^ TOP BACK

Informujemy kierowców zawodowych, że składka członkowska z dniem 1 stycznia 2016r. wynosi 25 zł.

Nowy numer rachunku bankowego to: PKO BP 16 1020 1013 0000 0602 0352 4394 Więcej informacji

DEBATA na temat aktualnej sytuacji w transporcie międzynarodowym

W dniu 27.11.2018r. w siedzibie Pracodawców Rzeczypospolitej Polskiej odbyła się debata na temat aktualnej sytuacji w transporcie międzynarodowym oraz wyzwaniom jakim należy sprostać aby nie stracić dominującej pozycji w rynku usług przewozowych.

Uczestnikami debaty byli:

Jan Buczek – Prezes Zrzeszenia Międzynarodowych Przewoźników Drogowych w Polsce,

Marek Tarczyński – Przewodniczący Rady Polskiej Izby Spedycji i logistyki,

Sławomir Jeneralski – moderator,

oraz moja skromna osoba Tadeusz Kucharski Przewodniczący Krajowej Sekcji Transportu Drogowego NSZZ „Solidarność”.

Po pełnej analizie rynku branży transport , spedycja i logistyka prowadzonej przez wyspecjalizowane instytucje przy wsparciu pracowników naukowych z zakresu transportu są podstawy do nowych poważnych rozwiązań pod warunkiem, że będzie wola polityczna i konsensus partnerów społecznych. Uczestnicy debaty wskazali słabe punkty w polityce transportowej, wysnuli wnioski do rozwiązań systemowych oraz w dużym skrócie wskazali  metody walki z patologią w dziedzinie pośrednictwa  w transporcie i spedycji.

Materiał filmowy ZRZESZENIE MIĘDZYNARODOWYCH PRZEWOŹNIKÓW DROGOWYCH w POLSCE

Znajdż na stronie

European Transport Workers' Federation

Komisja Krajowa

Sekretariat Transportowców

Solidarność Raben

Mobilis

Tygodnik Solidarność

Serwis Informacyjny Solidarności

Nasz Facebook

Treść zamieszczonych aktów prawnych jest tylko ich zapisem elektronicznym. Jedyne źródło prawa na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stanowią akty prawne ogłaszane i wydawane w Dziennikach Ustaw i Monitorach Polskich a prawo miejscowe i zakładowe publikują właściwe organy tych instytucji.