKO BP 16 1020 1013 0000 0602 0352 4394

MOZ Nr 3131 Kierowców zawodowych    PKO BP 76 1020 1185 0000 4402 0105 3487 Więcej informacji

O sprawiedliwy transport w Europie. Podpisz petycję!

Zwracam się do wszystkich z prośbą o pomoc w zbieraniu podpisów pod petycją - apeluje Tadeusz Kucharki, szef "Solidarności"  transportowców. W zeszłym tygodniu związkowcy z Sekcji Transportu Drogowego ETF oficjalnie ogłosili Europejską Inicjatywę Obywatelską pod nazwą Sprawiedliwy Transport w Europie (Fair Transport Europe). Celem inicjatywy jest położenie kresu niedopuszczalnym praktykom biznesowym prowadzącym do dumpingu socjalnego i płacowego. Związkowcy wzywają Komisję Europejską do zapewnienia uczciwej konkurencji w różnych rodzajach transportu i do zagwarantowania równego traktowania pracowników (w odniesieniu do zasady równości wynagrodzeń i warunków pracy), niezależnie od kraju pochodzenia. - W ramach tej inicjatywy będziemy zbierać podpisy pod petycją, która wzywa polityków Komisji Europejskiej do działań zapobiegająch wyścigowi zaniżania warunków pracy i życia pracowników transportu - wyjaśnia Tadeusz Kucharski, przewodniczący Krajowej Sekcji Transportu NSZZ "Solidarność".

Poprzez stronę www.fairtransporteurope.eu obywatele mogą podpisać petycję, wyrażając w ten sposób swoje poparcie dla równych warunków pracy dla wszystkich pracowników w całej Europie oraz wysokiej jakości usług ,bezpieczeństwa pasażerów,  pracowników i wszystkich uczestników w łańcuchu wszystkich gałęzi transportu.

- Zwracam się do wszystkich z prośbą o pomoc w zbieraniu podpisów pod petycją - apeluje szef KST. - Trzeba zebrać milion podpisów.

Petycję można podpisać TUTAJ.

Znajdż na stronie

European Transport Workers' Federation

Komisja Krajowa

Sekretariat Transportowców

Solidarność Raben

Mobilis

Tygodnik Solidarność

Serwis Informacyjny Solidarności

Nasz Facebook

Treść zamieszczonych aktów prawnych jest tylko ich zapisem elektronicznym. Jedyne źródło prawa na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stanowią akty prawne ogłaszane i wydawane w Dziennikach Ustaw i Monitorach Polskich a prawo miejscowe i zakładowe publikują właściwe organy tych instytucji.