Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń

NSZZ "Solidarność"

Alfred Bujara szef handlowej Solidarności został wybrany wiceprzewodniczącym UNI Europa Commerce

Zjazd europejskiej federacji związków zawodowych z sektora handlu i usług odbył się w dniach 15-16 października w Bukareszcie.

||Miał być Armagedon||

– wypowiedź Pani Minister Jadwigi Emilewicz

Przejdź

W sprawie handlu w niedziele rację miała ||Solidarność||

19 września odbył się wywiad z Przewodniczącym Krajowego Sekretariatu Banków, Handlu i Ubezpieczeń NSZZ „Solidarność” Panem Alfredem Bujarą, na temat handlu w niedziele.

Przejdź

Zyskali mali i duzi. „Solidarność” miała rację.

Z danych GUS wynika, że w pierwszym półroczu zysk netto dużych sklepów wzrósł o 27 proc. Z kolei trwający od wielu lat proces znikania z rynku małych placówek handlowych został niemal całkowicie zahamowany. To prawdziwe efekty ograniczenia handlu w niedziele. Efekty, które od początku przewidywała „Solidarność”.

Przejdź

List otwarty do pracowników handlu

List otwarty do pracowników handlu – członków NSZZ „Solidarność”   Koleżanki i Koledzy,   W dobiegającej końca kadencji parlamentu NSZZ „Solidarność” udało się zrealizować wiele propracowniczych i prospołecznych postulatów. Obniżony został wiek emerytalny... czytaj dalej

Dołącz do nas!

Masz problemy w pracy? Uważasz, że w Twoim zakładzie pracy potrzebny jest związek zawodowy? Porozmawiaj z kolegami i zaproponuj założenie NSZZ „Solidarność”.

Wywiad Przewodniczącego Krajowego Sekretariatu Banków,
Handlu i Ubezpieczeń NSZZ Solidarność Alfreda Bujary w Radiu Maryja.

Siedziba Sekretariatu. Odwiedź nas!

Pin It on Pinterest