Terminy spotkań z Przewodniczącym

rko-solidarnosc

Zapraszamy wszystkich przewodniczących organizacji związkowych NSZZ “S” skupionych w Oddziałach  lub osoby oddelegowane przez przewodniczącego do brania udziału w comiesięcznych spotkaniach.

Bielsko-Biała i Czechowice-Dziedzice – pierwszy poniedziałek miesiąca (oprócz sierpnia – przerwa wakacyjna) o godz. 11.00 w siedzibie ZR Podbeskidzie.

Cieszynostatnia środa miesiąca o godz. 15.30
w siedzibie Oddziału.

Skoczów – pierwszy czwartek miesiąca o godz. 16.00 w siedzibie Oddziału.

Sucha Beskidzka – ostatni piątek miesiąca o godz. 9.00 w siedzibie Oddziału.

Żywiec – pierwszy wtorek (po ostatnim poniedziałku miesiąca) o godz. 15.30 w MOZ “Browar”.

Terminy posiedzeń Zarządu Regionu
w II półroczu 2016

posiedzenia-solidarnosc

17 czerwca 2016 (WZDR)

25 lipca

sierpień – przerwa wakacyjna

26 września

24 października

28 listopada

20 grudnia

Księgowość związkowa

informacja-dla-organizacji-zwiazkowych-solidarnosc

Od 1 stycznia 2015 r. weszły w życie nowe obowiązki wynikające ze zmian do ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych mające zastosowanie do dochodów uzyskanych od 1 stycznia 2014 r. Więcej informacji znajdziesz tutaj

Brak sprawozdań jest od 1 stycznia 2015r. dotkliwie karany. Więcej informacji znajdziesz tutaj

Bilans dla jednostek mikro »

Rachunek zysków i strat »

CIT-8 »

CIT-8/0 »

PIT-8C »

Informacje uzupełniające do bilansu »

Przykład do “Informacje uzupełniające do bilansu” »

Ogłoszenia różne

sprawozdanie-ikonka-solidarnosc

•  ZR PODBESKIDZIE DYSPONUJE SALĄ KONFERENCYJNĄ WYPOSAŻONĄ W MULTIMEDIA
Osoby zainteresowane wynajęciem sali
prosimy o kontakt z wiceprzew. ZR Stanisławem Sołtysikiem (603-321-939, 33 / 812-67-52,
e-mail: skarb.bbial@solidarnosc.org.pl).

•  IMPREZY SPORTOWO-REKREACYJNE 2016 »

Klub SIP

mikroprzedsiębiorstwo-solidarność

Zapraszamy na strony klubu SIP tutaj

Msza święta

MSZA-SOLIDARNOŚĆ

W każdą drugą niedzielę miesiąca o godz. 17.00, oprócz lipca i sierpnia, w Katedrze pw. św. Mikołaja odprawiana jest Msza św. w intencji Ojczyzny i Solidarności.

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

NAJNOWSZE INFORMACJE

• W najnowszym wydaniu „Głosu Ziemi Cieszyńskiej” z piątku, 30 września, znajdziemy nowy numer „Solidarności Podbeskidzia”, a w nim m.in. artykuły o spodziewanych podwyżkach płac w spółkach samorządowych Cieszyna,  o sytuacji na rynku pracy powiatu cieszyńskiego, o korzyściach płynących z przynależności do związku zawodowego „Solidarność”. Jest też obszerna relacja z pielgrzymki ludzi pracy na Jasną Górę […]

• Serdecznie zapraszamy na uroczystości liturgiczne ku czci Patrona “Solidarności” błogosławionego Księdza Jerzego Popiełuszki w 32. rocznicę Jego męczeństwa. Uroczystości w Warszawie odbędą się 19 października w Sanktuarium bł. ks. Jerzego Popiełuszki przy parafii św. Stanisława Kostki na Żoliborzu, przy ul. Hozjusza 2. Głównym punktem uroczystości będzie Msza święta, odprawiona o godz. 18.00 w intencji rychłej […]

• Decyzją ordynariusza diecezji bielsko-żywieckiej biskupa Romana Pindla nowym duszpasterzem ludzi pracy został ks. prałat Józef Oleszko, proboszcz parafii Trójcy Przenajświętszej w Bielsku-Białej. W poniedziałek, 26 września, był on po raz pierwszy gościem Zarządu Regionu Podbeskidzie NSZZ „Solidarność”.

Archiwum aktualności »

ZAPOWIEDZI WYDARZEŃ

Zobacz wszystkie nasze filmy
Zobacz filmy z Podbeskidzia

GALERIE ZDJĘĆ

ZOBACZ, CO O NAS MÓWIĄ

Związek walczy o przestrzeganie nabytych praw pracowniczych i o dobre rozwiązania prawne. Jako wspólnota jest skuteczniejszy niż działanie w pojedynkę lub w rozproszeniu.

Andrzej Madyda
Oddział Żywiec

Związek zawodowy umożliwia ochronę praw, egzekwowanie roszczeń, obronę przed pracodawcą. Dzięki związkowi i mojej determinacji nadal jestem zatrudniona w zakładzie, w którym po 32 latach pracy próbowano mnie zwolnić.

Teresa Haręża
Aluprof

Chciałem mieć wpływ na rozwój zdarzeń w moim zakładzie pracy oraz wyrazić własne zdanie na temat złego funkcjonowania mojej firmy.

Leszek Grajny
ZEC Energoservice Sp. z o.o.

Takie zrzeszenie jest potrzebne, gdyż wielu pracowników spotyka się z niesprawiedliwością. Siłę związku można wykorzystać do walki z bezprawnym zwalnianiem, w ochronie godności człowieka i w zmniejszaniu nierówności płacowych.

Małgorzata Dudys
MOPS Bielsko-Biała

Związek zawodowy traktuję jak “Polisę na życie”. Chciałabym uświadomić kolegom i koleżankom, że nasza organizacja jest siłą, która potrafi skutecznie bronić praw pracowniczych.

Barbara Tomaszek
Hutchinson Poland Sp. z o. o.

Jest to jedyna ochrona przed samowolą pracodawcy. Dla mnie to również sposób na spełnienie się w działalności związkowej.

Robert Pudełko
Cooper Standard Automotive

Liczny związek jest silnym partnerem w rozmowach z pracodawcą. Poprzez związek zawodowy łatwiej egzekwować swoje prawa pracownicze.

Mirosław Ellmann
Adler Polska Sp. z o. o.