^ TOP BACK

Informujemy kierowców zawodowych, że składka członkowska wynosi 30 zł.

Numer rachunku bankowego  KSTD      PKO BP 16 1020 1013 0000 0602 0352 4394

MOZ Nr 3131 Kierowców zawodowych    PKO BP 76 1020 1185 0000 4402 0105 3487 Więcej informacji

Konferencja w Berlinie zakończona 100% zgodnością i solidarnością!

W dniu 9 maja 2019 r. w Berlinie spotkali się przedstawiciele wszystkich europejskich transportowych związków zawodowych afiliowanych w ETF (Europejska Federacja Pracowników Transportu). Tematem konferencji były warunki socjalne w branży transportowej, logistycznej i spedycyjnej oraz aspekty związane z Pakietem Mobilności.

Takiej jednomyślności dawno nie było - wszyscy zgodzili się, że czas najwyższy stanowczo upomnieć się o prawa kierowców zawodowych do lepszej pracy, płacy i zabezpieczenia socjalnego. Będziemy dążyć do ustanowienia płacy minimalnej w całej Europie dla kierowców międzynarodowych, jednakowych standardów pracy i odpoczynku, powrotów do domu, do rodziny, ubezpieczenia itp.

Teraz czas na jednomyślność w każdym kraju członkowskim, wśród krajowych członków związku i sympatyków. Potrzebna będzie solidarność kierowców zawodowych

w osiągnięciu tego celu. Dość oglądania się na innych, przyglądania się z boku czy się uda czy nie. Działacze związkowi potrzebują teraz Waszego wsparcia. Przygotowali grunt

i podstawy do działania. Tylko razem, zjednoczeni, niepodzieleni możemy osiągnąć sukces. Wszyscy, którym leży na sercu sprawiedliwe i uczciwe traktowanie pracownika powinni stanąć w jednym szeregu.

Chcielibyśmy wykorzystać ten dobry czas i jednomyślność wszystkich związków zawodowych, aby za jednym podejściem uregulować wszystkie kwestie związane

z wynagrodzeniem, emeryturą, rentą, chorobowym czy urlopowym. Spraw, które kompleksowo dotyczą kierowców zawodowych krajowych i międzynarodowych, przewozu osób i rzeczy.  Będziemy się domagać rozwiązań systemowych dla całego transportu

i dokonania odpowiednich zapisów ustawowych.

Wszystko w naszych rękach, a więc wszystkie ręce na pokład!

Załączniki:
PlikRozmiar
Pobierz plik (118_Group.jpg)118_Group.jpg5807 kBUaktualnij plik (118_Group.jpg) Usuń plik (118_Group.jpg)

Znajdż na stronie

European Transport Workers' Federation

Komisja Krajowa

Sekretariat Transportowców

Solidarność Raben

Mobilis

Tygodnik Solidarność

Serwis Informacyjny Solidarności

Nasz Facebook

Treść zamieszczonych aktów prawnych jest tylko ich zapisem elektronicznym. Jedyne źródło prawa na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stanowią akty prawne ogłaszane i wydawane w Dziennikach Ustaw i Monitorach Polskich a prawo miejscowe i zakładowe publikują właściwe organy tych instytucji.