ZJAZD WYBORCZY UNI EUROPA

Ponad 900 delegatów i gości, reprezentujących związki zawodowe sektora usług z całej Europy spotkało się na pierwszej wirtualnej edycji Zjazdu Regionalnego UNI Europa, który odbył się w dniach 27 – 29 kwietnia. Z Polski w zjeździe uczestniczyli m.in. Alfred Bujara, Przewodniczący Sekcji Krajowej Pracowników Handlu NSZZ Solidarność i Marcin Stroński, Przewodniczący Sekcji Krajowej Bankowców NSZZ Solidarność.

Przejdź

Odszedł Jerzy Zacharko, współtwórca i wielki przyjaciel handlowej „Solidarności”

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy informację o śmierci naszego kolegi i przyjaciela, wicestarosty tatrzańskiego Jerzego Zacharko. Współtwórcy handlowej i zakopiańskiej „Solidarności”, społecznika, który swoje życie poświęcił pomaganiu innym.

Tysol.pl: Handlowa ||S|| z apelem do Andrzeja Dudy o pilne szczepienia

Połowa klientów w sklepach ma źle założoną maseczkę lub w ogóle nie zasłania ust i nosa – alarmuje handlowa Solidarność. Związkowcy chcą, żeby pracownicy handlu mogli zaszczepić się na koronawirusa w tym samym czasie, co nauczyciele. 3 lutego skierowali w tej sprawie apel do prezydenta Andrzeja Dudy.

Przejdź

„Tydzień szacunku dla pracowników handlu”

– Handlowa „Solidarność” przygotowała specjalną akcję w obronie pracowników handlu.
Na czym polega „Tydzień szacunku dla pracowników handlu”?

Przejdź

„Tydzień szacunku dla pracowników handlu”

Strona kampanii
Petycja

Dołącz do nas!

Masz problemy w pracy? Uważasz, że w Twoim zakładzie pracy potrzebny jest związek zawodowy? Porozmawiaj z kolegami i zaproponuj założenie NSZZ „Solidarność”.

Wywiad Przewodniczącego Krajowego Sekretariatu Banków,
Handlu i Ubezpieczeń NSZZ Solidarność Alfreda Bujary w Radiu Maryja 03.06.2020 r.

Wywiad Przewodniczącego Krajowej Sekcji Pracowników Handlu NSZZ Solidarność Alfreda Bujary w Polsat News

Wywiad Przewodniczącego Krajowego Sekretariatu Banków,
Handlu i Ubezpieczeń NSZZ Solidarność Alfreda Bujary w TVN 24

Siedziba Sekretariatu. Odwiedź nas!

Pin It on Pinterest