Dziś jest: Sobota 21 kwietnia 2018 Imieniny: Anzelma, Bartosza, Konrada

Tygodnik "Solidarność"

Elektroniczna legitymacja

Elektroniczna legitymacja związkowa - POBIERZ WNIOSEK

Prawnik na telefon przez cały czas

Karta Grosik

Edward Mróz - Artysta i Społecznik

mxQIuKt8eyI

13 kwietnia 2018 r.

Dość głodowych emerytur. Do drużyny Solidarności, która walczy ze "śmieciówkami" dołączają pracodawcy

– To historyczna chwila, bo do drużyny Solidarności, która od lat walczy z umowami śmieciowymi, dołączają pracodawcy – mówił Piotr Duda, przewodniczący KK NSZZ Solidarność, po podpisaniu razem z Markiem Kowalskim, przewodniczącym Federacji Przedsiębiorców Polskich, porozumienia w sprawie reform na rynku pracy.

13 kwietnia 2018 r.

T. Majchrowicz: 2,5 roku temu udało nam się stworzyć ogólnopolską strukturę młodych co nie było łatwe

„W roku 1980, kiedy jeszcze wielu was nie było na świecie, wstępowaliśmy do S żeby walczyć z komuną i o prawa pracownicze. W roku 2018 te motywacje są inne. 2,5 roku temu udało nam się stworzyć ogólnopolską strukturę młodych co nie było łatwe – powiedział dziś wiceprzewodniczący Tadeusz Majchrowicz w słowie wstępnym do członków Forum Młodych NSZZ Solidarność pod tytułem: „Młodzi w dialogu – dialog młodych”.

11 kwietnia 2018 r.

Krótki przewodnik po Europejskim filarze praw socjalnych, punkt 13: Zasiłki dla bezrobotnych

17 listopada 2017 r. podczas Szczytu Społecznego na rzecz Sprawiedliwego Zatrudnienia i Wzrostu Gospodarczego w Göteborgu wszystkie państwa członkowskie Unii Europejskiej uroczyście przystąpiły do Europejskiego filaru praw socjalnych. Jest to inicjatywa często określana jako mapa drogowa dwudziestu wspólnych działań mających na celu pozytywną konwergencję standardów socjalnych. Realizacja tych zamierzeń ma przyczynić się do pokazania obywatelom UE, że proces integracji nie polega tylko na korzyściach ekonomicznych, które niekoniecznie przekładają się na ich sytuację bytową lecz niesie za sobą wizję lepszego życia zawodowego i osobistego.

Pobierz aplikację Tygodnika Solidarność

Podkarpacki Związkowiec