^ TOP BACK

Informujemy kierowców zawodowych, że składka członkowska wynosi 30 zł.

Numer rachunku bankowego  KSTD      PKO BP 16 1020 1013 0000 0602 0352 4394

MOZ Nr 3131 Kierowców zawodowych    PKO BP 76 1020 1185 0000 4402 0105 3487 Więcej informacji

Europejska Inicjatywa Obywatelską

Dnia 28 września 2015 roku Prezes ETF Lars Lindgren oraz Sekretarz Generalny ETF Eduardo Chagas na rozpoczęciu Europejskich Targów Transportu oficjalnie ogłosili Europejską Inicjatywę Obywatelską (ECI) pod nazwą Sprawiedliwy Transport w Europie (Fair Transport Europe) – równe traktowanie wszystkich pracowników transportu.

W ramach tej inicjatywy będziemy zbierać podpisy pod tą petycją wzywającą polityków Komisji Europejskiej aby zapobiec wyścigowi zaniżania warunków pracy i życia pracowników transportu.

Położyć kres dumpingowi społecznemu w sektorze transportu.

Musimy zebrać milion podpisów i nie powinno być z tym problemu ponieważ ETF reprezentuje ponad 3,5 miliona pracowników z ponad 230 związków transportowych z 41 krajów europejskich ale potrzebni są wszyscy i sympatycy również.

Poprzez stronę www.fairtransporteurope.eu obywatele mogą podpisać petycję w Internecie wyrażając w ten sposób swoje poparcie dla równych warunków pracy wszystkich pracowników w całej Europie i potrzebę wysokiej jakości usług ,bezpieczeństwa pasażerów,  pracowników i wszystkich uczestników w łańcuchu wszystkich gałęzi transportu.

Zwracamy się do wszystkich o pomoc w zbieraniu podpisów pod wyżej wymienioną petycją.

Znajdż na stronie

European Transport Workers' Federation

Komisja Krajowa

Sekretariat Transportowców

Solidarność Raben

Mobilis

Tygodnik Solidarność

Serwis Informacyjny Solidarności

Nasz Facebook

Treść zamieszczonych aktów prawnych jest tylko ich zapisem elektronicznym. Jedyne źródło prawa na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stanowią akty prawne ogłaszane i wydawane w Dziennikach Ustaw i Monitorach Polskich a prawo miejscowe i zakładowe publikują właściwe organy tych instytucji.