Dziś mamy: poniedziałek, 23 września 2019r.

Co jest dla Ciebie priorytetem w rozmowach NSZZ „Solidarność” z rządem?
Zobacz wynik sondy

Aktualności

< < < 5 marca br. o godz. 19.15 odbędzie się Msza Trydencka w Kościele pw. PKŚ (ul. Warszawska) kończąca obchody Dni Żołnierzy Wyklętych. > > >

Za nami 21. Bieg Gorzowskiej Solidarności

Z pistoletu startowego poseł na Sejm RP Jarosław Porwich rozpoczął 7 września br. 21. Bieg Gorzowskiej Solidarności, który zgromadził ponad 200 zawodników z całego województwa lubuskiego. Przy mało sprzyjającej pogodzie, uczestnicy przebiegli 3,9 kilometra w 39. rocznicę powstania NSZZ „Solidarności”, a także rozlosowano 39 nagród. Również ja dołożyłem swoją cegiełkę.

30.08-1.09.2019 Obchody Święta Solidarności i Wolności oraz rocznica Wydarzeń Gorzowskich z 1982 r.

Dzień Solidarności i Wolności – polskie święto państwowe, obchodzone co roku 31 sierpnia w rocznicę porozumień sierpniowych, ustanowione w celu upamiętnienia historycznego zrywu Polaków do wolności i niepodległości z 1980 roku, który zapoczątkował proces upadku komunizmu i wyzwolenia narodów Europy Środkowej i Wschodniej.

21. Bieg Solidarności - 7 września 2019

Zarząd Regionu Gorzowskiego NSZZ "Solidarność" serdecznie zaprasza do udziału w 21. Biegu Solidarności.
To już 39 rocznica, dlatego biegniemy ok. 3,9 km!
Wszyscy uczestnicy Biegu otrzymają pakiety startowe (koszulka, numer zawodnika) oraz okolicznościowe medale. Zwycięzcy Biegu otrzymają puchary.

Posiedzenie Zarządu Regionu

20 sierpnia odbyło się kolejne posiedzenie Zarządu Regionu Gorzowskiego NSZZ Solidarność. Po przyjęciu porządku obrad oraz zatwierdzeniu protokółu o ostatniego posiedzenia, Przewodniczący Waldemar Rusakiewicz zdał relację z przygotowań do uroczystości sierpniowych w naszym mieście (program w załączeniu).

32. rocznica śmierci Edwarda Borowskiego

Waldemar Rusakiewicz Przewodniczący Zarządu Regionu Gorzowskiego NSZZ „Solidarność” ,oraz Poseł na Sejm RP Jarosław Porwich złożyli kwiaty na grobie Edwarda Borowskiego pierwszego Przewodniczącego Gorzowskiej Solidarności.

Obchody rocznicy wybuchu Powstania w Gorzowie Wielkopolskim

W Gorzowie Wielkopolskim uroczystości upamiętniające 75. rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego rozpoczęły się o godzinie 17:00 na cmentarzu komunalnym przy Pomniku Pamięci Armii Krajowej.

21. Bieg Solidarności - 7 września 2019

To już 39 rocznica, dlatego biegniemy ok. 3,9 km!

Kolejny krok aby płaca minimalna była minimalną, a dodatki były dodatkami

Po wyłączeniu z minimalnego wynagrodzenia dodatków za pracę nocną przyszedł czas na dodatek stażowy. Rada Ministrów przyjęła projekt o zmianie ustawy o minimalnym wynagrodzeniu za pracę, przedłożony przez ministra rodziny, pracy i polityki społecznej oraz zaakceptowany przez Radę Dialogu Społecznego. To realizacja kolejnego postulatu „Solidarności”.

Pracodawca Przyjazny Pracownikom - XII edycja

Przypominamy, że od kwietnia ruszyła XII edycja konkursu „Pracodawca Przyjazny Pracownikom”. Wnioski można zgłaszać  do 30 września 2019 r.

Zniżki dla członków Solidarności

Członkowie Solidarności mogą liczyć na 10 proc. zniżki na ubezpieczenia w PZU. Wszystko dzięki programowi "Klub PZU Pomoc dla NSZZ Solidarność". Porozumienie w tej sprawie podpisali 28 czerwca Piotr Duda, przewodniczący KK NSZZ "S", Paweł Surówka, prezes PZU oraz Michał Krupiński, prezes Banku Pekao S. A.