Terminy spotkań z Przewodniczącym

rko-solidarnosc

Zapraszamy wszystkich przewodniczących organizacji związkowych NSZZ “S” skupionych w Oddziałach  lub osoby oddelegowane przez przewodniczącego do brania udziału w comiesięcznych spotkaniach.

Bielsko-Biała i Czechowice-Dziedzice – pierwszy poniedziałek miesiąca (oprócz sierpnia – przerwa wakacyjna) o godz. 11.00 w siedzibie ZR Podbeskidzie.

Cieszynostatnia środa miesiąca o godz. 15.30
w siedzibie Oddziału.

Skoczów – pierwszy czwartek miesiąca o godz. 16.00 w siedzibie Oddziału.

Sucha Beskidzka – ostatni piątek miesiąca o godz. 9.00 w siedzibie Oddziału.

Żywiec – pierwszy wtorek (po ostatnim poniedziałku miesiąca) o godz. 15.30 w MOZ “Browar”.

Terminy posiedzeń Zarządu Regionu
w II półroczu 2017

posiedzenia-solidarnosc

24 lipca
25 września
30 października
27 listopada
19 grudnia

Księgowość związkowa

informacja-dla-organizacji-zwiazkowych-solidarnosc

Od 1 stycznia 2015 r. weszły w życie nowe obowiązki wynikające ze zmian do ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych mające zastosowanie do dochodów uzyskanych od 1 stycznia 2014 r. Więcej informacji znajdziesz tutaj

Brak sprawozdań jest od 1 stycznia 2015r. dotkliwie karany. Więcej informacji znajdziesz tutaj

Bilans dla jednostek mikro »

Rachunek zysków i strat »

CIT-8 »

CIT-8/0 »

PIT-8C »

Informacje uzupełniające do bilansu »

Przykład do “Informacje uzupełniające do bilansu” »

Ogłoszenia różne

sprawozdanie-ikonka-solidarnosc

•  ZR PODBESKIDZIE DYSPONUJE SALĄ KONFERENCYJNĄ WYPOSAŻONĄ W MULTIMEDIA
Osoby zainteresowane wynajęciem sali
prosimy o kontakt z wiceprzew. ZR Stanisławem Sołtysikiem (603-321-939, 33 / 812-67-52,
e-mail: skarb.bbial@solidarnosc.org.pl).

•  IMPREZY SPORTOWO-REKREACYJNE 2017 »

Klub SIP

mikroprzedsiębiorstwo-solidarność

Zapraszamy na strony klubu SIP tutaj

Msza święta

MSZA-SOLIDARNOŚĆ

W każdą drugą niedzielę miesiąca o godz. 17.00, oprócz lipca i sierpnia, w Katedrze pw. św. Mikołaja odprawiana jest Msza św. w intencji Ojczyzny i Solidarności.

separator_bialy

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

NAJNOWSZE INFORMACJE

• W środowym wydaniu “Naszego Dziennika” ukazał się artykuł, poświęcony tragicznie zmarłemu ks. kanonikowi Franciszkowi Janczemu.

• W najnowszym wydaniu „Kroniki Beskidzkiej” (a także w małopolskiej i żywieckiej KB), które ukaże się w czwartek, 29 czerwca, znajdziemy nowy numer „Solidarności Podbeskidzia”, a w nim m.in. podsumowanie kampanii informacyjnej „Godny wybór” oraz omówienie zasad, o których warto pamiętać w kontekście rychłego przywrócenia wieku emerytalnego, relację z turnieju piłkarskiego podbeskidzkiej „Solidarności”, a także najnowsze […]

• Pogrzeb tragicznie zmarłego ks. Franciszka Janczego odbędzie się w poniedziałek, 3 lipca, w Brzeszczach-Jawiszowicach. O godz. 12.00 – wprowadzenie trumny z ciałem zmarłego kapłana do kościoła parafialnego Matki Bożej Bolesnej (Jawiszowice, ul. Prymasa Wyszyńskiego 20). O godz. 14.00 – Msza św. pogrzebowa, po której ciało śp. ks. Franciszka Janczego zostanie odprowadzone na miejsce spoczynku.

• W nocy 27 czerwca odszedł do Domu Ojca ks. kanonik Franciszek Janczy, wieloletni duszpasterz i przyjaciel podbeskidzkiej „Solidarności”. Miał 73 lata.

• Kilkudziesięciu działaczy opozycji z czasów PRL odebrało w piątek, 23 czerwca, w Katowicach Krzyże Wolności i Solidarności. To osoby, które zaangażowały się w walkę o niepodległość i suwerenność państwa oraz prawa człowieka, doznając z tego powodu różnorakich represji. W tym zacnym gronie nie zabrakło reprezentantów podbeskidzkiej „Solidarności”.

Archiwum aktualności »

ZAPOWIEDZI WYDARZEŃ

WNIOSEK O WYDANIE LEGITYMACJI ELEKTRONICZNEJ »

500plus_logo

plakat 2017 solidarność Jacek Grabowski

text4213

Zarząd Regionu Podbeskidzie

Zobacz wszystkie nasze filmy
Zobacz filmy z Podbeskidzia

GALERIE ZDJĘĆ

ZOBACZ, CO O NAS MÓWIĄ

Związek walczy o przestrzeganie nabytych praw pracowniczych i o dobre rozwiązania prawne. Jako wspólnota jest skuteczniejszy niż działanie w pojedynkę lub w rozproszeniu.

Andrzej Madyda
Oddział Żywiec

Chciałem mieć wpływ na rozwój zdarzeń w moim zakładzie pracy oraz wyrazić własne zdanie na temat złego funkcjonowania mojej firmy.

Leszek Grajny
ZEC Energoservice Sp. z o.o.

Takie zrzeszenie jest potrzebne, gdyż wielu pracowników spotyka się z niesprawiedliwością. Siłę związku można wykorzystać do walki z bezprawnym zwalnianiem, w ochronie godności człowieka i w zmniejszaniu nierówności płacowych.

Małgorzata Dudys
MOPS Bielsko-Biała

Związek zawodowy traktuję jak “Polisę na życie”. Chciałabym uświadomić kolegom i koleżankom, że nasza organizacja jest siłą, która potrafi skutecznie bronić praw pracowniczych.

Barbara Tomaszek
Hutchinson Poland Sp. z o. o.

Jest to jedyna ochrona przed samowolą pracodawcy. Dla mnie to również sposób na spełnienie się w działalności związkowej.

Robert Pudełko
Cooper Standard Automotive

Liczny związek jest silnym partnerem w rozmowach z pracodawcą. Poprzez związek zawodowy łatwiej egzekwować swoje prawa pracownicze.

Mirosław Ellmann
Adler Polska Sp. z o. o.