Dziś jest: Czwartek 18 sierpnia 2022 Imieniny: Heleny, Bronisława, Ilony

19 sierpnia 2022 r. o godz. 18:00 w kościele pw. Św. Wojciecha i MB Częstochowskiej w Krośnie zostanie odprawiona Msza św. w intencji Ojczyzny, Ludzi Pracy i NSZZ „Solidarność” w 42. rocznicę podpisania Porozumień Sierpniowych. Serdecznie zapraszamy!

3 sierpnia 2022 r.

Piotr Duda zarzuca szefowej sejmowej komisji obstrukcję w sprawie emerytur stażowych

- Jako inicjator obywatelskiego projektu ustawy o „Emeryturach stażowych”, którego pierwsze czytanie odbyło się 14 grudnia 2021 r., wyrażam oburzenie z powodu braku postępu prac nad tą niezwykle ważną społecznie ustawą.

2 sierpnia 2022 r.

Zaproszenie na Pokutne Nabożeństwo Fatimskie

6 sierpnia 2022 r. (sobota) w Sanktuarium św. Michała Archanioła i bł. ks. Bronisława Markiewicza w Miejscu Piastowym odbędzie się tradycyjne Pokutne Nabożeństwo Fatimskie, organizowane przy współudziale członków NSZZ „Solidarność” zrzeszonych w Regionie Podkarpacie.

1 sierpnia 2022 r.

Należący do Solidarności Tomasz Wojtowicz został Mistrzem Świata w Nordic Walking

- Bardzo mocno wspiera mnie Solidarność w Goodrich Aerospace Krosno. Koledzy ze związku interesują się moimi wynikami, pomagają, dofinansowują moje starty, sprzęt sportowy, więc jest mi dużo lżej i łatwiej pogodzić wszystkie aktywności - mówił "TS" w ubiegłym roku Tomasz Wojtowicz, ówczesny Mistrz Europy w Nordic Walking, członek Solidarności.