Dziś jest: Niedziela 21 października 2018 Imieniny: Urszuli, Hilarego, Celiny

19 paździenika br. o godz. 17:00 w parafii pw. św. Wojciecha i MB Częstochowskiej w Krośnie odbędzie się msza święta w intencji Ojczyzny, Ludzi Pracy i NSZZ "Solidarność". Serdecznie zapraszamy...

Tygodnik "Solidarność"

Elektroniczna legitymacja

Elektroniczna legitymacja związkowa - POBIERZ WNIOSEK

Prawnik na telefon przez cały czas

Karta Grosik

Edward Mróz - Artysta i Społecznik

mxQIuKt8eyI

16 października 2018 r.

Musimy uszczelnić działania niektórych sieci handlowych!

- Jeżeli wiodąca działalność firmy związana jest z handlem, to nie może być tak, że sieci to wykorzystują i obchodzą przepisy i są w tym dniu instytucją, w której można odebrać przesyłki pocztowe. Polak potrafi, ale tak nie powinno się do tego podchodzić. Dlatego musimy to uszczelnić - mówił dzisiaj Piotr Duda, przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność" w Polskim Radiu Białystok.

16 października 2018 r.

Franco Pisano o Janie Pawle II dla "TS": Potrafił żartować, dowcipnie odpowiadać, ale też i wzruszać

– Gdy jeden z dziennikarzy podczas powrotu z Afryki poprosił papieża o podsumowanie podróży, ten odpowiedział mu celnie: „Ale to pana zadanie, nie chcę zabierać panu chleba”. O św. Janie Pawle II z Franco Pisano, watykanistą, wieloletnim dziennikarzem Włoskiej Agencji Prasowej ANSA, rozmawia Anna Kłossowska.

Krosno, 15 października 2018 r.

Ludzie "Solidarności" w wyborach do Rady Miasta Krosna

W związku ze zbliżającym się terminem wyborów samorządowych przedstawiamy Państwu kandydatury Ludzi "Solidarności" do Rady Miasta Krosna. Zachęcamy do udziału w wyborach. Postawmy na wiarygodność i uczciwość.

Pobierz aplikację Tygodnika Solidarność

Podkarpacki Związkowiec