Posiedzenie Zarządu Regionu

• PDF

Sytuacja w zakładach pracy, sekcjach branżowych i regionalnych oddziałach, powołanie Regionalnej Komisji Wyborczej na kadencję 2023 - 2028, informacja z XXX Krajowego Zjazdu Delegatów NSZZ "Solidarność" oraz szkolenia - to główne tematy wczorajszego posiedzenia Zarządu Regionu NSZZ "Solidarność" Śląska Opolskiego.

Członkowie Zarządu Regionu omówili sytuację swoich zakładów pracy i sekcji branżowych. Sytuację w regionalnych oddziałach omówili przewodniczący poszczególnych oddziałów. Przewodnicząca ZR Cecylia Gonet przedstawiając informację z XXX Krajowego Zjazdu Delegatów NSZZ "Solidarność" odczytała Posłanie i omówiła przyjęte uchwały, apele i stanowiska. Członkowie ZR podjęli Uchwałę nr 90/IX/2022 ws. powołania Regionalnej Komisji Wyborczej na kadencję 2023 - 2028. W jej skład powołano następujące osoby: 1. Brzęczek Dariusz - przewodniczący, 2. Adamczyk Grzegorz, 3. Baczyński Stanisław, 4. Bieleninik Edward, 5. Brykalska Ewa, 6. Domańska Dorota, 7. Furtak Bronisława, 8. Jackowski Dariusz. Zastępca przewodniczącego ZR (trener związkowy) Grzegorz Adamczyk zdał informację z przeprowadzonych i poinformował o planowanych w najbliższym terminie szkoleniach działaczy związkowych.

Poprawiony: wtorek, 21 czerwca 2022 08:08