Mistrzostwa Polski Nauczycieli, 21.08.2021 r.

Patronat Honorowy   Ryszard Proksa

Przewodniczący Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ Solidarność

1. Organizator: Śląski Związek Szachowy

2. Turniej jest imprezą towarzyszącą podczas Festiwalu Szachowego „Szachy w Ustroniu Łączą Pokolenia”, 13-22.08.2021 r.

3. Termin i miejsce rozgrywek: 21.08.2021 r. (sobota) godzina 10:30; Ustroń, Dom Kultury Prażakówka, Szkoła Podstawowa nr 2.

4. Cel turnieju: Popularyzacja gry w szachy wśród pracowników szkolnictwa.

5. System rozgrywek: System „Szwajcarski” na dystansie 7 rund, tempo gry: 10 minut na całą partię.

6. Do udziału w Mistrzostwach uprawnieni są: aktualni oraz emerytowani pracownicy szkolnictwa.

7. Udział w turnieju jest odpłatny. Wpisowe 50 zł, powinno być uregulowane na konto Śląskiego Związku Szachowego: 97 1600 1462 1019 5563 7000 0001 do 1 sierpnia 2021 r.

8. Zgłoszenia – do 1 sierpnia 2021 roku, na adres e-mail:

podając imię i nazwisko, reprezentowaną szkołę, posiadaną kategorię szachową, rok urodzenia. Zgłoszenia można dokonać również na stronie chessarbiter.

9. Nagrody: Zdobywca pierwszego miejsca otrzyma tytuł Mistrza Polski oraz Puchar. Trzech najlepszych zawodników otrzyma medale oraz upominki. Bezpłatny udział (bez opłaty startowej) w Mistrzostwach Europy w Szachach Szybkich i Błyskawicznych, Katowice-Spodek, 2021.

10. Uwagi końcowe: W turnieju obowiązują aktualne przepisy gry FIDE dla szachów błyskawicznych. Decyzje podjęte przez Sędziego Głównego w czasie turnieju są ostateczne. Liczba rund uzależniona jest od ilości startujących zawodników w Mistrzostwach. Ostateczna interpretacja regulaminu należy do Organizatora, a w trakcie trwania turnieju do Sędziego. Organizator informuje, że podczas imprezy będzie prowadzona rejestracja fotograficzna i/lub filmowa wydarzenia w celach dokumentacyjnych i promocyjnych wydarzenia. Za zdolność do gry oraz stan zdrowia odpowiadają zawodnicy lub opiekunowie. Zawodnicy ubezpieczają się na koszt własny.

Zawodnicy zobowiązani są zachować szczególne zasady bezpieczeństwa, zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami, w tym z zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego oraz stosować się do aktualnych obostrzeń wprowadzonych w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem rozprzestrzeniania się epidemii SARS-COV2.

Udział w zawodach jest równoznaczny z akceptacją regulaminu zawodów oraz wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych oraz wizerunku uczestników przez organizatorów w celach związanych z przeprowadzeniem turnieju i promocją zawodów (ustawa z dnia 10.05.2018 r. o ochronie danych osobowych, Dz. U. 2018 Poz. 1000).

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

Strona wykorzystuje pliki cookies: niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Jeśli nie wyłączysz w ustawieniach przeglądarki obsługi plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.