Legitymacja

Naszą witrynę przegląda teraz 15 gości
Odsłon : 410326
Start No images

Z satysfakcją przyjęliśmy informację o otwarciu przez Polską Spółkę Gazownictwa Sp. z o.o. telefonicznego centrum kontaktowego tworząc tym samym około 80 nowych miejsc pracy w Jarosławiu. To pierwsze kroki do odbudowania zakładu gazowniczego w Jarosławiu. W styczniu 2013 roku doszło do likwidacji tego zakładu w tym mieście pomimo protestów związkowców, pikiet i sprzeciwu społecznego. Tym samym na słowa naszego uznania zasługuje pani minister Anna Schmidt-Rodziewicz, dzięki jej zaangażowaniu w tę sprawę można mówić o sukcesie. To nie tylko jej osobiste zaangażowanie i determinacja, ale zrozumienie głoszonego przez nas od lat problemu związanego z degradacją regionu i naszych miast poprzez wyprowadzanie dobrych miejsc pracy i likwidacji zakładów pracy. To jedna z wielu spraw i inicjatyw pro pracowniczych podjętych przez panią minister. Nie ukrywamy, że liczymy na więcej!

Dobrym sygnałem jest i to, że PKP Cargo S.A. zamierza wrócić do Gniewczyny Trynieckiej z budową wagonów towarowych. Oby te kroki wreszcie, podobnie jak w Jarosławiu zaowocowały miejscami pracy. Byliśmy przeciwnikami decyzji o likwidacji Fabryki Wagonów "Gniewczyna" i stale przypominaliśmy o potrzebie jego funkcjonowania. W tym przypadku również sprawa musiała trafić na dobry grunt i ludzi, którzy nie tylko kierują się ekonomią, ale przede wszystkim aspektem społecznym.

Zasłużony dla Regionu

Publikacje