Terminy spotkań z Przewodniczącym

rko-solidarnosc

Zapraszamy wszystkich przewodniczących organizacji związkowych NSZZ “S” skupionych w Oddziałach  lub osoby oddelegowane przez przewodniczącego do brania udziału w comiesięcznych spotkaniach.

Bielsko-Biała i Czechowice-Dziedzice – pierwszy poniedziałek miesiąca (oprócz sierpnia – przerwa wakacyjna) o godz. 11.00 w siedzibie ZR Podbeskidzie.

Cieszynostatnia środa miesiąca o godz. 15.30
w siedzibie Oddziału.

Skoczów – pierwszy czwartek miesiąca o godz. 16.00 w siedzibie Oddziału.

Sucha Beskidzka – ostatni piątek miesiąca o godz. 9.00 w siedzibie Oddziału.

Żywiec – pierwszy wtorek (po ostatnim poniedziałku miesiąca) o godz. 15.30 w MOZ “Browar”.

Terminy posiedzeń Zarządu Regionu
w II półroczu 2018

posiedzenia-solidarnosc

27    sierpnia

24    września

29    października

26    listopada

17    grudnia

Początek zawsze o godz. 9.00

Księgowość związkowa

informacja-dla-organizacji-zwiazkowych-solidarnosc

Od 1 stycznia 2015 r. weszły w życie nowe obowiązki wynikające ze zmian do ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych mające zastosowanie do dochodów uzyskanych od 1 stycznia 2014 r. Więcej informacji znajdziesz tutaj

Brak sprawozdań jest od 1 stycznia 2015r. dotkliwie karany. Więcej informacji znajdziesz tutaj

Bilans dla jednostek mikro »

Rachunek zysków i strat »

CIT-8 »

CIT-8/0 »

PIT-8C »

Informacje uzupełniające do bilansu »

Przykład do “Informacje uzupełniające do bilansu” »

Ogłoszenia różne

sprawozdanie-ikonka-solidarnosc

•  ZR PODBESKIDZIE DYSPONUJE SALĄ KONFERENCYJNĄ WYPOSAŻONĄ W MULTIMEDIA
Osoby zainteresowane wynajęciem sali
prosimy o kontakt z wiceprzew. ZR Stanisławem Sołtysikiem (603-321-939, 33 / 812-67-52,
e-mail: skarb.bbial@solidarnosc.org.pl).

•  IMPREZY SPORTOWO-REKREACYJNE 2018-2019 »

Klub SIP

mikroprzedsiębiorstwo-solidarność

Zapraszamy na strony klubu SIP tutaj

Msza święta

MSZA-SOLIDARNOŚĆ

W każdą drugą niedzielę miesiąca o godz. 18.30, oprócz lipca i sierpnia, w Katedrze pw. św. Mikołaja odprawiana jest Msza św. w intencji Ojczyzny i Solidarności.

Tygodniik Solidarność lipiec 2018

plakat 2017 solidarność Jacek Grabowski

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

NAJNOWSZE INFORMACJE

XXXVIII PLP plakat

Wędkarski Piknik Rodzinny »

Zawody o Puchar Przewodniczącego Regionu Podbeskidzie

Pruchna
29.09.2018 r.

• Szkolenie pt. “Polityka bezpieczeństwa – RODO a związki zawodowe” – z przyczyn niezależnych od Zarządu Regionu Podbeskidzie – nie odbędzie się w zaplanowanym terminie, czyli 25 września. O nowym terminie tego szkolenia poinformujemy na naszej stronie internetowej.

• „My chcemy Boga!” – to hasło 36. Ogólnopolskiej Pielgrzymki Ludzi Pracy, która odbyła się w dniach 15 i 16 września br.  na Jasnej Górze. Doroczna modlitwa „Solidarności” w intencji Ojczyzny i Ludzi Pracy tradycyjnie przypada na trzecią sobotę i niedzielę września. W niedzielę, 16 września,  na szczycie Jasnej Góry odprawiona została uroczysta  Msza św. wieńcząca tegoroczną […]

• Około pięć tysięcy pracowników oświaty protestowało w sobotę, 15 września, przed Ministerstwem Edukacji Narodowej w Warszawie. Wśród nich było blisko stu przedstawicieli nauczycielskiej „Solidarności” z Podbeskidzia na czele z szefową Regionalnej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Jadwigą Utecht-Nolbrzak.

• W sobotę, 8 września, szlakami Beskidu Żywieckiego przeszła ponad setka uczestników tegorocznej edycji Ogólnopolskiego Rajdu „Solidarności”, tradycyjnie organizowanego przez podbeskidzkich związkowców przy wsparciu Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”.

Archiwum aktualności »

ZAPOWIEDZI WYDARZEŃ

• Trener: Andrzej Madyda, Michał Marek Stacjonarne

• Zawody o Puchar Przewodniczącego Regionu Podbeskidzie – 29.09.2018 r. Pruchna, Wodna Dolina, ul. Cicha 28,  43-523 Pruchna Losowanie stanowisk od godz. 8 .15 Start zawodów – godz. 9.00 do 13.00 Kategoria – Spławik lub grunt Koszt – od uczestnika 25 zł ( 1 wędka + gorący posiłek ) – wpłata gotówkowa na miejscu w dniu […]

• Zapraszamy na kolejny turniej strzelecki, który odbędzie się w sobotę, 6 października 2018 r. Miejsce: Strzelnica  w Goleszowie ul. Olimpijska 10 Informacje u Przewodniczących KZ, zapisy do 1.10 br Informacje dodatkowe: członek Prezydium ZR Piotr Gołąb – tel. 530 760 060

WNIOSEK O WYDANIE LEGITYMACJI ELEKTRONICZNEJ
I ZAMÓWIENIE NA KARTĘ PRACOWNICZĄ “LOTOS BIZNES” »

Zarząd Regionu Podbeskidzie

Zobacz wszystkie nasze filmy
Zobacz filmy z Podbeskidzia

Spotkanie w rocznicę strajku
GALERIE ZDJĘĆ

ZOBACZ, CO O NAS MÓWIĄ

Związek walczy o przestrzeganie nabytych praw pracowniczych i o dobre rozwiązania prawne. Jako wspólnota jest skuteczniejszy niż działanie w pojedynkę lub w rozproszeniu.

Andrzej Madyda
Oddział Żywiec

Chciałem mieć wpływ na rozwój zdarzeń w moim zakładzie pracy oraz wyrazić własne zdanie na temat złego funkcjonowania mojej firmy.

Leszek Grajny
ZEC Energoservice Sp. z o.o.

Takie zrzeszenie jest potrzebne, gdyż wielu pracowników spotyka się z niesprawiedliwością. Siłę związku można wykorzystać do walki z bezprawnym zwalnianiem, w ochronie godności człowieka i w zmniejszaniu nierówności płacowych.

Małgorzata Dudys
MOPS Bielsko-Biała

Związek zawodowy traktuję jak “Polisę na życie”. Chciałabym uświadomić kolegom i koleżankom, że nasza organizacja jest siłą, która potrafi skutecznie bronić praw pracowniczych.

Barbara Tomaszek
Hutchinson Poland Sp. z o. o.

Jest to jedyna ochrona przed samowolą pracodawcy. Dla mnie to również sposób na spełnienie się w działalności związkowej.

Robert Pudełko
Cooper Standard Automotive

Liczny związek jest silnym partnerem w rozmowach z pracodawcą. Poprzez związek zawodowy łatwiej egzekwować swoje prawa pracownicze.

Mirosław Ellmann
Adler Polska Sp. z o. o.

plakat_siatka 240dpi_druk2

Logo PWP_5b — kopia (Copy)