Dziś jest: Poniedziałek 26 września 2022 Imieniny: Justyny, Cypriana, Euzebiusza
21 września 2022 r.

Prezydium KK o zasadach wypłaty emerytur ze środków zgromadzonych w OFE w 2019-2021

Obradujące w dniu 21 września br. w Zakopanem Prezydium KK podjęło decyzję w sprawie opinii o projekcie Informacji Rady Ministrów dla Sejmu RP o skutkach obowiązywania ustawy z 25 marca 2011 r. o zmianie niektórych ustaw w związku z określeniem zasad wypłat emerytury ze środków zgromadzonych w OFE w okresie 2019-2021.

19 września 2022 r.

Tadeusz Majchrowicz dla "TS": Pielgrzymka Ludzi Pracy to jest ten testament ks. Jerzego, który wypełniamy

- Przyjeżdżamy na Jasną Górę po to, żeby nabrać sił do codziennej pracy. Wracamy ubogaceni, z naładowanymi bateriami - przyznaje Tadeusz Majchrowicz, zastępca przewodniczącego KK NSZZ "Solidarność".

18 września 2022 r.

Piotr Duda na Jasnej Górze: "To dla nas tak ważne, aby pracować na rzecz ludzi pracy z Jasnogórską Panią i Bogiem w sercu"

- Dzisiaj martwimy się o nasze miejsca pracy, martwimy się, że w związku z galopującymi cenami energii elektrycznej i gazu nasze miejsca pracy są zagrożone.