Strefa „Zdrowe Życie” zawita na 40. Pielgrzymce Ludzi Pracy na Jasną Górę

• PDF

PZU przy wsparciu Kancelarii Prezydenta RP zorganizuje podczas jubileuszowej 40. Ogólnopolskiej Pielgrzymki Ludzi Pracy na Jasną Górę strefę „Zdrowe Życie”. W ramach mobilnej strefy będzie można skorzystać z bezpłatnych badań diagnostycznych i konsultacji lekarskich m.in. z zakresu kardiologii, dietetyki, fizjoterapii. Strefa "Zdrowe Życie" w Radomiu / /Grupa PZU SA

- Uprzejmie informuję, że po konsultacjach z organizatorami projektu, podjęta została decyzja o dodatkowej lokalizacji strefy zdrowia w Częstochowie w dniach 17-18 września br – to fragment listu szefowej Kancelarii Prezydenta RP Grażyny Ignaczak-Bandych, będącego odpowiedzią na wniosek szefa „Solidarności” Piotra Dudy.

Oznacza to, że w ramach 40. Ogólnopolskiej Pielgrzymki Ludzi Pracy na Jasną Górę zostanie zorganizowana mobilna strefa „Zdrowe Życie”, która jest elementem ogólnopolskiej akcji profilaktyki zdrowia realizowanej wspólnie przez Ministerstwo Zdrowia, Ministerstwo Aktywów Państwowych, Narodowy Fundusz Zdrowia oraz Grupę PZU. Patronat nad akcją objęli Prezydent RP wraz z Małżonką.

- Strefy „Zdrowe Życie” to wspaniała inicjatywa PZU, dlatego wystąpiłem do zarządu naszego ubezpieczyciela i Kancelarii Prezydenta o zorganizowanie takiego miasteczka przy okazji tegorocznej jubileuszowej pielgrzymki ludzi pracy. To realne wsparcie w diagnostyce dla uczestników pielgrzymki, ale też okazja do promowania projektu „Zdrowe Życie” przy okazji kilkudziesięciotysięcznej pielgrzymki na Jasną Górę – powiedział Piotr Duda po otrzymaniu informacji od szefowej Kancelarii Prezydenta RP Grażyny Ignaczak-Bandych.

Podczas akcji uczestnicy pielgrzymki będą mogli skorzystać z badań diagnostycznych oraz konsultacji lekarskich.

źródło: www.tysol.pl

Poprawiony: poniedziałek, 05 września 2022 08:20