Dziś jest: Poniedziałek 25 czerwca 2018 Imieniny: Łucji, Wilhelma, Albrechta

Tygodnik "Solidarność"

Elektroniczna legitymacja

Elektroniczna legitymacja związkowa - POBIERZ WNIOSEK

Prawnik na telefon przez cały czas

Karta Grosik

Edward Mróz - Artysta i Społecznik

mxQIuKt8eyI

Warszawa - Żoliborz, 15-16 czerwca 2018 r.

83. warta przy grobie bł. ks. Jerzego Popiełuszki

Kolejną wartę  przy grobie Patrona naszego Związku - bł. ks. Jerzego Popiełuszki na warszawskim Żoliborzu pełnili Związkowcy podkarpackiej „Solidarności”.

15 czerwca 2018 r.

Od Sanoka po Łódź: wyścig Solidarności i Olimpijczyków

Podczas rywalizacji kolarze przejadą pięć etapów na terenie pięciu województw: podkarpackiego, małopolskiego, śląskiego, świętokrzyskiego, przemierzając 720,3 km. Trasa tegorocznej edycji wyścigu prowadzi z Sanoka do Łodzi. Rozpocznie się 4 lipca na Rynku w Sanoku, a zakończy 7 lipca na ulicy Piotrkowskiej nieopodal Pasażu Schillera.

15 czerwca 2018 r.

P. Duda o propozycji referendum konsultacyjnego: Nie przejmowałbym się ilością pytań

Wszystkie są ważne, ale oczywiście na podium znalazłoby się pytanie nr 3 o referendach obywatelskich, nr 6 o wieku emerytalnym i pytanie nr 12 o pracy i społecznej gospodarce rynkowej. Zresztą kiedy spojrzymy na nasz program, czyli uchwałę programową Krajowego Zjazdu Delegatów oraz na treść umowy programowej podpisanej z ówczesnym kandydatem na prezydenta Andrzejem Dudą, to przywołane powyżej punkty bezpośrednio wpisują się w postulaty, które od lat podnosi Solidarność. Ale jak mówię: Wszystkie pytania są ważne i nie przejmowałbym się ich ilością. Po to właśnie referendum konsultacyjne. Forma dialogu ze społeczeństwem. A dialogu bardzo nam w kraju brakuje - mówi w rozmowie z Cezarym Krysztopą Przewodniczący NSZZ "Solidarność" Piotr Duda komentując prezydencki pomysł referendum konsultacyjnego

Pobierz aplikację Tygodnika Solidarność