Dziś jest: Środa 1 czerwca 2016 Imieniny: Jakuba, Hortensji, Gracjany

STRONA W PRZEBUDOWIE - PRZEPRASZAMY ZA UTRUDNIENIA

Elektroniczna legitymacja

Elektroniczna legitymacja związkowa - coraz bliżej!

Prawnik na telefon przez cały czas

Tygodnik Solidarność

• Krosno 30 maja 2016 r.

Konwent Przewodniczących Organizacji Związkowych NSZZ

W siedzibie Zarządu Regionu Podkarpacie NSZZ "Solidarność" w Krośnie odbył sie Konwent Przewodniczących Organizacji Związkowych NSZZ "Solidarność" z powiatów krośnieńskiego i brzozowskiego.

• 30 maja 2016 r.

Rusza kampania informacyjna "Bezpieczni na starcie, zdrowi na mecie"

Co roku w Polsce w wypadkach przy pracy ginie 300 osób, a blisko 500 doznaje trwałego uszczerbku na zdrowiu. Ruszyła polska edycja europejskiej kampanii informacyjnej „Bezpieczni na starcie, zdrowi na mecie”, która ma przyczynić się do zapobiegania problemom zdrowotnym pracowników.

• 24 maja 2016 r.

Ograniczenie handlu w niedzielę: jest już projekt ustawy

Solidarność handlowców złożyła w Sejmie projekt ustawy oraz wniosek o rejestrację komitetu inicjatywy obywatelskiej ustawy o ograniczeniu handlu w niedzielę wraz z uzasadnieniem. Pod wnioskiem potrzeba minimum 100 tys. podpisów.

Warszawa, Żoliborz 21-22 maja 2016 r.

Kolejna warta Związkowców z naszego Regionu przy grobie bł. ks. Jerzego

W miniony weekend na warszawskim Żoliborzu odbyła się kolejna warta Związkowców z naszego Regionu przy grobie Patrona "Solidarności" - bł. ks. Jerzego Popiełuszki.

23 maja 2016 r.

46 proc. Polaków za zakazem handlu w niedzielę. Badanie TNS.

85 proc. Polaków przyznaje, że zdarza im się robić zakupy w niedzielę i święta, z czego 21 proc. robi to często; zarazem 46 proc. Polaków opowiada się za wprowadzeniem zakazu handlu w niedzielę i dni świąteczne - wynika z najnowszego raportu TNS Polska.

Sanok 19 maja 2016 r.

Konwent Przewodniczących w Sanoku

W siedzibie Oddziału NSZZ "Solidarność" w Sanoku odbyło się spotkanie Przewodniczacych Komisji Zakładowych NSZZ "Solidarność" z zakładów pracy powiatu sanockiego. W spotkaniu uczestniczyli ponadto: Przewodniczący Zarządu Regionu Podkarpacie NSZZ "Solidarność" w Krośnie - Tadeusz Majchrowicz, oraz Z-ca Przewodniczacego, Skarbnik ZR - Andrzej Szall.