Dziś jest: Poniedziałek 27 września 2021 Imieniny: Damiana, Amadeusza, Mirabelli

Zebranie wyborcze "Solidarności" w Zakładzie Gazowniczym w Jaśle

Jasło, 28 lipca 2021 r.

28 lipca br. w sali konferencyjnej PSG Sp. z o.o. Zakład Gazowniczy w Jaśle odbyło się zebranie delegatów Podzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ "Solidarność" działającej w tym zakładzie.

Wśród zaproszonych gości obecni byli m.in.: Dyrektor Zakładu Gazowniczego w Jaśle Adam Pęzioł, Przewodniczący ZR Podkarpacie Tadeusz Majchrowicz i jego zastępca Paweł Pietrusza, Przewodniczący ZR Ziemia Przemyska Szymon Wawrzyszko, Przewodniczący Krajowej Sekcji Górnictwa Naftowego i Gazownictwa Bolesław Potyrała.

Głównym punktem zebrania były wybory uzupełniające przewodniczącego Komisji Podzakładowej tej Organizacji, po rezygnacji z funkcji dotychczasowego przewodniczącego Zbigniewa Wacnika.

Przewodniczącym Komisji Podzakładowej został wybrany Kol. Krzysztof Kudłacz z Zakładu Gazowniczego w Jaśle, co oznacza, że Organizacja po 3 latach działalności przy Regionie Ziemia Przemyska, powróci do Regionu Podkarpacie. Wynika to z uchwały, jaką delegaci przyjęli na zebraniu w 2018 r., która mówi, iż miejscem rejestracji Organizacji jest Region, na terenie którego pracuje przewodniczący Komisji Podzakładowej.

Podczas zebrania dokonano także wyboru delegatów na Walne Zebranie Delegatów Regionu Podkarpacie NSZZ "Solidarność", którymi zostali: Krzysztof Kudłacz i Kazimierz Krzanowski.
Serdecznie gratulujemy i życzymy samych sukcesów w pracy związkowej.

Fot. P. Pietrusza

Pobierz aplikację Tygodnika Solidarność