Apel o wsparcie naszej Koleżanki Agaty Goliszewskiej

7 czerwca 2021 Marcelina Gosiewska Aktualności

Zwracamy się do wszystkich członków NSZZ „Solidarność” o wsparcie finansowe naszej Koleżanki Agaty Goliszewskiej.
16 kwietnia br. w godzinach wieczornych samochód, którym podróżowała rodzina leśników miał poważny wypadek. Na jezdnię, tuż pod nadjeżdżające auto, wtargnął łoś. W wyniku zderzenia poszkodowana została nasza Koleżanka, leśnik z wykształcenia – Agata Goliszewska – główna księgowa Nadleśnictwa Garwolin.

Pogotowie ratunkowe przewiozło Agatę do szpitala w Warszawie, gdzie przeszła badania i niezbędną operację kręgosłupa. W wyniku kolizji doznała poważnego urazu rdzenia kręgowego, co przekłada się na niedowład czterech kończyn.

Agata nadal przebywa w warszawskim szpitalu na OIOM. Podłączono ją do respiratora oraz założono rurkę tracheostomijną w celu zapewnienia drożności dróg oddechowych. Jest na bieżąco rehabilitowana – po miesiącu rehabilitacji widać już pierwsze postępy – Agata zaczyna ruszać lewą ręką, a lekarze są dobrej myśli do co drugiej ręki.

Wraz z Agatą podróżowała jej rodzina – mąż Piotr – leśniczy w Nadleśnictwie Garwolin oraz trójka ich dzieci: 14-letnie bliźniaki Bartosz i Miłosz oraz 7-letnia Zosia.

Agata zawsze była gotowa do pomocy, pełna ciepła i życzliwości dla drugiego człowieka. Wspomagała merytorycznie swoją wiedzą i doświadczeniem w pracy. Teraz sama potrzebuje wsparcia. Dlatego zwracamy się do Was o przekazanie środków finansowych, które są niezbędne na dalsze leczenie i rehabilitację naszej Koleżanki.

Agata Goliszewska jest podopieczną Fundacji „Pomoc Leśnikom” w Krośnie. Można jej pomóc wpłacając dowolną kwotę na konto Fundacji w banku BGŻ S.A. Krosno 24203000451110000000246150, numer KRS Fundacji 0000040564, z dopiskiem „dla Agaty Goliszewskiej”.

Dobro zawsze powraca. Mamy nadzieję, że wróci również do Agaty.

Tekst i fot. Nadleśnictwo Garwolin

Komentarze wyłączone.

Wspierane przez http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/