A A A

Po raz kolejny Zespół Szkół Elektrycznych nr 1 w Krakowie stał się miejscem obrad Walnego Zjazdu Delegatów Sekcji Oświaty Regionu Małopolskiego NSZZ „Solidarność”. W dniu 16 kwietnia 2018 r. delegaci z całej Małopolski przybyli wybierać władze największej regionalnej sekcji branżowej, liczącej obecnie ponad 6000 członków.

Nasz zjazd zaszczycili swoją obecnością: Przewodniczący Zarządu Regionu Małopolskiego Wojciech Grzeszek, Małopolski Kurator Oświaty Barbara Nowak, Dyrektor Nadzoru Pedagogicznego Dorota Skwarek, którzy w swych wystąpieniach bardzo wysoko ocenili dotychczasową pracę Sekcji Oświaty Regionu Małopolskiego.
W wyniku przeprowadzonych wyborów przewodniczącą SORM NSZZ „Solidarność” została wybrana na kolejną kadencję Agata Łyko. Obok Przewodniczącej została również wybrana nowa Rada SORM NSZZ „Solidarność”, licząca obecnie 54 osoby, a także 5-osobowa Komisja Rewizyjna SORM NSZZ „Solidarność. Zjazd zakończyły wybory delegatów na WZD Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność’.
W wyniku wyborów wyłoniono grupę 13 delegatów, którzy będą reprezentować naszą Sekcję na Zjeździe Krajowym. Wybory przebiegły sprawnie, w miłej, przyjaznej atmosferze, a czas oczekiwań na wyniki głosowań został wykorzystany do przedstawienia osiągnięć Sekcji w formie wspomnieniowej prezentacji oraz filmu „Jesteśmy Pamięcią - grudniowe dni”, będącego efektem projektu edukacyjno-historycznego przeprowadzonego przez Sekcję.
SORM NSZZ „Solidarność”
Jolanta Zawistowicz

Oferta specjalna

10% zniżki (niezależnie od innych promocji)

Strona wykorzystuje pliki cookies: niewielkie pliki tekstowe przechowywane przez przeglądarkę internetową na urządzeniu użytkownika m.in. do analizy statystycznej ruchu, dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Jeśli nie wyłączysz w ustawieniach przeglądarki obsługi plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie. Jeśli nie zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies zmień ustawienia swojej przeglądarki. Treść zamieszczonych aktów prawnych nie stanowi źródła prawa, lecz jest tylko ich zapisem elektronicznym. Z uwagi na niedoskonałość zabezpieczeń chroniących dane zapisane w formie elektronicznej, a także możliwość błędnego wprowadzenia danych, administrator strony nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych tu aktów prawnych.