Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń

NSZZ "Solidarność"

Cykl Spotkań Związków Zawodowych z UE w Sektorze Finansów, Bruksela

W dniach 14-16 czerwca 2017 r. w Brukseli odbył się cykl spotkań Grupy Roboczej przedstawicieli związków zawodowych z UE dla sektora finansowego oraz spotkanie Grupy Roboczej dla Sektora Bankowego zakończonych spotkaniem plenarnym z przedstawicielami pracodawców sektora Finansowego w UE, które odbyło się w siedzibie Komisji Europejskiej.

Warsztaty Sektora Finansów UNI Europa - Bratysława

W dniach 12-13 czerwca 2017 r. w Bratysławie odbyły się warsztaty przedstawicieli związków zawodowych w celu wzmocnienia dialogu społecznego w sektorze finansowym w UNI Europe zorganizowane przez ITC (International Training Centre).

Analiza rynku pracy w handlu detalicznym i hurtowym w 9 krajach Europy

W dniu 30 maja br. w Brukseli w siedzibie UNI Europa podsumowano projekt badawczy UNI Europa Global Union i EuroCommerce dotyczący sektora handlu w Europie. Efektem projektu, finansowanego przez Komisję Europejską, jest opublikowany raport:  „Analiza rynku pracy w handlu detalicznym i hurtowym”.

Pielgrzymka w Piekarach Śląskich

Prezydent Polski Andrzej Duda wziął udział w dzisiejszej pielgrzymce Mężczyzn i Młodzieńców w Piekarach Śląskich. Co roku w ostatnią niedzielę maja do sanktuarium Matki Bożej Sprawiedliwości i Miłości Społecznej licznie przybywają wierni.
Przejdź

Oświadczenie Przewodniczących Związków Zawodowych sektora handlu Grupy Wyszehradzkiej zgromadzonych na spotkaniu w Katowicach w dniach 23-24 maja 2017 r.

W dniach 23-24 maja 2017 r. Przewodniczący związków zawodowych sektora handlu z Czech, Węgier, Słowacji i Polski zebrali się w Katowicach w Polsce, aby omówić istotne kwestie dla pracowników sektora handlu i członków związków zawodowych w ich krajach. Towarzyszyli im ich zastępcy.

Dołącz do nas!

Masz problemy w pracy? Uważasz, że w Twoim zakładzie pracy potrzebny jest związek zawodowy? Porozmawiaj z kolegami i zaproponuj założenie NSZZ „Solidarność”.
Siedziba Sekretariatu. Odwiedź nas!

Pin It on Pinterest