Legitymacja

Naszą witrynę przegląda teraz 6 gości
Odsłon : 525400
Start Aktualności No images

Koncert prowadził Bogusław Kaczyński - twórca Europejskiego Festiwalu Muzyki im. Jana Kiepury w Krynicy i znanego na świecie Festiwalu Muzyki w Łańcucie, który w niezwykle barwny i piękny sposób przybliżał wykonywane utwory, wplatając ciekawe historie i anegdoty. Soliści: Małgorzata Długosz (sopran), Dariusz Stachura (tenor) i Adam Szerszeń (baryton) zaśpiewali między innymi: Kiedy skrzypki grają, Południowy Pacyfik, utwory z Księżniczki czardasza, Brunetki – blondynki, Jaki piękny świat, Daj mi siebie, Dziewczęta z Barcelony, Skrzypek na dachu, Przetańczyć całą noc, Wesoła wdówka i Wielka sława to żart. Refren tego utworu śpiewała cała publiczność, a Bogusław Kaczyński skomentował, że śpiewa tysiącosobowy chór „Czar Przemyśla”. Orkiestrą Filharmonii Rzeszowskiej dyrygował Leszek Sałacki z Łodzi. Składamy serdeczne podziękowania wszystkim sponsorom, dzięki którym mógł się odbyć ten jubileuszowy koncert.

Zasłużony dla Regionu

Publikacje