Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń

NSZZ "Solidarność"

Pismo do Pani Minister Rozwoju Jadwigi Emilewicz

W dniu 23 marca br. Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń NSZZ „Solidarność” skierował do zarządów dużych sieci handlowych działających w naszym kraju apel o wdrożenie jednolitych procedur bezpieczeństwa w związku z pandemią SARS-CoV-2.

Odpowiedź POHiD na Apel Handlowej Solidarności

W odpowiedzi na Pański Apel pragnę zapewnić, że troska o zdrowie i bezpieczeństwo naszych pracowników jest dla firm członkowskich POHID  najwyższym priorytetem.  Branża podejmuje ogromny  wysiłek w zakresie organizacji pracy i utrzymania prawidłowego funkcjonowania sklepów, przy jednoczesnym przeciwdziałaniu negatywnym skutkom zagrożenia epidemiologicznego.

Przejdź

Związki Zawodowe w Amazon Polska w obawie o zdrowie i życie pracowników, domagają się poprawy warunków pracy w czasie epidemii.

Działając w obawie o zdrowie i życie pracowników Amazon domagamy się podjęcia rozmów w trybie pilnym odnośnie warunków pracy w czasie rozwoju epidemii koronawirusa.

Apel handlowej Solidarności

Sytuacja pracowników handlu osiągnęła punkt krytyczny. Jeśli w ciągu najbliższych dni nic się nie zmieni, branży grozi paraliż – mówi Alfred Bujara, szef handlowej „S”. 23 marca związkowcy zaapelowali do zarządów sieci handlowych o wdrożenie jednolitych procedur bezpieczeństwa w związku z epidemią koronawirusa.

Pismo Do Pani Prezes POHiD Renaty Juszkiewicz

Pandemia koronawirusa SARS-CoV-2 spowodowała, że cały sektor handlu detalicznego znalazł się w niezwykle trudnej sytuacji.

Apel Pana Piotra Dudy Przewodniczącego NSZZ ||Solidarność||

Pandemia koronarwirusa Covid 19 jest sytuacją szczególnie trudną i niebezpieczną, z jaką nie mieliśmy do czynienia w wolnej Polsce.

UWAGA NA BEZPIECZEŃSTWO PRACOWNIKÓW W SKLEPACH

„Solidarność” rekomenduje rozwiązania, które mają służyć bezpieczeństwu pracowników sektora handlowego i klientów. Proponuje m.in. limity osób przebywających jednocześnie w sklepie i jest w stanie zaakceptować wprowadzenie możliwości pracy w niedziele w wymiarze 4 godzin.

Dołącz do nas!

Masz problemy w pracy? Uważasz, że w Twoim zakładzie pracy potrzebny jest związek zawodowy? Porozmawiaj z kolegami i zaproponuj założenie NSZZ „Solidarność”.

Wywiad Przewodniczącego Krajowej Sekcji Pracowników Handlu NSZZ Solidarność Alfreda Bujary w Polsat News

Wywiad Przewodniczącego Krajowego Sekretariatu Banków,
Handlu i Ubezpieczeń NSZZ Solidarność Alfreda Bujary w TVN 24

Wywiad Przewodniczącego Krajowego Sekretariatu Banków,
Handlu i Ubezpieczeń NSZZ Solidarność Alfreda Bujary w Radiu Maryja.

Siedziba Sekretariatu. Odwiedź nas!

Pin It on Pinterest