^ TOP BACK

Informujemy kierowców zawodowych, że składka członkowska wynosi 30 zł.

Numer rachunku bankowego  KSTD      PKO BP 16 1020 1013 0000 0602 0352 4394

MOZ Nr 3131 Kierowców zawodowych    PKO BP 76 1020 1185 0000 4402 0105 3487 Więcej informacji

Coroczna konferencja podsumowująca działalność TLP.

W dniu 1 grudnia (czwartek) członkowie organizacji pracodawców  Transport i Logistyka Polska spotkali się na corocznej konferencji podsumowującej działalność TLP w ostatnim roku. Podczas roboczej części spotkania jednym z tematów były konsekwencje wyroku Trybunału Konstytucyjnego w sprawie ryczałtów za nocleg dla kierowców zawodowych, które przedstawili prawnicy z Kancelarii Prawnej Domański Zakrzewski Palinka. Na to spotkaniu poza zaproszonymi gośćmi specjalnymi z administracji rządowej i sejmu RP zaproszeni zostali również przedstawiciele KSTD NSZZ „Solidarność”.
W części roboczej padły zobowiązania ze strony władz TLP do współpracy ze związkami zawodowymi pracowników przy rozwiązywaniu najważniejszych problemów nurtujących zarówno przewoźników jak i pracowników (czytaj kierowców zawodowych)  zwłaszcza w kontekście wyroku Trybunału Konstytucyjnego dotyczącego ryczałtów za noclegi.

Więcej na stronie:

Znajdż na stronie

European Transport Workers' Federation

Komisja Krajowa

Sekretariat Transportowców

Solidarność Raben

Mobilis

Tygodnik Solidarność

Serwis Informacyjny Solidarności

Nasz Facebook

Treść zamieszczonych aktów prawnych jest tylko ich zapisem elektronicznym. Jedyne źródło prawa na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stanowią akty prawne ogłaszane i wydawane w Dziennikach Ustaw i Monitorach Polskich a prawo miejscowe i zakładowe publikują właściwe organy tych instytucji.