Terminy spotkań z Przewodniczącym

rko-solidarnosc

Zapraszamy wszystkich przewodniczących organizacji związkowych NSZZ “S” skupionych w Oddziałach  lub osoby oddelegowane przez przewodniczącego do brania udziału w comiesięcznych spotkaniach.

Bielsko-Biała i Czechowice-Dziedzice – pierwszy poniedziałek miesiąca (oprócz sierpnia – przerwa wakacyjna) o godz. 11.00 w siedzibie ZR Podbeskidzie.

Cieszynostatnia środa miesiąca o godz. 15.30
w siedzibie Oddziału.

Skoczów – pierwszy czwartek miesiąca o godz. 16.00 w siedzibie Oddziału.

Sucha Beskidzka – ostatni piątek miesiąca o godz. 9.00 w siedzibie Oddziału.

Żywiec – pierwszy wtorek (po ostatnim poniedziałku miesiąca) o godz. 15.30 w MOZ “Browar”.

Terminy posiedzeń Zarządu Regionu
w II półroczu 2016

posiedzenia-solidarnosc

17 czerwca 2016 (WZDR)

25 lipca

sierpień – przerwa wakacyjna

26 września

24 października

28 listopada

20 grudnia

Księgowość związkowa

informacja-dla-organizacji-zwiazkowych-solidarnosc

Od 1 stycznia 2015 r. weszły w życie nowe obowiązki wynikające ze zmian do ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych mające zastosowanie do dochodów uzyskanych od 1 stycznia 2014 r. Więcej informacji znajdziesz tutaj

Brak sprawozdań jest od 1 stycznia 2015r. dotkliwie karany. Więcej informacji znajdziesz tutaj

Bilans dla jednostek mikro »

Rachunek zysków i strat »

CIT-8 »

CIT-8/0 »

PIT-8C »

Informacje uzupełniające do bilansu »

Przykład do “Informacje uzupełniające do bilansu” »

Ogłoszenia różne

sprawozdanie-ikonka-solidarnosc

•  ZR PODBESKIDZIE DYSPONUJE SALĄ KONFERENCYJNĄ WYPOSAŻONĄ W MULTIMEDIA
Osoby zainteresowane wynajęciem sali
prosimy o kontakt z wiceprzew. ZR Stanisławem Sołtysikiem (603-321-939, 33 / 812-67-52,
e-mail: skarb.bbial@solidarnosc.org.pl).

•  IMPREZY SPORTOWO-REKREACYJNE 2016 »

Klub SIP

mikroprzedsiębiorstwo-solidarność

Zapraszamy na strony klubu SIP tutaj

Msza święta

MSZA-SOLIDARNOŚĆ

W każdą drugą niedzielę miesiąca o godz. 17.00, oprócz lipca i sierpnia, w Katedrze pw. św. Mikołaja odprawiana jest Msza św. w intencji Ojczyzny i Solidarności.

solidarnosc1

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

NAJNOWSZE INFORMACJE

• Członkowie Regionalnej Sekcja Młodych NSZZ „Solidarność” Regionu Podbeskidzie wzięli udział w akcji „Szlachetna paczka”. Wybrali rodzinę z terenu powiatu cieszyńskiego, która w ubiegłym roku straciła w pożarze dorobek całego życia.

• Apel ws. Ogólnopolskiej Pielgrzymki Ludzi Pracy » Podziękowanie dla KSP Służba przy grobie Patrona » Stanowisko nr 1 ws. wielkości odpisu na zakładowe fundusze świadczeń socjalnych w 2017 roku » Stanowisko nr 2 ws. reformy oświatowej » Stanowisko nr 3 ws. polskiego górnictwa węgla kamiennego » Stanowisko nr 4 ws. wieku emerytalnego » Stanowisko nr […]

• W trakcie obrad XXVIII Krajowego Zjazdu Delegatów NSZZ „Solidarność” związkowcy z Podbeskidzia mieli okazję spotkać się z gościem obrad, prezesem Instytutu Pamięci Narodowej dr. Jarosławem Szarkiem. – Była to sympatyczna rozmowa w gronie przyjaciół, bo pamiętać należy, że Jarosław Szarek pochodzi z Czechowic-Dziedzic i w czasie stanu wojennego wspierał zdelegalizowaną „Solidarność” na Podbeskidziu – mówi […]

Archiwum aktualności »

ZAPOWIEDZI WYDARZEŃ

text4213

Zobacz wszystkie nasze filmy
Zobacz filmy z Podbeskidzia

GALERIE ZDJĘĆ

ZOBACZ, CO O NAS MÓWIĄ

Związek walczy o przestrzeganie nabytych praw pracowniczych i o dobre rozwiązania prawne. Jako wspólnota jest skuteczniejszy niż działanie w pojedynkę lub w rozproszeniu.

Andrzej Madyda
Oddział Żywiec

Związek zawodowy umożliwia ochronę praw, egzekwowanie roszczeń, obronę przed pracodawcą. Dzięki związkowi i mojej determinacji nadal jestem zatrudniona w zakładzie, w którym po 32 latach pracy próbowano mnie zwolnić.

Teresa Haręża
Aluprof

Chciałem mieć wpływ na rozwój zdarzeń w moim zakładzie pracy oraz wyrazić własne zdanie na temat złego funkcjonowania mojej firmy.

Leszek Grajny
ZEC Energoservice Sp. z o.o.

Takie zrzeszenie jest potrzebne, gdyż wielu pracowników spotyka się z niesprawiedliwością. Siłę związku można wykorzystać do walki z bezprawnym zwalnianiem, w ochronie godności człowieka i w zmniejszaniu nierówności płacowych.

Małgorzata Dudys
MOPS Bielsko-Biała

Związek zawodowy traktuję jak “Polisę na życie”. Chciałabym uświadomić kolegom i koleżankom, że nasza organizacja jest siłą, która potrafi skutecznie bronić praw pracowniczych.

Barbara Tomaszek
Hutchinson Poland Sp. z o. o.

Jest to jedyna ochrona przed samowolą pracodawcy. Dla mnie to również sposób na spełnienie się w działalności związkowej.

Robert Pudełko
Cooper Standard Automotive

Liczny związek jest silnym partnerem w rozmowach z pracodawcą. Poprzez związek zawodowy łatwiej egzekwować swoje prawa pracownicze.

Mirosław Ellmann
Adler Polska Sp. z o. o.