Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń

NSZZ "Solidarność"

Wielkie sieci jednak zapłacą

Sieci handlowe zostaną opodatkowane.  Sąd Unii Europejskiej przyznał rację polskiemu rządowi w sporze z Komisją Europejską.

List otwarty do kandydatów na posłów do Parlamentu Europejskiego

Po wielu latach podejmowanych starań o wolną niedzielę w handlu w dniu 1 marca 2018 roku została wprowadzona w życie Ustawa o ograniczeniu handlu w niedzielę

Spór zbiorowy w Amazon

Wielkie sieci jednak zapłacą

16 maja Polska wygrała w Sądzie UE sprawę przeciwko Komisji Europejskiej dotyczącą podatku od sprzedaży detalicznej. W ocenie sądu podatek nałożony na duże sieci handlowe nie stanowi niedozwolonej pomocy publicznej dla małych sklepów, co zarzucali Polsce unijni komisarze.

Spór zbiorowy w Amazon

W czwartek 9 maja  2019 r. o godz. 11.00 przed Ambasadą USA w Warszawie odbył się briefing prasowy związków zawodowych  działających w Amazon. W tym dniu w firmie rozpoczął się spór zbiorowy. Solidarność oraz Inicjatywa Pracownicza domagają się podwyżek wynagrodzeń i... czytaj dalej

Zwolnienia grupowe w Pekao

26 kwietnia w Banku Pekao S.A. rozpoczęły się zwolnienia grupowe. Pracę ma stracić do 900 osób, a kolejnej grupie pracowników, która będzie liczyć maksymalnie 620 osób, zostaną zmienione warunki zatrudnienia. – To nie tylko dramat dla osób, których dotkną zwolnienia, ale również problem dla pozostałych pracowników, którzy już dziś są przeciążeni obowiązkami – mówi Urszula Gruszecka-Jędraszek, przewodnicząca Solidarności w Pekao.

Dołącz do nas!

Masz problemy w pracy? Uważasz, że w Twoim zakładzie pracy potrzebny jest związek zawodowy? Porozmawiaj z kolegami i zaproponuj założenie NSZZ „Solidarność”.

Siedziba Sekretariatu. Odwiedź nas!

Pin It on Pinterest