POLSKĘ MIAŁA W SERCU

POLSKĘ MIAŁA W SERCU - czytaj

Spotkanie struktur branżowych Ochrony Zdrowia

Spotkanie struktur branżowych Ochrony Zdrowia - czytaj

Coraz bliżej podwyżek w służbie zdrowia

Coraz bliżej podwyżek w służbie zdrowia - czytaj

Trzynaście lat od śmierci Profesora Zbigniewa Religi

Trzynaście lat od śmierci Profesora Zbigniewa Religi - czytaj

ZAPALMY ŚWIATŁO PAMIĘCI

ZAPALMY ŚWIATŁO PAMIĘCI - czytaj

13 października Dzień Ratownika Medycznego

13 października Dzień Ratownika Medycznego - czytaj

XXVII Walne Zebranie Delegatów Sekcji Krajowej Pracowników Stacji Sanitarno-Epidemiologicznych NSZZ „Solidarność” w Białymstoku. - czytaj

Członkowie „S” Ochrony Zdrowia spotkali się z ministrem Niedzielskim

Członkowie „S” Ochrony Zdrowia spotkali się z ministrem Niedzielskim - czytaj

Komunikat z posiedzenia Prezydium Trójstronnego Zespołu do Spraw Ochrony Zdrowia 1 czerwca 2021 r. - czytaj

2020-11-02 13:13Uwaga! Pilny komunikat!

Krajowy Sekretariat Ochrony Zdrowia NSZZ "Solidarność" wyraża zdecydowany protest przeciwko pominięciu podwyżkami części pracowników zatrudnionych przy pacjentach z COVID. Salowe, sanitariuszki i inni, którzy są zatrudnieni w tzw działalności podstawowej wykonują najgorzej płatną pracę przy pacjentach. Bez nich jednak oddziały szpitalne nie są w stanie normalnie działać. Zapomniano też o pracownikach Państwowej Inspekcji Sanitarnej, których udział w walce z wirusem jest niepodważalny! Mówimy dość! dzieleniu pracowników! Mówimy dość podziałom na lepszych i gorszych! Na tych bardziej i mniej potrzebnych! Leczenie pacjenta to skuteczne działanie CAŁEGO zespołu zatrudnionego w placówce medycznej. NSZZ "Solidarność" domaga się niezwłocznej zmiany decyzji ministra Adama Niedzielskiego i uwzględnieniu w podwyżkach WSZYSTKICH zatrudnionych przy opiece nad pacjentami z koronawirusem.