Dziś jest: Piątek 24 listopada 2017 Imieniny: Emmy, Flory, Jana

Tygodnik "Solidarność"

Elektroniczna legitymacja

Elektroniczna legitymacja związkowa - POBIERZ WNIOSEK

Prawnik na telefon przez cały czas

Karta Grosik

Edward Mróz - Artysta i Społecznik

mxQIuKt8eyI

Wybory 2018-2022

Ordynacja wyborcza NSZZ "Solidarność" - 2017

Wzory dokumentów wyborczych ogólnych

Wzory dokumentów wyborczych dla organizacji zakładowej/międzyzakładowej

Uchwała  nr 19/17 z 20 czerwca 2017 r.
Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”
ws. prawomocności zebrań jednostek organizacyjnych

Komisja Krajowa NSZZ „Solidarność” działając na podstawie § 61 ust.2 Statutu NSZZ „Solidarność” stwierdza, że zebrania jednostek organizacyjnych NSZZ „Solidarność” są prawomocne jeżeli bierze w nich udział nie mniej niż połowa uprawnionych do głosowania.

Uchwała nr 63/9/2017

Zarządu Regionu Podkarpacie NSZZ "Solidarność"

ws. powołania Regionalnej Komisji Wyborczej

Zarząd Regionu Podkarpacie NSZZ "Solidarność" w Krośnie powołuje Regionalna Komisję Wyborczą na kadencję 2018-2022 w składzie:

1. Tadeusz Majchrowicz - Przewodniczący RKW

2. Wojciech Jarząb

3. Paweł Piertusza

4. Andrzej Szall

5. Elżbieta Preisnar

Uchwała nr 69/9/2017

Zarządu Regionu Podkarpacie NSZZ "Solidarność"

ws. poszerzenia składu Regionalnej Komisji Wyborczej

Zarząd Regionu Podkarpacie NSZZ „Solidarność” w Krośnie postanawia poszerzyć skład Regionalnej Komisji Wyborczej, powołanej Uchwałą nr 63/9/2017 z dnia 28.04.2017 r., o Zastępcę Przew. ZR -  Krzysztofa Fala.

Uchwała nr 70/9/2017

Zarządu Regionu Podkarpacie NSZZ "Solidarość"

ws. terminów i klucza wyborczego na kadencję 2018-2022

1.      Zarząd Regionu Podkarpacie NSZZ „Solidarność” w Krośnie ustala następujące proporcje (klucz wyborczy), według których wybierani będą delegaci na Walne Zebranie Delegatów Regionu Podkarpacie w kadencji 2018-2022, które określa tabela poniżej:

Liczba członków organizacji

12

961 do 1040

13

2.      Organizacje zakładowe liczące mniej niż 40 członków związku, wyborów delegata dokonują poprzez zebrania elektorów według następującego klucza:

• organizacje liczące do 10 członków – 1 elektor

• od 11 do 20 członków – 2 elektorów

• od 21 do 30 członków – 3 elektorów

• od 31 do 39 członków – 4 elektorów

Elektorski okręg wyborczy uprawniony do wyboru delegata na WZD Regionu tworzy się w wyniku dobrowolnego połączenia organizacji zakładowych liczących łącznie co najmniej 40 członków związku.

W terminie do 14 marca 2018 r. organizacje zakładowe wybierające elektorów zgłaszają na piśmie do Regionalnej Komisji Wyborczej propozycje okręgów wyborczych utworzonych w wyniku dobrowolnego porozumienia między tymi organizacjami. Protokoły z zebrań wyborczych wybierających elektorów dostarczyć należy do siedziby ZR najpóźniej wraz ze zgłoszeniem terminu Zebrania Elektorów. Ostateczny termin wyborów delegatów w okręgach elektorskich przypada na dzień 31 marca 2018 r.

3.      Zarząd Regionu Podkarpacie NSZZ „Solidarność” wyznacza dzień 16 kwietnia 2018 r. jako nieprzekraczalny termin rejestracji w Regionalnej Komisji Wyborczej protokołów z wyborów delegatów na WZD Regionu.

4.      Zobowiązuje się organizacje zarejestrowane w Regionie Podkarpacie NSZZ „Solidarność” do zgłoszenia i uzgodnienia z Regionalną Komisją Wyborczą terminu mających się odbyć zebrań wyborczych, nie później niż 14 dni kalendarzowych przed ich rozpoczęciem.

Podkarpacki Związkowiec