Dziś jest: Wtorek 23 lipca 2019 Imieniny: Bogny, Sławosza, Żelisława

Tygodnik "Solidarność"

Elektroniczna legitymacja związkowa

POBIERZ WNIOSEK

Prawnik na telefon przez cały czas

Karta Grosik

Edward Mróz - Artysta i Społecznik

mxQIuKt8eyI

18 lipca 2019 r.

500 zł dla urzędników. Administracja dostanie podwyżki

Jak podaje „Dziennik Gazeta Prawna” pracownicy urzędów wojewódzkich i instytucji administracji zespolonej jeszcze w tym roku będą mogli liczyć na dodatkowe pieniądze. Przypomnijmy, że o podwyżki dla pracowników w sferze finansów publicznych od kilku miesięcy usilnie walczy NSZZ „Solidarność”.

17 lipca 2019 r.

Jest decyzja ws. obniżenia stawki PIT do 17 proc.

Rząd przyjął projekt zmiany ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych, przewidujący m.in. obniżenie 18-proc. stawki podatku PIT do 17 proc. oraz podniesienie kosztów uzyskania przychodów dla pracowników - poinformował we wtorek rzecznik rządu Piotr Müller. Z obniżenia stawki skorzysta 25 mln podatników, zaś z podwyższenia pracowniczych kosztów uzyskania przychodów - 12 mln pracowników.

Krosno - Turaszówka, 14 lipca 2019 r.

Powitanie Obrazu MB Robotników Solidarności w Parafii pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Turaszówce

Po tygodniu przebywania w Parafii pw. Narodzenia Najświętszej Maryi Panny w Kobylanach Obraz Matki Bożej Robotników Solidarności przywędrował do Parafii pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Krośnie - Turaszówce.

Pobierz aplikację Tygodnika Solidarność

Podkarpacki Związkowiec