A A A

Prezydium Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” zdecydowanie popiera protest Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Regionu Małopolskiego. Podjęto decyzję, że akcja Sekcji Regionalnej przekształca się w protest ogólnopolski.

Prezydium KSOiW NSZZ „S” dyskutowało o strategii protestu, opracowało harmonogram działań, także dotyczący struktur regionalnych. Protest w Małopolsce ma trwać do czasu uzyskania satysfakcjonującego porozumienia z rządem RP. Czekamy na przybycie premiera Mateusza Morawieckiego lub umocowanego przedstawiciela rządu i podjęcie negocjacji z protestującymi.

KSOiW NSZZ „S” dziękuje za wszystkie słowa i listy poparcia, które przesyłają nie tylko nauczyciele, ale także inne grupy zawodowe. Apelujemy do Sekcji Regionalnych o wsparcie nas i zorganizowanie w swoich regionach akcji wspierających.

Sprawy dorosłych muszą być załatwiane między dorosłymi!

Dzieci nie powinny być zakładnikami walki związkowców z rządem o godność pracowników oświaty, podwyżki wynagrodzeń i poprawę warunków pracy. Dlatego oczekujemy na premiera Mateusza Morawickiego podjęcia rzetelnych i merytorycznych rozmów z „Solidarnością”. Jeśli rządzący nas zlekceważą, jesteśmy zdeterminowani do zaostrzenia form protestu.

Ryszard Proksa

przewodniczący KSOiW NSZZ „Solidarność”

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

Strona wykorzystuje pliki cookies: niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Jeśli nie wyłączysz w ustawieniach przeglądarki obsługi plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.