Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń

NSZZ "Solidarność"

Dziesiątki sklepów omijają zakaz sprzedaży

„Solidarność” zwraca uwagę na próby ominięcia prawa ograniczającego handel w niedziele. Jedna z sieci handlowych usiłuje udowodnić, że jej główną działalnością są usługi pocztowe.

Źródło:Dziennik Gazeta Prawna, 30 maja 2018 r.

Przejdź

Alfred Bujara wybrany na kolejną kadencję

Dr Mateusz Warchał: niech sklepy nie udają poczty

Źródło:Radio eM, 21.05.2018

Przejdź

Panel dyskusyjny: „Pracodawca marzeń. Czego pracownicy oczekują od pracodawców?

Handlowa Solidarność zwróciła się do Głównego Inspektora Pracy Wiesława Łyszczka o zintensyfikowanie kontroli w sklepach, które obchodzą zapisy ustawy o ograniczeniu handlu w niedziele. Chodzi przede wszystkim o placówki, które zmieniają rodzaj przeważającej działalności w rejestrze PKD, aby skorzystać z wpisanych do ustawy wyłączeń od ograniczeń w handlu.

Przejdź

Ta ustawa po prostu działa

Dane Państwowej Inspekcji Pracy dotyczące działalności kontrolnej dotyczącej ograniczenia handlu w niedziele zostały zaprezentowane 28 czerwca w Warszawie podczas konferencji zorganizowanej przez Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. Jej celem było... czytaj dalej

Oświadczenie

UNI Global Union, światowa federacja związków zawodowych z sektora usług deklaruje podjęcie działań na rzecz wyeliminowania zjawiska podwójnych standardów traktowania pracowników w różnych krajach Unii Europejskiej przez międzynarodowe koncerny. Na Zjeździe przyjęto... czytaj dalej

Dołącz do nas!

Masz problemy w pracy? Uważasz, że w Twoim zakładzie pracy potrzebny jest związek zawodowy? Porozmawiaj z kolegami i zaproponuj założenie NSZZ „Solidarność”.

Siedziba Sekretariatu. Odwiedź nas!

Pin It on Pinterest