Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń

NSZZ "Solidarność"

Działamy dalej!

Pan Minister jest przejęty naszą sprawą.
W przyszłym tygodniu na Radzie Dialogu Społecznego osobiście przedstawimy temat przed dużo szerszym gronem, w tym przed ministerstwem sprawiedliwości.

Przejdź

Czy sieci handlowe nadal stosują rakotwórczy bisfenol?

Handlowa Solidarność domaga się skontrolowania paragonów stosowanych przez duże sieci handlowe pod kątem zawartości trującego bisfenolu A. 30 stycznia związkowcy wystosowali w tej sprawie apel do ministra zdrowia Łukasza Szumowskiego.

Przejdź

Polacy nie mają nic przeciwko wolnym niedzielom w handlu.

Niemal 70 proc. Polaków uważa, że ograniczenie handlu w niedziele im nie przeszkadza, wynika z raportu Santander Consumer Banku dla portalu money.pl. Wolne niedziele w handlu przeszkadzają tylko co czwartej osobie, która uczestniczyła w badaniu.

Przejdź

Ustawa chroniąca pracowników niedługo może stać się martwa

Handlowa Solidarność po raz kolejny zwróciła się do rządzących o pilne uszczelnienie ustawy o ograniczeniu handlu w niedzielę. 18 grudnia pisma w tej sprawie zostały skierowane do Pani Marleny Maląg, Minister Rodziny Pracy i Polityki Społecznej oraz do Przewodniczącego Klubu Parlamentarnego PiS Ryszarda Tyrleckiego.

VI Konferencja Naukowa ||Zarządzanie Big Data. Źródła i rafinacja.||

Uniwersytet Warszawski, Katedra Technologii Informacyjnych Mediów, Wydziału Dziennikarstwa Informacji i Bibliologii Uniwersytetu Warszawskiego zorganizował Konferencję Naukową  Logistyka i administrowanie w mediach – Zarządzanie Big Data. Źródła i rafinacja. Celem konferencji jest interakcja przedstawicieli nauki, biznesu i organizacji społecznych.

Przejdź

Kampania społeczna : przywrócić do pracy działaczy związkowych zwolnionych przez Castorama Polska

Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń NSZZ”S”  z strukturą światowych związków zawodowych UNI Global rozpoczął międzynarodową kampanię społeczną na stronach  LabourStart.
Domagamy się przywrócenia naszych koleżanek i kolegów do pracy.

Działamy dalej.

Przedstawiciele naszej Organizacji odbyli spotkanie z Ministrem Szwedem z Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. Pan Minister jest przejęty naszą sprawą. W przyszłym tygodniu na Radzie Dialogu Społecznego osobiście przedstawimy temat przed dużo szerszym... czytaj dalej

Dołącz do nas!

Masz problemy w pracy? Uważasz, że w Twoim zakładzie pracy potrzebny jest związek zawodowy? Porozmawiaj z kolegami i zaproponuj założenie NSZZ „Solidarność”.

Wywiad Przewodniczącego Krajowego Sekretariatu Banków,
Handlu i Ubezpieczeń NSZZ Solidarność Alfreda Bujary w TVN 24

Wywiad Przewodniczącego Krajowego Sekretariatu Banków,
Handlu i Ubezpieczeń NSZZ Solidarność Alfreda Bujary w Radiu Maryja.

Siedziba Sekretariatu. Odwiedź nas!

Pin It on Pinterest