^ TOP BACK

Informujemy kierowców zawodowych, że składka członkowska wynosi 30 zł.

Numer rachunku bankowego  KSTD      PKO BP 16 1020 1013 0000 0602 0352 4394

MOZ Nr 3131 Kierowców zawodowych    PKO BP 76 1020 1185 0000 4402 0105 3487 Więcej informacji

Związkowe spotkanie z delegacją ETF

W dniu 17.11.2016 rozpoczęły się zorganizowane przez KSTD dwudniowe spotkania przedstawicieli ETF - Europejskiej Federacji Pracowników Transportu ze stroną rządową i pracodawcami reprezentującymi przewoźników. Krajowa Sekcja Transportu Drogowego NSZZ "Solidarność"  z dużą pomocą Zarządu  Regionu Mazowsze NSZZ "Solidarności" otworzyły pierwszy dzień debaty w Warszawie.
Pierwszy dzień spotkania miał charakter czysto związkowy.
Podczas spotkania zaprezentowaliśmy szczegółowo strukturę działania NSZZ „Solidarność”, przepływ informacji oraz to co jest naszym fundamentem to demokratyczny system działania w związku - bo może nie każdy zdaję sobie z tego sprawę, ale polska "Solidarność" jest jedną z najbardziej demokratycznych organizacji w Europie.
Przedstawiliśmy historię związku, szczególny akcent położyliśmy na historię Regionu Mazowsze, którą w telegraficznym skrócie omówił  sekretarz Zarządu Regionu Grzegorz Iwanicki.  Omówił problemy z jakimi związek miał do czynienia dawniej a wyzwaniami dnia dzisiejszego. Przedstawił problemy, które są nadal aktualne mimo 30 lat funkcjonowania w nowej rzeczywistości. Nowe wyzwania i nowe problemy idące wraz z postępem i tzw. nowoczesnym zarządzaniem.
Przedstawiciele ETF - Roberto Parillio- Przewodniczący Sekcji Transportu Drogowego oraz Ctistina Tilling - Sekretarz Polityczny ETF z zainteresowanie obejrzeli prezentacją jak również bardzo uważnie przysłuchiwali się naszym uwagom, sugestiom i problemom z czego robili szczegółowe notatki. Związek „Solidarność" jest najbardziej zorganizowanym i bogatym w struktury związkiem w Europie Wschodniej, więc stąd tak duże zainteresowanie.
Podsumowując, Roberto Parillo - który jest równocześnie przewodniczącym belgijskiego związku CSC-ACV Transcom oraz Cristina Tilling zadeklarowali, że w najbliższym czasie przyjadą ponownie do Warszawy ale tym razem w większej reprezentacji aby przyjrzeć się współpracy związków w korelacji ze stroną pracodawców, rządu i parlamentu.

ZDJĘCIA

Znajdż na stronie

European Transport Workers' Federation

Komisja Krajowa

Sekretariat Transportowców

Solidarność Raben

Mobilis

Tygodnik Solidarność

Serwis Informacyjny Solidarności

Nasz Facebook

Treść zamieszczonych aktów prawnych jest tylko ich zapisem elektronicznym. Jedyne źródło prawa na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stanowią akty prawne ogłaszane i wydawane w Dziennikach Ustaw i Monitorach Polskich a prawo miejscowe i zakładowe publikują właściwe organy tych instytucji.