Dziś jest: Poniedziałek 27 września 2021 Imieniny: Damiana, Amadeusza, Mirabelli

Posiedzenie Prezydium Zarządu Regionu

26 lipca 2021 r.

W dniu 26 lipca br. odbyło się w trybie hybrydowym, 30. w tej kadencji, posiedzenie Prezydium Zarządu Regionu Podkarpacie.

W pierwszej części posiedzenia, oprócz spraw bieżących, omówiono zaplanowane na wrzesień br. szkolenia związkowe w zakresie „Negocjacji”, które odbędą się w następujących terminach:
 – 14-15 września w Sanoku
 – 16-17 września w Krośnie
Szczegóły dotyczące szkoleń oraz zapisy - w sekretariacie Regionu Podkarpacie oraz Oddziałach w Sanoku i Jaśle.

W dalszej części Skarbnik ZR przedstawił informację z realizacji preliminarza budżetowego za I półrocze 2021 r.
Dyskutowano także o trwającej edycji Konkursu „Pracodawca Przyjazny Pracownikom”, akcji zbierania podpisów pod obywatelskim projektem ustawy przygotowanym przez NSZZ „Solidarność” ws. emerytur stażowych, a także o mających się odbyć w najbliższym czasie ważnych wydarzeniach dla podkarpackiej „Solidarności”, tj. Nabożeństwie Fatimskim w Miejscu Piastowym w dniu 7 sierpnia (sobota) i uroczystościach rocznicowych w miastach naszego Regionu 31 sierpnia 2021 r.

Ustalono także termin najbliższego posiedzenia Zarządu Regionu Podkarpacie, które odbędzie się w poniedziałek 6.09.2021 r. o godz. 9.00 w siedzibie Regionu w Krośnie.

Pobierz aplikację Tygodnika Solidarność