Dziś mamy: wtorek, 17 października 2017r.

Co jest dla Ciebie priorytetem w rozmowach NSZZ „Solidarność” z rządem?
Zobacz wynik sondy

Aktualności

< < < 5 marca br. o godz. 19.15 odbędzie się Msza Trydencka w Kościele pw. PKŚ (ul. Warszawska) kończąca obchody Dni Żołnierzy Wyklętych. > > >

Dariusz Rymar szefem Rady Archiwistów

Zasłużony dla NSZZ „Solidarność” Regionu Gorzowskiego, autor wielu publikacji o Solidarności,
dr hab. Dariusz Rymar szefem rady archiwistów.
W Ministerstwie Kultury i Dziedzictwa Narodowego odbyło się inauguracyjne posiedzenie Rady Archiwalnej. Osoby, które będą zasiadać w radzie w nowej kadencji, odebrały akty powołania. W tym gronie znalazł się dr hab. Dariusz Rymar, dyrektor gorzowskiego Archiwum Państwowego.

Gratulujemy

Wypoczynek w Karpaczu

Zarząd Regionu Gorzowskiego NSZZ „Solidarność” organizuje wyjazd na wypoczynek do Karpacza w dniach 5-8 października 2017 r.
Cena wyjazdu: 330 zł. od osoby. Wyjazd z Gorzowa Wlkp. godz. 8.00 - parking przy Hali Sportowej ul. Czereśniowa. W cenie wyjazdu: transport, ubezpieczenie,  wyżywienie (śniadania i obiadokolacje). Pokoje 2, 3 i 4 osobowe.
Zapisy przyjmowane są do 29 września 2017 r. w siedzibie Zarządu Regionu NSZZ „S” przy ulicy Borowskiego 31 w Gorzowie Wielkopolskim (kontakt: 95 722 49 08 lub 513 099 522, solidarnosc.gorzow@op.pl).

Zapraszamy na pikietę – 16 września „w samo południe”

Wiek emerytalny to nasze prawo i decyzja. Nie zgadzamy się na ingerencję unijnych urzędników w decyzje polskich obywateli. Dlatego 16 września odbędzie się przed warszawską siedzibą Komisji Europejskiej pikieta protestacyjna, przeciwko działaniom unijnych urzędników w sprawie polskiego wieku emerytalnego.

XIX Bieg Solidarności

Zarząd Regionu Gorzowskiego NSZZ "Solidarność" był organizatorem 19 Biegu Solidarności w Gorzowie Wlkp.
W biegu uczestniczyło ok. 300 osób, które biegły na dystansie 3,7 km.(nawiązanie do 37 rocznicy powstania Związku).

Aktywność to podstawa

IV Sesja IX Walnego Zebrania Delegatów NSZZ „Solidarność” Regionu Gorzowskiego

31 sierpnia br. w sali konferencyjne gorzowskiej PGE Elektrociepłownia Gorzów spotkali się delegaci NSZZ „Solidarność” z Regionu Gorzowskiego, żeby podsumować swoją działalność w 2017 r. W spotkaniu uczestniczyli goście: poseł RP Jarosław Porwich i dyrektor Archiwum Państwowego w Gorzowie dr hab. Dariusz Rymar.

19 Bieg Solidarności - 2 września 2017

Zarząd Regionu Gorzowskiego NSZZ "Solidarność" serdecznie zaprasza do udziału w 19. Biegu Solidarności.
To już 37 rocznica, dlatego biegniemy 3,7 km!
Wszyscy uczestnicy Biegu otrzymają pakiety startowe (koszulka, numer zawodnika) oraz okolicznościowe medale. Zwycięzcy Biegu otrzymają puchary.

XXXVII ROCZNICA POWSTANIA NSZZ „SOLIDARNOŚĆ”

Zarząd Regionu Gorzowskiego NSZZ Solidarność serdecznie zaprasza do udziału w gorzowskich uroczystościach rocznicowych.
Szczegółowy program tegorocznych obchodów publikujemy poniżej.

Informacja miesięczna o wielkości i strukturze bezrobocia

Poniżej, w załącznikach zamieszczamy informację o poziomie i strukturze bezrobocia w woj. lubuskim w czerwcu 2017 r.

Sytuacja na rynku pracy w województwie lubuskim do pobrania - tutaj
Informacja o stanie i strukturze bezrobocia w woj. lubuskim do pobrania - tutaj

Spotkanie emerytów Solidarność- Verdi

W dniach 23-24 czerwca 2017 roku odbyło się cykliczne spotkanie emerytów  z NSZZ "Solidarność" Region Gorzów Wlkp. i Związku Zawodowego Ver.di okręgu Berlin - Brandenburg, było to już 22 nasze spotkanie. Seminarium odbyło się w starym niemieckim zamku w miejscowości Trebnitz.