^ TOP BACK

Informujemy kierowców zawodowych, że składka członkowska wynosi 30 zł.

Numer rachunku bankowego  KSTD      PKO BP 16 1020 1013 0000 0602 0352 4394

MOZ Nr 3131 Kierowców zawodowych    PKO BP 76 1020 1185 0000 4402 0105 3487 Więcej informacji

Informacje z kraju.

Walka ostatniej szansy z guzem mózgu! Tata ma szansę na życie...

Pomoc dla Norberta,

Koleżanki i koledzy zwracamy się do Was z prośbą o solidarną pomoc dla naszego kolegi Norberta kierowcy z 14 letnim stażem w zawodzie.

Młody zaledwie 40 – sto letni człowiek walczy o życie i zdrowie. Ma złośliwy nowotwór mózgu. Badania wykazały, że jest szansa na wyleczenie. Trzyma się dzielnie ale sam nie da rady, potrzebna jest nasza pomoc. Jedyna metoda dająca szansę na wyleczenie, dostępna jest w Niemczech ale nie jest refundowana przez NFZ. Liczy się każdy grosz czasu też nie jest zbyt dużo więc i działanie musi być w miarę szybkie.

Wszelkie dokumenty potwierdzające powyższy stan choroby są w naszym posiadaniu i mogą być do wglądu na życzenie.

Poniżej link, przez który można wspomóc zbiórkę na leczenie Norberta. Jak możesz przekaż dalej tą wiadomość.

Dziękuję Wam z góry za okazaną pomoc i solidarność zawodową.

więcej informacji na stronie:

Kierowcy – profesjonalni, ale przemęczeni i niewyspani – szokujące fakty z raportu

16 października wypadał Dzień Pamięci Ofiar Wypadków Drogowych i z tej okazji organizacja European Transport Workers Federation (ETF) postanowiła wydać specjalne oświadczenie. W jego treści znajdziemy apel do urzędników unijnych, by zająć się problemem nadużyć firm transportowych, dotyczącym czasu pracy kierowców. „Na papierze” wszystko wydaje się być jasne i odpowiednio unormowane, odpoczynki kierowcy wydzielone są w klarowny sposób, a ich czas wydaje się być odpowiedni do zdrowej i bezpiecznej regeneracji. Jak jednak wygląda rzeczywistość?

Zniżki na ubezpieczenia w PZU dla członków Solidarności

Członkowie Solidarności mogą liczyć na 10 proc. zniżki na ubezpieczenia w PZU. Wszystko dzięki programowi "Klub PZU Pomoc dla NSZZ Solidarność". Porozumienie w tej sprawie podpisali 28 czerwca Piotr Duda, przewodniczący KK NSZZ "S", Paweł Surówka, prezes PZU oraz Michał Krupiński, prezes Banku Pekao S. A.

Czytaj więcej na stronie:

WAŻNA APLIKACJA DO POBRANIA

Szanowne koleżanki i koledzy - kierowcy,

uprzejmie informuję, iż Główny Inspektorat Transportu Drogowego we współpracy

z Ministerstwem Spraw Zagranicznych przygotował aplikację mobilną na telefon komórkowy. Jest to odpowiedź na zgłaszane problemy, z którymi spotykacie się podczas wykonywania międzynarodowego transportu drogowego.

Czytaj więcej...

Badania zdrowia kierowców na parkingach

Wartościową akcję prowadzi Fundacja Truckers Life wraz z firmą Mercedes-Benz Trucks Polska oraz Związkiem Pracodawców „Transport i Logistyka Polska” a także portalem RoadStars.com. W ramach akcji kierowcy mogą zmierzyć ciśnienie, poziom glukozy, cholesterolu i poddać analizie skład ciała. Akcja potrwa do września 2018 r.

Czytaj więcej...

Znajdż na stronie

European Transport Workers' Federation

Komisja Krajowa

Sekretariat Transportowców

Solidarność Raben

Mobilis

Tygodnik Solidarność

Serwis Informacyjny Solidarności

Nasz Facebook

Treść zamieszczonych aktów prawnych jest tylko ich zapisem elektronicznym. Jedyne źródło prawa na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stanowią akty prawne ogłaszane i wydawane w Dziennikach Ustaw i Monitorach Polskich a prawo miejscowe i zakładowe publikują właściwe organy tych instytucji.