Pielgrzymka do Włoch

• PDF

Zarząd Regionu NSZZ „Solidarność” Śląska Opolskiego zwrócił się do Biura Podróży VERO TRAWEL w Opolu o przygotowanie oferty specjalnej dla NSZZ „Solidarność” na Pielgrzymkę do Włoch z okazji kanonizacji Jana Pawła II. Pielgrzymka odbędzie się w terminie 24.04 – 30.04.2014 r. Cena” 1520 zł/os.

Chętnych prosimy o zapisy w  sekretariacie Zarządu Regionu do dnia 12 grudnia 2013 r. W przypadku gdy zgłosi się odpowiednia liczba uczestników ZR podpisze umowę z Biurem Podróży. W sytuacji kiedy będzie zbyt mało chętnych, każdy będzie załatwiał sprawy związane z wyjazdem indywidualne.

Program pielgrzymki do Włoch

Oferta specjalna dla NSZZ „Solidarność” Region Śląsk Opolski

Termin wyjazdu : 24.04 – 30.04.2014 r. , cena 1520 zł/os.

1 Dzień (24.04.2014) Wyjazd z Polski w godzinach rannych. Przejazd tranzytowy przez Czechy i Austrię do WIEDNIA. Spacer po stolicy Austrii. Objazd RINGIEM (zwiedzanie z zewnątrz) Opera, Muzeum Historii Sztuki, Muzeum Historii Naturalnej, Plac Marii Teresy, Parlament, Ratusz, Uniwersytet i Kościół Wotywny. Spacer z Placu Szwedzkiego, gdzie zobaczymy najstarszy kościół w Wiedniu pod wezwaniem Św. Ruprechta, następnie przejście przez dzielnicę żydowską do Hoher Market – stanowiącego niegdyś centrum rzymskiego obozu wojskowego. Następnie przejście do Katedry św. Szczepana – dumy i jednego z symboli Wiednia. Następnie przejazd na wzgórze Kahlenberg, z którego roztacza się piękna panorama Wiednia. Przejazd do hotelu na obiadokolację i 1 nocleg.

2  Dzień (25.04.2014 ) Śniadanie. Przejazd do PADWY. Modlitwa w Bazylice św. Antoniego zwana przez Włochów II Santo, spacer po mieście: Prato Della Valle z posągami postaci historycznych, Palazzo Della Ranione, słynny Uniwersytet. Przejazd do hotelu na obiadokolację i  2 nocleg.

3 Dzień (26.04.2014) Śniadanie. Przejazd do RZYMU, zwiedzanie starożytnej części miasta: zobaczymy Kapitol – wzgórze, które w dobie cesarstwa rzymskiego było duchowym i politycznym centrum, serce starożytnego miasta – Forum Romanum, budowle antycznego Rzymu budząca dzisiaj największy respekt, miejsce męczeńskiej śmierci wielu chrześcijan – Koloseum oraz Plac Wenecki z tzw. Ołtarzem Pokoju i Forum Trajana. Przejazd do hotelu na obiadokolację i 4 nocleg.

4 Dzień (27.04.2014) Po śniadaniu przejazd do Watykanu. Udział w uroczystościach kanonizacji bł. Jana Pawła II i Jana XXIII. Następnie spacer po Rzymie: zobaczymy Plac Navona z fontanną Neptuna, Czterech Rzek i kościołem pw. św. Agnieszki, panteon – najlepiej zachowany zabytek starożytnego Rzymu. W godzinach wieczornych powrót do hotelu na obiadokolacje i 4 nocleg.

5 Dzień (28.04.2014). Po śniadaniu przejazd do WATYKANU. Dla chętnych Msza św. dziękczynna za kanonizacje bł. Jana Pawła II. Zwiedzanie Muzeum Watykańskich z słynną Kaplicą Sykstyńską. W miarę możliwości zwiedzanie wnętrza Bazyliki św. Piotra. W godzinach wieczornych powrót do hotelu na obiadokolację i 5 nocleg.

6 Dzień (29.04.2014). Po śniadaniu przejazd do WENECJI. Rejs kanałem Giudecca do centrum miasta. Nawiedzenie Bazyliki św. Marka – wzorowanej na kościele Dwunastu Apostołów w Konstantynopolu, spacer po mieście, zobaczymy: Piazzetta, Piazz San Marco, Pałac Dożów, Kampanila – dzwonnica, spacer uroczymi uliczkami weneckimi do dzielnicy Rialto. W trakcie zwiedzania obiad (płatny 15 euro). Wieczorem wyjazd w drogę powrotną.

7 Dzień (30.04.2013) Powrót do kraju w godzinach porannych.

UWAGA: Ze względu na szczególny charakter wyjazdu organizator zastrzega sobie prawo do zmiany kolejności zwiedzania. Szczegółowy program ustala pilot. Na życzenie codziennie planujemy i rezerwujemy Msze św.

Cena zawiera:

- przejazd komfortowym autokarem: klimatyzacja, DVD, barek, WC, kawa, herbata na pokładzie autokaru gratis,

- 5 noclegów w hotelu**/***, pokoje 2-3 osobowe z łazienkami,

- 5 śniadań (wzmocnionych) i 5 obiadokolacji (dwudaniowe + deser),

- opieka pilota-przewodnika,

- ubezpieczenie: NNW następstwa nieszczęśliwych wypadków na sume 15.000 zł, KL koszty leczenia 10.000 eur, KR koszty ratownictwa 5.000 eur, CP choroby przewlekłe 10.000 eur., bagaż 1.000 zł firmy Signal Iduna Polska S.A.

Cena nie zawiera:

- prom tzw. „barki” w Wenecji wraz z opłatą za wjazd do Wenecji, - obowiązkowe 12 euro, koszty związane ze zwiedzaniem Wenecji, Rzymu, Watykanu, kosztu przewodnika lokalnego, słuchawek oraz biletów na metro i taksy klimatycznej – łącznie ok. 45 euro

- napoi do obiadokolacji

Poprawiony: środa, 06 listopada 2013 12:38