Aktualności z terenu MSPL Olsztyn

Mistrzostwa Pracowników RDLP w Olsztynie w Tenisie Stołowym o Puchar Dyrektora RDLP w Olsztynie

Marcelina Gosiewska : 14 października 2019 07:54 : Aktualności MSPL Olsztyn

Dnia 1 października 2019 r. w Centrum Sportu i Rekreacji im. Jana Pawła II w Suszu po raz drugi odbyły się Mistrzostwa Pracowników RDLP w Olsztynie w Tenisie Stołowym o Puchar Dyrektora RDLP w Olsztynie. Były to zarazem eliminacje do XX Mistrzostw Polski Pracowników Lasów Państwowych, organizatorem turnieju było zaś Nadleśnictwo Susz oraz MSPL NSZZ „Solidarność” w RDLP Olsztyn.

Tym razem w mistrzostwach wzięło udział 33 zawodników z 12 nadleśnictw RDLP w Olsztynie, pracownicy biura RDLP oraz przedstawiciele Biura Urządzania Lasu w Olsztynie. W turnieju wzięli udział reprezentanci następujących nadleśnictw: Dwukoły, Orneta, Parciaki, Przasnysz, Spychowo, Susz, Zaporowo, Nidzica, Olsztynek, Lidzbark, Młynary i Miłomłyn.

Tradycyjnie turniej rozpoczął Nadleśniczy Nadleśnictwa Susz Bogumił Sobotka przywitaniem uczestników zawodów. Przeprowadził on również szkolenie z zakresu edukacji przyrodniczo-leśnej. Po szkoleniu nastąpiło oficjalne rozpoczęcie II Mistrzostw Pracowników RDLP w Olsztynie w Tenisie Stołowym, co uczynił z-ca dyrektora ds. ekonomicznych Sebastian Smoluk.

Rozpoczęcie turnieju poprzedziło losowanie, które zadecydowało także o kolejności rozgrywek w poszczególnych kategoriach. Losowanie przeprowadził sędzia zawodów Krzysztof Semków, który profesjonalnie nadzorował rywalizację.

Zawody zostały podzielone na trzy kategorie: kadra kierownicza, kobiety i open.

W kategorii kadry kierowniczej rywalizacja odbywała się o Puchar Nadleśniczego Nadleśnictwa Susz, a zwycięzcą okazał się Sebastian Smoluk (z-ca dyrektora RDLP) przed Włodzimierzem Serwińskim (Dyrektor BUL-u w Olsztynie) i Grzegorzem Tarkowskim (Nadleśniczy Nadleśnictwa Nidzica).

W kategorii kobiet bezapelacyjnie zwyciężyła Izabela Michalak z Nadleśnictwa Przasnysz, drugie miejsce przypadło Ewie Kubińskiej z Nadleśnictwa Dwukoły, trzecie miejsce wywalczyła Małgorzata Gruca z biura RDLP. W tej kategorii puchary wręczył Przewodniczący MSPL NSZZ „ Solidarność” w Olsztynie Andrzej Kozłowski.

W kategorii open zwyciężył Daniel Buczyński reprezentujący Nadleśnictwo Zaporowo. Drugie miejsce wywalczył Marcin Bykowski z Nadleśnictwa Susz, zaś trzecie- Leszek Wichrowski z Nadleśnictwa Dwukoły. Puchary Dyrektora RDLP w Olsztynie wręczał z-ca Dyrektora RDLP Sebastian Smoluk.

Rozgrywki zakończyły się dekoracją uczestników medalami przez Przewodniczącego Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” w Suszu Pawła Ślusarskiego.

Turniej wyłonił drużynę, która będzie reprezentowała RDLP Olsztyn na XX Mistrzostwach Pracowników Lasów Państwowych, które odbędą się w dniach 12-16.11.2019 r. w RDLP Szczecinek.

Rywalizacja leśników przy stołach tenisowych dowiodła, że pracownicy RDLP w Olsztynie oprócz zaangażowania w pracę zawodową, potrafią również współzawodnicząc ze sobą, świetnie się bawić i integrować.

Opr./Fot. Daniel Buczyński

I Mistrzostwa Pracowników RDLP w Olsztynie w Tenisie Stołowym

Marcelina Gosiewska : 27 października 2018 09:08 : Aktualności MSPL Olsztyn

Dnia 11 października 2018r. w nowoczesnym Centrum Sportu i Rekreacji im. Jana Pawła II w Suszu odbyły się I Mistrzostwa Pracowników RDLP w Olsztynie w Tenisie Stołowym, których organizatorem byli: MSPL NSZZ „Solidarność” w RDLP Olsztyn oraz Nadleśnictwo Susz. Więcej »

Spotkanie delegatów MSPL w biurze RDLP Olsztyn

Stanisław Jeziorański : 11 grudnia 2016 17:03 : Aktualności MSPL Olsztyn

fot1W dniu 9 grudnia 2016r. w biurze Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Olsztynie spotkali się delegaci Międzyregionalnej Sekcji Pracowników Leśnictwa NSZZ „Solidarność” pod przewodnictwem kol. Leona Jarzembowskiego. Na początku spotkania swoją obecnością zaszczycił niedawno powołany Dyrektor RDLP w Olsztynie dr inż. Piotr Czyżyk, który w krótkich słowach opisał sprawę szkód łowickich oraz odpowiadał na pytania zebranych delegatów. Następnie sytuację ekonomiczną RDLP w Olsztynie przedstawił zastępca dyrektora ds. ekonomicznych mgr inż. Sebastian Smoluk, która według mówcy jest dobra. W dalszej części zebrania głos zabrał zaproszony gość pełnomocnik KSPL ds. rozwoju związku kol. Stanisław Jeziorański. Szeroko przedstawił plan rozszerzenia związku w regionie i poszerzenia o nowych członków. Po konstruktywnej dyskusji zabrał głos Przewodniczący Leon Jarzembowski, który złożył życzenia z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia. Następnie po uroczystych życzeniach zebranie zakończono.

Fot. i Tekst: Stanisław Jeziorański

fot2 fot3

« Strona 1 »

Wspierane przez http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/