^ TOP BACK

Informujemy kierowców zawodowych, że składka członkowska z dniem 1 stycznia 2016r. wynosi 25 zł.

Nowy numer rachunku bankowego to: PKO BP 16 1020 1013 0000 0602 0352 4394 Więcej informacji

Badania zdrowia kierowców na parkingach

Wartościową akcję prowadzi Fundacja Truckers Life wraz z firmą Mercedes-Benz Trucks Polska oraz Związkiem Pracodawców „Transport i Logistyka Polska” a także portalem RoadStars.com. W ramach akcji kierowcy mogą zmierzyć ciśnienie, poziom glukozy, cholesterolu i poddać analizie skład ciała. Akcja potrwa do września 2018 r.

Informacją dotyczące czasu i miejsca badań można znaleźć między innymi na stronie Związku Pracodawców „Transport i Logistyka Polska”

Inspiracją do projektu był Raport - Raport Fundacji Truckers Life o stanie zdrowia kierowców zawodowych, zgodnie z którym ponad 60% kierowców cierpi na nadwagę lub otyłość, które z łatwością mogą prowadzić do innych poważnych chorób.

Jest to bardzo dobra akcja, która może przyczynić się do poprawy świadomości kierowców i uświadomi im konieczność zwiększenia dbałości o swoje zdrowie poprzez prawidłową dietę i ruch- komentuje Tadeusz Kucharskie Przewodniczący Sekcji Transportu Drogowego NSZZ Solidarność.

bs

Znajdż na stronie

European Transport Workers' Federation

Komisja Krajowa

Sekretariat Transportowców

Solidarność Raben

Mobilis

Tygodnik Solidarność

Serwis Informacyjny Solidarności

Nasz Facebook

Treść zamieszczonych aktów prawnych jest tylko ich zapisem elektronicznym. Jedyne źródło prawa na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stanowią akty prawne ogłaszane i wydawane w Dziennikach Ustaw i Monitorach Polskich a prawo miejscowe i zakładowe publikują właściwe organy tych instytucji.