Dziś jest: Poniedziałek 26 października 2020 Imieniny: Ewarysta, Łucjana, Dymitriusza

Tygodnik "Solidarność"

Elektroniczna legitymacja związkowa

POBIERZ WNIOSEK

Prawnik na telefon przez cały czas

Karta Grosik

Edward Mróz - Artysta i Społecznik

mxQIuKt8eyI

Anielska „Solidarka”!

Łódź, 12 września 2020 r.

Stanisław Aniołkowski z CCC Development Team został zwycięzcą 31. Wyścigu Solidarności i Olimpijczyków. Wszyscy czekaliśmy na triumf Polaka - udało się i to podwójnie. Na ulicy Piotrkowskiej w Łodzi, w mieście gospodarza imprezy, na mecie najszybszy okazał się Sylwester Janiszewski (Voster ATS Team). Nie zawiódł również wczorajszy triumfator – Stanisław Aniołkowski, który dzięki równej, mocnej jeździe i wspaniałych lotnym finiszom zwyciężył cały Wyścig.

Wyścig zdominowały lotne premie z bonifikatami czasowymi, których waga sprawiła, że peleton bardzo szybko neutralizował próby ucieczki.

Cieszę się, że udało się zorganizować tegoroczną edycję, nie ukrywam, że koronawirus i wypadki na trasie Tour de Pologne skomplikowały wszystko, dopiero w poniedziałek otrzymaliśmy ostateczne pozwolenie na rozpoczęcie Wyścigu. Jednak nie uznaje kapitulanctwa, 40. urodziny Solidarności nie mogły odbyć się bez Wyścigu Solidarności i Olimpijczyków. I można powiedzieć – udało się, dojechaliśmy bezpiecznie na mecie w Łodzi!

- mówił na mecie przejęty Waldemar Krenc, organizator Wyścigu, przewodniczący łódzkiej Solidarności.

Radości ze zwycięstwa nie krył Stanisław Aniołkowski.

Rok 2020 jest dla mnie bardzo udany. Do zwycięstwa w Mistrzostwach Polski ze startu wspólnego dokładam wyganą w Wyścigu Solidarności i Olimpijczyków. Ten Wyścig zawsze był dla mnie ważny

- powiedział portalowi Tysol.pl zwycięzca „Solidarki”.

Patronat nad 31. Wyścigiem Solidarności i Olimpijczyków sprawował portal Tysol.pl i „Tygodnik Solidarność”.

źródło: tysol.pl

Pobierz aplikację Tygodnika Solidarność