Żywiec

• W ostatni dzień kwietnia 2021 roku  na bramach czterech zakładów spółki Żywiec Zdrój pojawiły się transparenty i flagi „Solidarności”. To najbardziej widoczny znak toczącej się od kilku miesięcy walki związkowców o podwyżki płac dla załogi tej spółki. (więcej…)

• W Wielki Piątek, czyli 2 kwietnia 2021 r.,

biura Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”
    w Bielsku-Białej

oraz biura terenowych Oddziałów NSZZ „S”

będą NIECZYNNE!

/Podstawa: Zakładowy Układ Zbiorowy Pracy Pracowników Regionu Podbeskidzie NSZZ „S” par. 12/

Życzymy błogosławionych Świąt Wielkiej Nocy!

• Szanowni Państwo

Sytuacja epidemiologiczna zmusiła nas do powrotu w tryb pracy zdalnej (od 22 marca 2021 r.), dlatego prosimy kontaktować się we wszystkich sprawach telefonicznie lub poprzez e-mail.

PRZEWODNICZĄCY ZR Marek Bogusz – 33 812 67 90, 605 881 028, przew.bbial@solidarnosc.org.pl
    WICEPRZEWODNICZĄCY ZR/SKARBNIK Stanisław Sołtysik – 603 321 939, skarb.bbial@solidarnosc.org.pl
    WICEPRZEWODNICZĄCY ZR/SEKRETARZ Andrzej Madyda – 506 194 978, sekr.bbial@solidarnosc.org.pl
    SEKRETARIAT – 603 769 965, bbial@solidarnosc.org.pl
    DZIAŁ ADMINISTRACJI – biuro.bbial@solidarnosc.org.pl
    KSIĘGOWOŚĆ – Aleksandra Brożyna: aleksandrabrozyna.bbial@solidarnosc.org.pl

ODDZIAŁY ZARZĄDU REGIONU:
    Cieszyn (Koordynator Michał Marek) – 609 436 566, michal.bbial@solidarnosc.org.pl
    Oświęcim (Koordynator Joanna Czerwik) – 506 194 984, j.czerwik.bbial@solidarnosc.org.pl
    Żywiec (Koordynator Andrzej Madyda) – 506 194 978, sekr.bbial@solidarnosc.org.pl
    Sucha Beskidzka (Koordynator Beata Mażul) – 506 194 686, b.mazul.bbial@solidarnosc.org.pl
    Skoczów (Koordynator Czesław Chrapek) – 506 194 582, czeslawchrapek@gmail.com

DZIAŁ PRAWNY (prawnicy.bbial@solidarnosc.org.pl):
    Radca Prawny Bożena Bartula – 739 200 320
    Radca Prawny Natalia Włoch-Kliś – 506 195 720

DZIAŁ ROZWOJU ZWIĄZKU (Piotr Gołąb) – 530 760 060, pgolab5@wp.pl, drz.bbial@solidarnosc.org.pl

Obraz: Gerd Altmann z Pixabay

• Ostatnie pożegnanie śp. Stanisława Stolarskiego, wieloletniego działacza „Solidarności” żywieckiej Śrubeny, odbędzie się w poniedziałek, 1 lutego 2021 roku. Uroczystość pogrzebowa rozpocznie się o godz. 14.00 w kaplicy cmentarza przy ul. Stolarskiej w Żywcu-Zabłociu. (więcej…)

• Z głębokim smutkiem przyjęliśmy wiadomość, że 22 stycznia 2021 r. w Żywcu zmarł nasz kolega śp. Stanisław Stolarski. Miał 68 lat.

• Przewodniczący Organizacji Związkowych
    Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”

Szanowni Państwo

Zwracamy się o dostarczanie do Regionu Podbeskidzie kart informacyjnych (do pobrania: pdf, xls ) Waszych Organizacji Związkowych w terminie – do 22 stycznia 2021 r. na adres: bbial@solidarnosc.org.pl, pocztą lub osobiście do sekretariatu Zarządu Regionu.

• W dniach 21-23 grudnia (poniedziałek – środa) w Regionie Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” pełnione będą dyżury – w sytuacjach nadzwyczajnych lub pilnych prosimy o kontakt telefoniczny i mailowy lub telefoniczne ustalanie godzin spotkania.

W Wigilię Świąt Bożego Narodzenia oraz w czasie między świętami a Nowym Rokiem biura Zarządu Regionu oraz terenowych oddziałów naszego związku będą nieczynne (członkowie Prezydium ZR pełnić będą pracę zdalną – kontakt telefoniczny poprzez numery 33 812 67 52, 33 812 67 90).

Tradycyjne comiesięczne spotkanie przewodniczących zakładowych organizacji związkowych NSZZ „S” Bielska-Białej i Czechowic-Dziedzic odbędzie się w poniedziałek 4 stycznia 2021 roku o godzinie 11.00 w formie zdalnej.

• W związku z gwałtownym wzrostem zagrożenia epidemicznego od poniedziałku 12 października wszystkie biura Zarządu Regionu Podbeskidzie oraz terenowych Oddziałów naszego związku pracować będą w zaostrzonym reżimie sanitarnym. (więcej…)

• W obu żywieckich zakładach firmy Hutchinson trwa spór zbiorowy. W poniedziałek, 17 sierpnia, związkowcy z „Solidarności” przeprowadzili dwugodzinny strajk ostrzegawczy. Uczestniczyła w nich niemal cała załoga. To dowód, że rośnie determinacja pracowników, a konflikt może ulec dalszemu zaostrzeniu… (więcej…)

• Szanowni Państwo

Informujemy, że w dniach 14 i 31 sierpnia br. biura Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” w Bielsku-Białej i Oddziałach będą nieczynne.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

34-300 Żywiec, Al. Piłsudskiego 56
T:
E: sekr.bbial@solidarnosc.org.pl

andrzej_madyga_solidaność

Koordynator – Andrzej Madyda

Godziny urzędowania
wtorek i czwartek: 8.00 – 16.00

Zapraszamy wszystkich przewodniczących organizacji związkowych NSZZ „S” lub osoby oddelegowane przez przewodniczącego do brania udziału w comiesięcznych spotkaniach, organizowanych w pierwszy wtorek (po ostatnim poniedziałku miesiąca) o godz. 15.30 w MOZ “Browar”.