Oświęcim

• W Wielki Piątek, czyli 2 kwietnia 2021 r.,

biura Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”
    w Bielsku-Białej

oraz biura terenowych Oddziałów NSZZ „S”

będą NIECZYNNE!

/Podstawa: Zakładowy Układ Zbiorowy Pracy Pracowników Regionu Podbeskidzie NSZZ „S” par. 12/

Życzymy błogosławionych Świąt Wielkiej Nocy!

• Informujemy, że pogrzeb zmarłego w niedzielę 28 marca 2021 r. Tadeusza Szczerbowskiego, działacza „Solidarności” w Zakładach Chemicznych „Oświęcim”, a później w spółce Synthos, odbędzie się w środę, 31 marca o godz. 12.30 w kościele pw. św. Marcina w Jawiszowicach (ul. św. Marcina 1).

• W niedzielę 28 marca 2021 roku zmarł nasz kolega Tadeusz Szczerbowski, wieloletni działacz oświęcimskiej i podbeskidzkiej „Solidarności”. Miał niespełna 74 lata. (więcej…)

• Szanowni Państwo

Sytuacja epidemiologiczna zmusiła nas do powrotu w tryb pracy zdalnej (od 22 marca 2021 r.), dlatego prosimy kontaktować się we wszystkich sprawach telefonicznie lub poprzez e-mail.

PRZEWODNICZĄCY ZR Marek Bogusz – 33 812 67 90, 605 881 028, przew.bbial@solidarnosc.org.pl
    WICEPRZEWODNICZĄCY ZR/SKARBNIK Stanisław Sołtysik – 603 321 939, skarb.bbial@solidarnosc.org.pl
    WICEPRZEWODNICZĄCY ZR/SEKRETARZ Andrzej Madyda – 506 194 978, sekr.bbial@solidarnosc.org.pl
    SEKRETARIAT – 603 769 965, bbial@solidarnosc.org.pl
    DZIAŁ ADMINISTRACJI – biuro.bbial@solidarnosc.org.pl
    KSIĘGOWOŚĆ – Aleksandra Brożyna: aleksandrabrozyna.bbial@solidarnosc.org.pl

ODDZIAŁY ZARZĄDU REGIONU:
    Cieszyn (Koordynator Michał Marek) – 609 436 566, michal.bbial@solidarnosc.org.pl
    Oświęcim (Koordynator Joanna Czerwik) – 506 194 984, j.czerwik.bbial@solidarnosc.org.pl
    Żywiec (Koordynator Andrzej Madyda) – 506 194 978, sekr.bbial@solidarnosc.org.pl
    Sucha Beskidzka (Koordynator Beata Mażul) – 506 194 686, b.mazul.bbial@solidarnosc.org.pl
    Skoczów (Koordynator Czesław Chrapek) – 506 194 582, czeslawchrapek@gmail.com

DZIAŁ PRAWNY (prawnicy.bbial@solidarnosc.org.pl):
    Radca Prawny Bożena Bartula – 739 200 320
    Radca Prawny Natalia Włoch-Kliś – 506 195 720

DZIAŁ ROZWOJU ZWIĄZKU (Piotr Gołąb) – 530 760 060, pgolab5@wp.pl, drz.bbial@solidarnosc.org.pl

Obraz: Gerd Altmann z Pixabay

• Przewodniczący Organizacji Związkowych
    Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”

Szanowni Państwo

Zwracamy się o dostarczanie do Regionu Podbeskidzie kart informacyjnych (do pobrania: pdf, xls ) Waszych Organizacji Związkowych w terminie – do 22 stycznia 2021 r. na adres: bbial@solidarnosc.org.pl, pocztą lub osobiście do sekretariatu Zarządu Regionu.

• W dniach 21-23 grudnia (poniedziałek – środa) w Regionie Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” pełnione będą dyżury – w sytuacjach nadzwyczajnych lub pilnych prosimy o kontakt telefoniczny i mailowy lub telefoniczne ustalanie godzin spotkania.

W Wigilię Świąt Bożego Narodzenia oraz w czasie między świętami a Nowym Rokiem biura Zarządu Regionu oraz terenowych oddziałów naszego związku będą nieczynne (członkowie Prezydium ZR pełnić będą pracę zdalną – kontakt telefoniczny poprzez numery 33 812 67 52, 33 812 67 90).

Tradycyjne comiesięczne spotkanie przewodniczących zakładowych organizacji związkowych NSZZ „S” Bielska-Białej i Czechowic-Dziedzic odbędzie się w poniedziałek 4 stycznia 2021 roku o godzinie 11.00 w formie zdalnej.

• W związku z gwałtownym wzrostem zagrożenia epidemicznego od poniedziałku 12 października wszystkie biura Zarządu Regionu Podbeskidzie oraz terenowych Oddziałów naszego związku pracować będą w zaostrzonym reżimie sanitarnym. (więcej…)

• Region Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” O/Oświęcim zaprasza wszystkich działaczy, związkowców i sympatyków Związku do wzięcia udziału we Mszy Świętej, która zostanie odprawiona z okazji jubileuszu 40-lecia powstania NSZZ „Solidarność” w kościele Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny w Oświęcimiu – dnia 31 sierpnia 2020 r. o godz. 18:00.

Po Mszy nastąpi złożenie kwiatów pod pamiątkową tablicą, ufundowaną przez „Solidarność” Ziemi Oświęcimskiej w dniu 31 sierpnia 2000 r. z okazji 20. rocznicy powstania NSZZ „Solidarność”.

Ze względu na sytuację związaną z koronawirusem, wszyscy przebywający w kościele, z wyjątkiem sprawujących liturgię – muszą mieć maseczki. Bardzo prosimy o przestrzeganie tej zasady.

Pozdrawiam

Joanna Czerwik
    Koordynator O. Oświęcim
    ul. Śniadeckiego 21
    32-600 Oświęcim

• Szanowni Państwo

Informujemy, że w dniach 14 i 31 sierpnia br. biura Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” w Bielsku-Białej i Oddziałach będą nieczynne.

• Regionalny Ośrodek Kultury informuje, że termin nadsyłania zgłoszeń na konkurs „Narodziny Solidarności – Sierpień 1980” został przedłużony do 15 września 2020 r.

Konkurs organizowany jest dla uczczenia 40. rocznicy powstania NSZZ Solidarność. Ma służyć podkreśleniu znaczenia ruchu, który doprowadził do przełomu politycznego i historycznych zmian w Polsce.

Więcej informacji na stronie Regionalnego Ośrodka Kultury »

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

32-600 Oświęcim, ul. Śniadeckiego 21