Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń

NSZZ "Solidarność"

Solidarność podpisała list intencyjny z PZU SA oraz PEKAO SA w sprawie programu rabatowego dla wszystkich członków

W dniu 28 czerwca 2019 roku, w Centrali PZU w Warszawie „Solidarność” podpisała list intencyjny w sprawie programów rabatowych z PZU SA oraz PEKAO SA. Nasz związek reprezentowany był przez Przewodniczącego KK NSZZ „Solidarność”, Piotra Dudę. PZU reprezentował Prezes Paweł Surówka, a PEKAO SA Prezes Michał Krupiński.

Wielkie sieci jednak zapłacą

Sieci handlowe zostaną opodatkowane.  Sąd Unii Europejskiej przyznał rację polskiemu rządowi w sporze z Komisją Europejską.

List otwarty do kandydatów na posłów do Parlamentu Europejskiego

Po wielu latach podejmowanych starań o wolną niedzielę w handlu w dniu 1 marca 2018 roku została wprowadzona w życie Ustawa o ograniczeniu handlu w niedzielę

Spór zbiorowy w Amazon

W czwartek 9 maja  2019 r. o godz. 11.00 przed Ambasadą USA w Warszawie odbył się briefing prasowy związków zawodowych  działających w Amazon.

Przejdź

Trwa referendum strajkowe w Amazonie.

15 lipca w polskich zakadach Amazon rozpoczęło się referendum strajkowe. Pracownicy domagają się podwyżek płac, złagodzenia norm wydajności pracy oraz poprawy warunków zatrudnienia. Referendum jest prowadzone wspólnie przez dwa związki zawodowe działające w Amazonie:... czytaj dalej

Wysłuchanie publiczne EKES-u

W dniu 27 czerwca 2019 roku w Przedstawicielstwie Komisji Europejskiej w Warszawie odbyło się wysłuchanie publiczne w temacie: Nowe europejskie przepisy dotyczące sektora detalicznego- między wolnym rynkiem, a zrównoważonym rozwojem. Powyższą debatę zorganizował... czytaj dalej

Dołącz do nas!

Masz problemy w pracy? Uważasz, że w Twoim zakładzie pracy potrzebny jest związek zawodowy? Porozmawiaj z kolegami i zaproponuj założenie NSZZ „Solidarność”.

Siedziba Sekretariatu. Odwiedź nas!

Pin It on Pinterest