Cieszyn

• Szanowni Państwo

Planowane jest szkolenie dla Społecznych Inspektorów Pracy.
    Termin – od 27 września 2021 r. do 1 października 2021 r.
    Będzie to szkolenie wyjazdowe. Miejsce podamy w późniejszym terminie.

Czekamy na zgłoszenia!

Sekretariat Zarządu Regionu Podbeskidzie
    NSZZ „Solidarność”
    tel. (33) 812 67 90
    e-mail: biuro.bbial@solidarnosc.org.pl

• Szanowni Państwo

Informujemy, że w piątek (4 czerwca 2021 r.) biura Zarządu Regionu w Bielsku-Białej oraz w Oddziałach będą nieczynne.

• Nadeszła do nas smutna wiadomość: w piątek 9 kwietnia 2021 roku w wieku 70 lat zmarł ROMAN GRUDZIEŃ, jeden z czołowych działaczy „Solidarności” w Ustroniu. (więcej…)

• W Wielki Piątek, czyli 2 kwietnia 2021 r.,

biura Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”
    w Bielsku-Białej

oraz biura terenowych Oddziałów NSZZ „S”

będą NIECZYNNE!

/Podstawa: Zakładowy Układ Zbiorowy Pracy Pracowników Regionu Podbeskidzie NSZZ „S” par. 12/

Życzymy błogosławionych Świąt Wielkiej Nocy!

• Z głębokim smutkiem i żalem przyjęliśmy wiadomość, że w sobotę 20 marca 2021 roku zmarł w Cieszynie nasz kolega śp. PIOTR BRAŃKA. Miał 77 lat.
    PIOTR BRAŃKAPiotr Brańka był wieloletnim pracownikiem Zakładów Elektromaszynowych „Celma” w Cieszynie. W latach 1980-81 był współzałożycielem i działaczem „Solidarności” w tym zakładzie. W listopadzie 1982 roku za próbę zorganizowania symbolicznej akcji protestacyjnej przeciwko stanowi wojennemu został wraz z Bolesławem Gwizdałą aresztowany, a następnie skazany przez Sąd Rejonowy w Cieszynie na karę dziesięciu miesięcy pozbawienia wolności. Po odzyskaniu wolności powrócił do pracy w „Celmie”, gdzie pracował do emerytury, na którą przeszedł w 2000 roku.

Był aktywnym członkiem Stowarzyszenia „Podbeskidzie Wspólna Pamięć”. Za swą działalność został odznaczony w 2017 roku Krzyżem Wolności i Solidarności.

Rodzinie, krewnym, przyjaciołom i współpracownikom Zmarłego składamy wyrazy współczucia i solidarności w bólu.

Ostatnie pożegnanie śp. Piotra Brańki odbędzie się w środę, 24 marca – o godz. 15.00 odprawiona zostanie msza św. żałobna w kościele pw. Imienia NMP w Cieszynie-Bobrku, a po jej zakończeniu odbędzie się ceremonia pogrzebowa na cmentarzu komunalnym przy ul. Katowickiej.

• Szanowni Państwo

Sytuacja epidemiologiczna zmusiła nas do powrotu w tryb pracy zdalnej (od 22 marca 2021 r.), dlatego prosimy kontaktować się we wszystkich sprawach telefonicznie lub poprzez e-mail.

PRZEWODNICZĄCY ZR Marek Bogusz – 33 812 67 90, 605 881 028, przew.bbial@solidarnosc.org.pl
    WICEPRZEWODNICZĄCY ZR/SKARBNIK Stanisław Sołtysik – 603 321 939, skarb.bbial@solidarnosc.org.pl
    WICEPRZEWODNICZĄCY ZR/SEKRETARZ Andrzej Madyda – 506 194 978, sekr.bbial@solidarnosc.org.pl
    SEKRETARIAT – 603 769 965, bbial@solidarnosc.org.pl
    DZIAŁ ADMINISTRACJI – biuro.bbial@solidarnosc.org.pl
    KSIĘGOWOŚĆ – Aleksandra Brożyna: aleksandrabrozyna.bbial@solidarnosc.org.pl

ODDZIAŁY ZARZĄDU REGIONU:
    Cieszyn (Koordynator Michał Marek) – 609 436 566, michal.bbial@solidarnosc.org.pl
    Oświęcim (Koordynator Joanna Czerwik) – 506 194 984, j.czerwik.bbial@solidarnosc.org.pl
    Żywiec (Koordynator Andrzej Madyda) – 506 194 978, sekr.bbial@solidarnosc.org.pl
    Sucha Beskidzka (Koordynator Beata Mażul) – 506 194 686, b.mazul.bbial@solidarnosc.org.pl
    Skoczów (Koordynator Czesław Chrapek) – 506 194 582, czeslawchrapek@gmail.com

DZIAŁ PRAWNY (prawnicy.bbial@solidarnosc.org.pl):
    Radca Prawny Bożena Bartula – 739 200 320
    Radca Prawny Natalia Włoch-Kliś – 506 195 720

DZIAŁ ROZWOJU ZWIĄZKU (Piotr Gołąb) – 530 760 060, pgolab5@wp.pl, drz.bbial@solidarnosc.org.pl

Obraz: Gerd Altmann z Pixabay

• Przewodniczący Organizacji Związkowych
    Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”

Szanowni Państwo

Zwracamy się o dostarczanie do Regionu Podbeskidzie kart informacyjnych (do pobrania: pdf, xls ) Waszych Organizacji Związkowych w terminie – do 22 stycznia 2021 r. na adres: bbial@solidarnosc.org.pl, pocztą lub osobiście do sekretariatu Zarządu Regionu.

• W dniach 21-23 grudnia (poniedziałek – środa) w Regionie Podbeskidzie NSZZ „Solidarność” pełnione będą dyżury – w sytuacjach nadzwyczajnych lub pilnych prosimy o kontakt telefoniczny i mailowy lub telefoniczne ustalanie godzin spotkania.

W Wigilię Świąt Bożego Narodzenia oraz w czasie między świętami a Nowym Rokiem biura Zarządu Regionu oraz terenowych oddziałów naszego związku będą nieczynne (członkowie Prezydium ZR pełnić będą pracę zdalną – kontakt telefoniczny poprzez numery 33 812 67 52, 33 812 67 90).

Tradycyjne comiesięczne spotkanie przewodniczących zakładowych organizacji związkowych NSZZ „S” Bielska-Białej i Czechowic-Dziedzic odbędzie się w poniedziałek 4 stycznia 2021 roku o godzinie 11.00 w formie zdalnej.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

43-400 Cieszyn, ul. Głęboka 58 T: 609 436 566
E:
michal.bbial@solidarnosc.org.pl

michal-marek-solidarnosc

Koordynator – Michał Marek

Godziny urzędowania
poniedziałek – piątek: 8.00 – 16.00

Zapraszamy wszystkich przewodniczących organizacji związkowych NSZZ „S” lub osoby oddelegowane przez przewodniczącego do brania udziału w comiesięcznych spotkaniach, organizowanych w każdą ostatnią środę miesiąca o godz. 15.30 w siedzibie Oddziału.