Nowoczesny rezonans w Szpitalu Powiatowym w Przasnyszu

Nowoczesny rezonans w Szpitalu Powiatowym w Przasnyszu - czytaj

Walne Zebranie Delegatów Krajowej Sekcji Służby Zdrowia obradowało w Warszawie

Walne Zebranie Delegatów Krajowej Sekcji Służby Zdrowia obradowało w Warszawie - czytaj

ZAPALMY ŚWIATŁO PAMIĘCI

ZAPALMY ŚWIATŁO PAMIĘCI - czytaj

Rada Krajowego Sekretariatu Ochrony Zdrowia rozpoczęła Pielgrzymkę do Rzymu i Watykanu - czytaj

13 PAŹDZIERNIKA IDZIEMY GŁOSOWAĆ !!!

13 PAŹDZIERNIKA IDZIEMY GŁOSOWAĆ !!! - czytaj

Święto Ratowników

Święto Ratowników - czytaj

WZD Sekcji Krajowej Pracowników Stacji Sanitarno-Epidemiologicznych

WZD Sekcji Krajowej Pracowników Stacji Sanitarno-Epidemiologicznych - czytaj

Spotkanie struktur branżowych służby zdrowia z Ministrem Zdrowia

Spotkanie struktur branżowych służby zdrowia z Ministrem Zdrowia - czytaj

W Gdańsku obraduje prezydium Rady Krajowego Sekretariatu Ochrony Zdrowia

W Gdańsku obraduje prezydium Rady Krajowego Sekretariatu Ochrony Zdrowia - czytaj

2019-12-10 12:36Piotr Duda: Nie odejdziemy od stołu, gdy wywalczymy podwyżki dla pielęgniarek. W "S" są też inne zawody

Piotr Duda, przewodniczący KK NSZZ Solidarność był gościem zebrania członków Krajowej Sekcji Służby Ochrony Zdrowia, które odbyło się 9 grudnia w warszawskiej siedzibie Solidarności. - Powinniśmy jasno uzmysłowić poszczególnym ministerstwom, że każdego obowiązuje przestrzeganie prawa. Skoro narzekaliśmy na dialog za rządów PO-PSL to teraz żądamy, żeby ten dialog wyglądał lepiej – stwierdził Piotr Duda

– Solidarność zrzesza wszystkie zawody, dlatego nie odejdziemy od stołu, gdy wywalczymy podwyżki dla pielęgniarek, bo w Solidarności są tez inne zawody: czy lekarze, czy pracownicy techniczni. Każdy pracownik w szpitalu jest potrzebny,  bo wszyscy pracownicy tworzą organizm jakim jest szpital – powiedział przewodniczący KK.

- Nie po to zmienialiśmy ustawę o związkach zawodowych, żeby teraz fizjoterapeuci, którzy mają swój związek i nie są reprezentatywni nawet na poziomie własnego zakładu, negocjowali w imieniu wszystkich pracowników. Minister nie może przecież rozmawiać z niereprezentatywnymi związkami, a powinien tylko z tymi reprezentatywnymi. Niestety my jako Solidarność mamy to zadanie utrudnione – dodał Piotr Duda.

Źródło:https://www.tysol.pl/a40715-Piotr-Duda-Nie-odejdziemy-od-stolu-gdy-wywalczymy-podwyzki-dla-pielegniarek-W-S-sa-tez-inne-zawody