Ocalić dla następnych pokoleń!

• PDF

Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego na posiedzeniu w dniu 4 listopada 2013 roku podjął decyzję o utworzeniu Izby Pamięci NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego.

Izba będzie się mieścić w siedzibie Oddziału ZR w Kędzierzynie – Koźlu, ul. Grunwaldzka 3. Zostaną tam zgromadzone historyczne pamiątki (znaczki, fotografie, plakaty, dokumenty itp.) obrazujące historię naszego Związku na Śląsku Opolskim. Uroczyste otwarcie Izby odbędzie się 13 grudnia 2013 roku.

Zarząd Regionu zwraca się do członków NSZZ „Solidarność” o przekazanie lub wypożyczenie historycznych pamiątek, szczególnie z okresu stanu wojennego i lat osiemdziesiątych. Każdy wystawiony eksponat zostanie opatrzony tabliczką z nazwiskiem osoby, która go podarowała lub udostępniła.

Zwracamy się z gorąca prośbą do członków NSZZ „Solidarność”, którzy zechcą wspomóc Zarząd Regionu w utworzeniu Izby chroniącej historię naszego Związku od zapomnienia o kontakt do dnia 22 listopada 2013 roku z Jadwigą Malinowską tel. 77 42 32 870 lub 42 32 869 (łączy sekretariat) lub e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. .

Poprawiony: wtorek, 05 listopada 2013 10:56