Dziś jest: Niedziela 26 czerwca 2022 Imieniny: Jana, Pawła, Miromira

Funkcjonariusze i pracownicy Policji rywalizowali w turnieju piłki siatkowej

Jedlicze, 21 maja 2022 r.

W sobotę (21 maja) w hali GOSiR w Jedliczu odbył się I Turniej o Puchar Przewodniczącego Organizacji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” Funkcjonariuszy i Pracowników Policji Województwa Podkarpackiego w Piłce Siatkowej.

W sportowej rywalizacji wzięło udział dziewięć drużyn z: Krosna, Rzeszowa, Strzyżowa, Leska, Sanoka oraz Nowego Sącza.

Pierwsze miejsce w turnieju zajęła Komenda Miejska Policji w Nowym Sączu, jako OM NSZZ „Solidarność” Funkcjonariuszy i Pracowników Policji Województwa Małopolskiego.
Drugie przypadło Komendzie Powiatowej Policji w Strzyżowie, zaś trzecie Oddziałowi Prewencji Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie.
Tuż za podium uplasowała się Komenda Miejska Policji w Krośnie, jako OM NSZZ „Solidarność” Funkcjonariuszy i Pracowników Policji Województwa Podkarpackiego.

W trakcie turnieju została przeprowadzona zbiórka pieniężna na rzecz 5-letniej Mai Pawłowskiej z Potoka, która w wyniku niedotlenienia okołoporodowego choruje na mózgowe porażenie dziecięce. Zebrane środki zostały przekazane podczas Nocnej Jazdy Ratowników.

W turnieju uczestniczyli m.in.: gospodarz turnieju asp. Marcin Pawlus - przewodniczący OM NSZZ „Solidarność” Funkcjonariuszy i Pracowników Policji Województwa Podkarpackiego, Tadeusz Majchrowicz - przewodniczący ZR Podkarpacie NSZZ „Solidarność” wraz z zastępcami - Krzysztofem Falem i Lucjanem Fejklem, Jacek Łukasik - przewodniczący OM NSZZ „Solidarność” Funkcjonariuszy i Pracowników Policji Województwa Małopolskiego, wiceburmistrz miasta Marcin Filip, asp. sztab. Marcin Krężel - Komendant Komisariatu Policji w Jedliczu, Piotr Woźniak - przewodniczący Rady Miejskiej oraz Wojciech Florczak - dyrektor GOSiR w Jedliczu.

Źródło [foto]: Jedlicze24