Legitymacja

Naszą witrynę przegląda teraz 22 gości
Odsłon : 524575
Start Aktualności No images

Swoją obecnością zaszczycili goście: Anna Schmidt-Rodziewicz Poseł na Sejm RP, przedstawicielka Teresy Pamuły Posła na Sejm RP, Mariusz Trojak Wicestarosta Powiatu Jarosławskiego, Marian Żołyniak Prezes Polskiej Spółki Gazownictwa, Dyrekcja Zakładu Gazowniczego w Jaśle na czele z Adamem Pęziołem, Bolesław Potyrała Przewodniczący Krajowej Sekcji NSZZ „Solidarność” Górnictwa Naftowego i Gazownictwa, przedstawiciele Regionu Ziemia Przemyska NSZZ „Solidarność” na czele z przewodniczącym Szymonem Wawrzyszko, a także licznie zgromadzeni związkowcy ze Zgorzelca, Wałbrzycha, Tarnowa, Kielc, Lublina oraz organizacji jasielskiej. Jako, że gazownictwo to równocześnie gałąź górnictwa kolorytu uroczystości nadali licznie zgromadzeni goście w galowych mundurach górniczych. W czasie mszy świętej święconemu sztandarowi asystowały sztandary NSZZ „Solidarność”: Regionu Ziemia Przemyska, Oddziału Zarządu Regionu w Jarosławiu, Krajowej Sekcji Górnictwa Naftowego i Gazownictwa oraz Organizacji Podzakładowej NSZZ "Solidarność" przy Polskiej Spółce Gazownictwa w Tarnowie Zakład w Lublinie. Po zakończonej mszy w zabytkowych podziemiach Kolegiaty odbyła się uroczysta akademia na której w obecności zgromadzonych gości odbyło się tradycyjne wbicie gwoździ w drzewiec sztandaru. W trakcie akademii zostały odczytane listy gratulacyjne skierowane do uczestników tego wydarzenia od Władysława Ortyla Marszałka Województwa Podkarpackiego, Teresy Pamuły Posła na Sejm RP, Zarządu Polskiej Spółki Gazownictwa.

Zbigniew Wacnik
Przewodniczący Komisji Podzakładowej