Dziś jest: Wtorek 28 czerwca 2022 Imieniny: Ireneusza, Leona, Benigny

Obraz MB Robotników Solidarności zawitał do Parafii pw. Św. Mikołaja w Równem

Równe, 24 marca 2019 r.

Po tygodniu przebywania w Brzozowskiej Bazylice obraz Matki Bożej Robotników Solidarności, peregrynujący po Regionie Podkarpacie, został przekazany do Parafii pw. Św. Mikołaja w Równem.

Uroczyste powitanie obrazu miało miejsce w niedzielę 24 marca, podczas Mszy świętej, której przewodniczył i homilię wygłosił ks. Krzysztof Mijal - Archidiecezjalny Duszpasterz Ludzi Pracy Regionu Podkarpacie. W koncelebrze uczestniczył także ks. Proboszcz Wojciech Kisiel oraz ks. Wikary Karol Krupa.

Wśród uczestników Eucharystii modlących się w intencji Ludzi Pracy i Parafii obecni byli przedstawiciele Zarządu Regionu Podkarpacie: Przewodniczący ZR Tadeusz Majchrowicz, Z-cy przew. – Wojciech Jarząb i Lucjan Fejkiel oraz członek ZR Zbigniew Pelczar.

Serdecznie dziękujemy wszystkim za wspólną modlitwę. Dziękujemy Druhom z OSP Równe, Scholi, całej obsłudze liturgicznej i wszystkim, którzy przyczynili się do tak pięknego i godnego przyjęcia Matki Bożej.

W sobotę 30 marca br. o godz. 17.00 obraz Matki Bożej Robotników Solidarności zostanie przekazany do Parafii pw. Św. Jana Kantego w Ustrobnej.