• XVIII Kongres KS E i R

W dniach 09 - 11 września 2020 roku w Spale odbył się XVIII Kongres Krajowego Sekretariatu Emerytów i Rencistów NSZZ ”Solidarność”.

• Posiedzenie Rady KS E i R

Kolejne obrady Rady Krajowego Sekretariatu Emerytów i Rencistów - 20 luty 2019 rok.

Posiedzenie Rady KS E i R

W dniach 25 - 26 września 2019 roku w Grotnikach koło Łodzi odbyło się kolejne posiedzenie Rady Krajowego Sekretariatu Emerytów i Rencistów NSZZ ”Solidarność”.

Szanowny Panie Prezydencie.

Ponowny wybór Pana na Prezydenta RP jest dla Polaków wielką nadzieją na dalsze zmiany, służące rozwojowi Polski. Zdajemy sobie sprawę z trudu, jaki Pan Prezydent będzie musiał ponieść, realizując swoją misję. Wierzymy, że Pana wysiłek, wiedza, determinacja, uczciwość, przywrócą Polsce godność. Miliony Polaków głosujących na Pana Prezydenta potwierdziło, że Prezydentem Rzeczypospolitej Polskiej może być tylko człowiek oddany sprawom publicznym, szanujący swoich rodaków.
Emeryci i Renciści NSZZ „Solidarność” mają doświadczenie zawodowe i życiowe. My także staramy się zmieniać nasze otoczenie i czynić je przyjaznym dla osób w jesieni życia, która nie musi być związana z biedą i bezsilnością, a z godnym życiem.
Pozostajemy do dyspozycji Pana Prezydenta, dalej gotowi wspierać Pana inicjatywy.
Polska i Polacy potrzebują Pana, Panie Prezydencie!

Przewodniczący Rady
Krajowego Sekretariatu Emerytów i Rencistów