Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń

NSZZ "Solidarność"

Polacy nie mają nic przeciwko wolnym niedzielom w handlu.

Niemal 70 proc. Polaków uważa, że ograniczenie handlu w niedziele im nie przeszkadza, wynika z raportu Santander Consumer Banku dla portalu money.pl. Wolne niedziele w handlu przeszkadzają tylko co czwartej osobie, która uczestniczyła w badaniu.

Boże Narodzenie 2019

życzy

Alfred Bujara

Przewodniczący Krajowego Sekretariatu Banków, Handlu i Ubezpieczeń NSZZ ”Solidarność”

Przejdź

Ustawa chroniąca pracowników niedługo może stać się martwa

Handlowa Solidarność po raz kolejny zwróciła się do rządzących o pilne uszczelnienie ustawy o ograniczeniu handlu w niedzielę. 18 grudnia pisma w tej sprawie zostały skierowane do Pani Marleny Maląg, Minister Rodziny Pracy i Polityki Społecznej oraz do Przewodniczącego Klubu Parlamentarnego PiS Ryszarda Tyrleckiego.

VI Konferencja Naukowa ||Zarządzanie Big Data. Źródła i rafinacja.||

Uniwersytet Warszawski, Katedra Technologii Informacyjnych Mediów, Wydziału Dziennikarstwa Informacji i Bibliologii Uniwersytetu Warszawskiego zorganizował Konferencję Naukową  Logistyka i administrowanie w mediach – Zarządzanie Big Data. Źródła i rafinacja. Celem konferencji jest interakcja przedstawicieli nauki, biznesu i organizacji społecznych.

Przejdź

Kampania społeczna : przywrócić do pracy działaczy związkowych zwolnionych przez Castorama Polska

Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń NSZZ”S”  z strukturą światowych związków zawodowych UNI Global rozpoczął międzynarodową kampanię społeczną na stronach  LabourStart.
Domagamy się przywrócenia naszych koleżanek i kolegów do pracy.
Przejdź

Akcja protestacyjna w obronie związkowców z Castoramy

25 listopada ok. 1000 osób protestowało przed siedzibą zarządu spółki Castorama Polska w Warszawie w obronie działaczy „Solidarności” dyscyplinarnie zwolnionych z pracy. W tym samym dniu przed sklepami sieci w całej Polsce przeprowadzono akcję ulotkową.
Przejdź

NSZZ||Solidarność|| oczekuje, że nowy rząd zmodyfikuje przepisy o ograniczeniu handlu w niedziele

NSZZ”Solidarność” oczekuje, że nowy rząd zmodyfikuje przepisy o ograniczeniu handlu w niedziele

2 mln pracowników narażonych na rakotwórczy bisfenol

Powoduje raka, niepłodność, otyłość i inne choroby cywilizacyjne. Obecność Bisfenolu A wykryto  w paragonach kasowych 7 z 8 wielkich sieci handlowych przebadanych na zlecenie handlowej „Solidarności”. Na kontakt ze szkodliwą substancją może być narażonych nawet 2 mln pracowników.

Boże Narodzenie 2019

Radosnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia w gronie najbliższych osób, w miłości, radości i ciepłej atmosferze. Sukcesów w pracy i wytrwałości w realizacji planów. Nowy Rok niech przyniesie pełno radosnych chwil i spełni najskrytsze marzenia   życzy   Alfred... czytaj dalej

Dołącz do nas!

Masz problemy w pracy? Uważasz, że w Twoim zakładzie pracy potrzebny jest związek zawodowy? Porozmawiaj z kolegami i zaproponuj założenie NSZZ „Solidarność”.

Wywiad Przewodniczącego Krajowego Sekretariatu Banków,
Handlu i Ubezpieczeń NSZZ Solidarność Alfreda Bujary w TVN 24

Wywiad Przewodniczącego Krajowego Sekretariatu Banków,
Handlu i Ubezpieczeń NSZZ Solidarność Alfreda Bujary w Radiu Maryja.

Siedziba Sekretariatu. Odwiedź nas!

Pin It on Pinterest